Skip to main content

Tietosuojavastaavana Pellon kunnalla

1.3.2021 10:27

Tietosuojavastaavana Pellon kunnalla

Tatu työskentelee Pellon kunnalla tietosuojavastaavana. Hänen työtehtävänsä koostuvat pääasiassa tavallisista toimistotyön tehtävistä, mutta myös tietosuojavastaavan sekä it-alan tehtävistä.

Tatu päätyi kunta-alalle töihin hieman sattumalta. Valmistumisensa jälkeen hän oli jonkin aikaa työttömänä, kunnes sai puhelun Pellon kunnasta. Puhelussa tarjottiin mahdollisuutta työllistyä palkkatuella puoleksi vuodeksi kunnan palvelukseen.

”Alussa tulin tekemään toimistotöitä ja laskutusta. Nyt olen ollut kohta viisi vuotta kunnalla töissä ja työtehtävät ovat vaihdelleet toimistotyöstä tietosuojavastaavan tehtäviin ja it-tukitehtäviin. Toimin myös keskusvaalilautakunnan sihteerinä ensimmäisissä aluevaaleissa”, Tatu kertoo.

”Parasta työssäni ovat vaihtelevat työtehtävät ja työyhteisö”


Tatun mielestä parasta hänen työssään ovat vaihtelevat työtehtävät ja se, että voi työskennellä ihmisten kanssa. Myös työyhteisön hän kokee yhdeksi parhaimmaksi asiaksi Pellon kunnassa. Tatu kertoo sen olevan hyvä ja kannustava ja lisäksi apua saa aina mihin tahansa ongelmaan. Haastavimmaksi asiaksi työssään hän kokee isoimmat projektit, joissa otetaan käyttöön jokin täysin uusi järjestelmä.

Tatu on ollut tyytyväinen Pellon kuntaan työnantajana ja myös kunnan tarjoamiin työsuhde-etuihin. Hän kertoo, että heillä on käytössä muun muassa sadan euron Pello-hyvinvointiseteli, jolla voi ostaa hyvinvointipalveluita pellolaisilta yrityksiltä. Seteli jaetaan kerran vuodessa kaikille työntekijöille. ”Minusta se on hyvä tapa saada työntekijöitä tukemaan pellolaisia yrityksiä ja sillä saa uusittua salikortin pariksi kuukaudeksi”, Tatu summaa.

”Suurin osa työajasta menee it-asioiden parissa”


Tatun työmatka on niin lyhyt, että hän kulkee sen yleensä kävellen tai pyörällä. Työpäivä hänellä alkaa yleensä seitsemän ja yhdeksän välillä, riippuen siitä minkälainen työpäivä hänellä on edessä. ”Meillä on kunnassa käytössä liukuva työaika ja se mahdollistaa työpäivän aloituksen ja lopetuksen sovittamisen omien menojen mukaan”, Tatu kertoo.

Aamulla aivan ensimmäiseksi hän avaa ja lukee sähköpostit sekä katsoo kalenterista kaikki päivän mahdolliset tulevat palaverit ja muut sovitut asiat. Yleensä päivä kuluu juoksevien asioiden hoitamisessa ja reagoimisessa erilaisiin ongelmiin. Suurin osa Tatun työajasta menee it-asioiden parissa. Hän kertoo, että tyypilliseen työpäivään mahtuu tukipyyntöjä, joissa hän auttaa käyttäjiä ratkomaan ohjelmien tai laitteiden käyttöön liittyviä ongelmia.

Oletko sinäkin kiinnostunut työskentelemään Pellon kunnalla? Käy tutustumassa tällä hetkellä avoinna oleviin Pellon työpaikkoihin ja hae mukaan elämään ko Pellossa - hyvvää elämää!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista