Skip to main content

Uraesittelyssä ICT-arkkitehti

5.2.2020 12:12

Uraesittelyssä ICT-arkkitehti

Kunta-alalla työskentelee henkilöstöä tuhansilla eri tehtävänimikkeillä. Nimikkeet jakautuvat hallinto- ja toimistotyön, opetus- ja kulttuuri-, sosiaali-, teknisen ja terveydenhuoltoalan alle. IT / Tietohallinto on osa teknistä toimialaa ja alalla tehtävänimikkeinä voivat olla IT-vastaava, IT-asiantuntija tai vaikkapa ICT-suunnittelija. ICT-arkkitehti Johannes Holvitien työ Turun yliopistollisessa keskussairaalassa eli Tyks:ssä on täynnä mielenkiintoisia haasteita. Lue Johanneksen kertomuksesta, mitä ICT-arkkitehdin työ Tyks:ssä sisältää.

–Olen Johannes Holvitie, alkuperäinen turkulainen. Olen ehtinyt poukkoilemaan töiden perässä käytännössä ympäri maailmaa Etelä-Amerikkaa lukuunottamatta, mutta veri vetää aina takaisin Turkuun. Asunnon hankinnan myötä tulen todennäköisesti viettämään Turussa aikaa laajan ystävä- ja sukulaispiirini kanssa jatkossakin.

Koulutukseltani olen tietotekniikan tohtori. Väittelin 2017 Turun yliopistosta ohjelmistotuotannon prosesseja ja tehokkuutta käsittelevästä aiheesta. Sitä ennen olin valmistunut diplomi-insinööriksi ohjelmisto- ja järjestelmätekniikasta.

Työn puolesta olen erityisen kiinnostunut kehittämään julkishallinnollisen työn laatua ja tehokkuutta. Digitaaliset ratkaisut mahdollistavat sen, että mekaanista työtä voidaan tehdä vähemmän ja resursseja voidaan ohjata enemmän räätälöityyn, laadulliseen työhön. Tyksissä nämä kaikki yhdistyvät: alueen suurimpiin organisaatioihin kuuluva ja digitalisaation kautta toiminnantehostusta työhönsä hakeva Tyks tarjosi mielenkiintoisia haasteita Turun yliopistosta IT-hankejohtotehtävistä siirtyvälle prosessimodernisoijalle.

Päivittäinen työni Tyksissä on hyvin vaihtelevaa: teen vaatimus- ja toimintoperustaista kustannusarviota mahdollisille digitalisaatiohankkeille, edistän asiakasedustajan roolissa pilottihankkeiden toimitusta klinikoillemme, osallistun konsortiohankkeiden ohjausryhmiin sairaanhoitopiirin edustajana ja edistän maakunnan vastuuvalmistelijana Varsinais-Suomelle yhteistä sähköisten sote-palveluiden kokonaisuutta.

Katso IT/Tietohallinnon avoimet työpaikat Kuntarekrystä

IT / ICT-alan keskimääräisiä kokonaisansioita kunta-alalla:

ICT-asiantuntija 3230 e/kk

ICT-suunnittelija 3355 e/kk

IT-koordinaattori 3525 e/kk

ICT-pääsuunnittelija 4015 e/kk

ICT-projektipäällikkö 4269 e/kk

IT-päällikkö 4508 e/kk

Palkkatilastot perustuvat Tilastokeskuksen keräämiin palkkatietoihin kokoaikaisista kuukausipalkkaisista palkansaajista. Palkkatiedot ovat lokakuulta 2018. Kokonaisansio sisältää kaikki lisät lisä- ja ylityökorvaukset mukaan luettuina.

Lue lisää kunta-alan ammateista Työelämä-osiosta

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista