Skip to main content

Liikuntasuunnittelijana Iisalmen kaupungilla

14.6.2022 11:21

Liikuntasuunnittelijana Iisalmen kaupungilla

Elina työskentelee Iisalmen kaupungilla liikuntasuunnittelijana. Työ on monipuolista ja siinä pääsee edistämään ihmisten hyvinvointia. Elina on vastuussa kaupungin liikuntatilojen vuoronjaosta ja liikuntahankkeiden ylläpidosta. Elina on toiminut tehtävässään nyt kaksi vuotta. Hän on tehnyt töitä Iisalmen kaupungilla aikaisemminkin ja pitää sitä viihtyisänä paikkana työskennellä.

Työtehtävät ovat monipuolisia

Elina kuvailee työnsä olevan hyvin monipuolista: ”Ei ole samanlaista päivää!”. Työtehtäviin kuuluu muun muassa kaupungin hallinnoimien liikuntatilojen käytön ohjaus ja koordinointi sekä järjestöyhteistyö. Liikuntatilojen käyttöön liittyy tilanvarauksien järjestäminen ja laskutus. Työhön kuuluu tiivis järjestöyhteistyö. Elina on mukana järjestöihin liittyvien erilaisten avustusten valmisteluissa ja toteuttamisessa. Työtehtäviin kuuluu myös soveltavasta liikunnasta vastaaminen. Työtehtävät riippuvat myös vuodenajasta, sillä se määrittää työstettävän kokonaisuuden. Tällä hetkellä työn alla on liikuntatilojen vuoronvaraukset ja harrastustoiminnan suunnittelu ensi kaudelle. Elinan toimisto on Iisalmen kaupungin uimahallilla ja sieltä käsin asiakaspalvelu kuuluu myös keskeisenä osana työhön.

”Koen olevani ihmeiden mahdollistaja”

Elina pitää parhaana asiana työssään sitä, että hän voi oikeasti vaikuttaa erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. ”Se on huippujuttu!”, hän iloitsee. Iisalmen kaupungilla on useita hankkeita, jotka tukevat lasten ja nuorten monipuolista harrastamista. Elina on mukana hanketyössä ja vastaa esimerkiksi Iisalmen harrastamisen mallista IHMeestä kokonaisuudessaan. Järjestöyhteistyö on palkitsevaa ja Elina saa tehdä paljon yhteistyötä muiden ihmisten kanssa myös Iisalmen kaupungilla poikkihallinnollisesti. Elina tekee tärkeää työtä ja näkee sen merkityksen konkreettisesti. Hän nauttii monipuolisista työtehtävistä, vaikka isojen kokonaisuuksien pyörittäminen samaan aikaan voi olla myös haastavaa. Elinan mielestä se on palkitsevaa, kun jonkin tehtävän saa suoritettua valmiiksi ja pystyy huomaamaan sen merkityksellisyyden.

Työ innostaa oppimaan uutta

Elinan mukaan työskentely Iisalmen kaupungin liikuntapuolella antaa jatkuvasti uutta näkemystä. Hän on saanut työn kautta laaja-alaisesti näkökulmaa ja kokemusta kunta-alalta sekä yhteistyöstä ihmisten kanssa. Nykyinen työ on inspiroinut Elinaa kouluttautumaan. Hän haluaa kehittyä sekä työntekijänä, että itsensä takia. Työ innoitti häntä opiskelemaan ylemmän korkeakoulututkinnon (tradenomi yamk) ja suunnitelmissa on jatkaa opintoja vielä liikuntajohtamisen puolelle. Erityisen tärkeää on, että kehittyminen on luotu mahdolliseksi, kun itsellä on siihen kiinnostusta ja intoa.

Työilmapiiri on kannustava

Elina kokee, että työssä on kannustava ilmapiiri ja se mahdollistaa kehittämisen ja kehittymisen. Työilmapiiri on hyvä ja Elina haluaa myös itsekin tehdä kaikkensa sen eteen. Hän uskoo, että omalla toiminnalla on valtava merkitys kokonaisuuteen. Elina kokee, että kannustava ympäristö on yksi tärkeimpiä asioita työssä ja juuri se inspiroi häntäkin kehittymään eteenpäin. Hän on saanut valmiuksia nykyisen työn myötä moneen asiaan. Elina kokee, että hänen työllään on merkitystä.

Kiinnostaisiko sinuakin työskennellä Iisalmen kaupungilla?
Käy tutustumassa tällä hetkellä avoinna oleviin Iisalmen kaupungin työpaikkoihin täällä.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista