Skip to main content

Tiina: Rautalammin kunnan viestintä- ja kulttuurikoordinaattori

26.9.2023 11:22

Tiina: Rautalammin kunnan viestintä- ja kulttuurikoordinaattori

Tiina työskentelee Rautalammin kunnassa viestintä- ja kulttuurikoordinaattorina, ja hänen työnsä on kaikkea muuta kuin yksitoikkoista. Hän jakaa työaikansa tasan viestinnän ja kulttuurin välillä. Viestinnän osalta hän vastaa kuntaviestinnästä ja tapahtumaviestinnästä, kun taas kulttuuripuolella hän koordinoi ja järjestää monenlaisia tapahtumia. Tiina aloitti tehtävässään puoli vuotta sitten, joten hän on kunnalla suhteellisen tuore kasvo.

Vaihtelevat työpäivät

Tiinan työ viestintä- ja kulttuurikoordinaattorina on äärimmäisen monipuolista ja vaihtelevaa. Työpäivät vaihtelevat suuresti riippuen ajankohdasta ja kunnan eri tapahtumista. Esimerkkinä mainittakoon hiljattain pidetyt Pestuumarkkinat, jotka ovat yksi kunnan suurimmista tapahtumista. Tiinan työpäivät voivat sisältää toimistotyötä, kuten sähköpostien ja puhelujen hoitamista, tai hän voi olla kädet savessa järjestämässä tapahtumaa varmistaen, että kaikki sujuu suunnitellusti. Toisinaan hän suunnittelee eri some-kanavien sisältöä tai miettii, miltä kunnan nettisivut näyttävät ulospäin. Tiinan työhön kuuluu paljon päivittämistä ja suunnittelua, ja joka päivä voi tuoda uusia yllätyksiä, jotka vaativat nopeaa reagointia.

Helsingistä Rautalammille

Rautalampi on elinvoimainen maaseutukunta keskellä Suomea, jossa työskentelee noin 200 eri alojen ammattilaista. Tiina aloitti työnsä kunnalla puoli vuotta sitten, ja alkuun hänellä oli paljon uutta opittavaa, sillä hän ei ollut aiemmin työskennellyt kuntasektorilla. Nyt kun hänellä on muutama tapahtuma takanaan, hän on tyytyväinen päätökseensä siirtyä pääkaupungin kiireestä pienen kylän rauhaan.

"Tykkään kauheasti olla täällä. Minulla on todella mukavia työkavereita, ja kunnassa on aitoa tekemisen meininkiä. Pienessä kunnassa arkiasioiden hoitaminen, kuten kaupassa käynti tai työmatkat, sujuvat huomattavasti nopeammin, joten aikaa jää enemmän muihin asioihin," Tiina kertoo hymyillen.

Työn parhaat ja haastavat puolet

Tiina nauttii eniten siitä, että hän voi tehdä työtään yhdessä muiden ihmisten kanssa ja luoda yhteyksiä eri toimijoiden välillä. Haasteena hänelle on ajanhallinta, sillä kahden erilaisen tehtävän tasapainottaminen vaatii tarkkaa suunnittelua.

"Hauskinta työssäni on ihmisten tapaaminen ja erilaisten toimijoiden tunteminen. Yhteistyö muiden kanssa on parasta. Haasteena taas on, miten saan sovitettua yhteen kaksi erilaista tehtävää tasapainoisesti," Tiina toteaa.

Käy tutustumassa Rautalammin kuntaan ja sen avoimiin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta!

Rautalammin kunta

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista