Skip to main content

Sijaisena varhaiskasvatuksessa

13.9.2021 11:23

Sijaisena varhaiskasvatuksessa

Iris Tamila työskentelee Lohjan kaupungilla sijaisena. Iris on koulutukseltaan sairaanhoitaja, mutta tekee nykyään sijaisuuksia pääasiassa varhaiskasvatuksessa ja silloin tällöin myös terveyskeskuksessa sekä intervallihoitoyksikössä.

Iriksellä on pitkä työura takanaan. Hän on työskennellyt 40 vuotta sairaalassa sairaanhoitajana, ja siinä ohessa toiminut noin 13 vuotta lehtorin sijaisena Luksiassa. Kun Iris valmistui sairaanhoitajaksi vuonna 1981, oli hänellä ajatuksena erikoistua lasten sairaanhoitajaksi, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.

Noin kaksi vuotta sitten ajatus lähestyvästä eläkeiästä laittoi Iriksen tekemään päätöksen, ettei enää haluaisi työskennellä sairaalassa, vaan nyt jos koskaan olisi aika irtiotolle ja siirtyä työskentelemään lasten pariin. Päivääkään hän ei ole katunut, vaan sanoo olevansa niin onnellinen tekemästään päätöksestä!

”Keikkatyössä parasta on, että saa tehdä juuri sitä ydinasiaa: olla lasten kanssa hetkessä; lattialla, peleissä, iloissa, suruissa, minun ei tarvitse puuttua organisaation toimintaan, jos en halua”, Iris kertoo.

”Parasta itselleni on myös se, että saan käyttää koko lapsirakasta persoonaani joka päivä ja voi sitä palautteen määrää! Lapset ovat aitoja, palaute ja kiitos tulee heiltä saman tien. On käsittämätöntä, että vasta nyt oikeasti uskon, että olen hyvä työssäni!”

Töitä on hurjasti tarjolla ja sijaisena voi valita milloin töitä tekee

Iris kertoo, että sijaistaessaan eri kohteissa hänen työkokemustaan arvostetaan todella paljon. ”Koen sijaistaessani olevani todella hyödyksi rankassa arjessa. Olen myös aina ollut tervetullut paikkaan kuin paikkaan.”

Sijaisena työskennellessä Iris kokee, että on iso etu, kun voi itse valita milloin töitä tekee. Kun on koko ikänsä tehnyt töitä, haluaa hän nyt elää arkeaan niin että työt tulevat kakkosena, ja muu elämä tulee ensin.

Töitä on ihan hurjasti tarjolla ja keikkajärjestelmä on tehty hyvin helpoksi. Työsopimukset ja palkanmaksu hoituu hyvin työnantajan toimesta. Olen suositellut useille työkavereilleni keikkalaiseksi ryhtymistä, varsinkin jos nykyinen työpaikka ei enää tunnu hyvältä. Toki tämä edellyttää uskallusta heittäytyä uuteen, mutta itseluottamus on vain hyvä piirre ja se myös kasvaa keikkailun myötä!”

Iris on saanut itselleen ihania muistoja sijaisuuksia tehdessään. Hän kertoi muutamia lausahduksia, joita on saanut kuulla lapsilta; ”oot kyl aika vanha mut hyvin viisas!”, ”mul on ollut niin ikävä sua” ja ”vaiks oot noin vanha, oot kyl tosi nopee!”

Käy tutustumassa kunta-alan monipuolisiin sijaisuuksiin alla olevasta painikkeesta. Voit rajata sijaisuuksia esimerkiksi sinua kiinnostavan toimialan tai työnantajan mukaan. Mikäli haluat lukea lisää juttuja sijaisuuksiin liittyen, klikkaa tästä.

AVOIMIIN SIJAISUUKSIIN TÄSTÄ

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista