Skip to main content

Varhaiskasvatuksen opettajana Kolarin kunnassa

18.11.2022 14:36

Varhaiskasvatuksen opettajana Kolarin kunnassa

Linda työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Jussintien päiväkodissa, jossa lapsia on kaiken kaikkiaan noin 70 kolmessa päiväkotiryhmässä. Jussintien yksikkö toimii vuoropäiväkotina, joten lasten ja työntekijöiden määrä vaihtelee vuorokaudenajasta riippuen. Lindan ryhmässä on reilu 20 lasta, ja hänellä on päävastuu ryhmänsä pedagogisesta toiminnasta. Asioita suunnitellaan ja tehdään paljon myös tiimityönä ryhmän varhaiskasvatuksen lastenhoitajien kanssa. Moniammatillista yhteistyötä tehdään tiiviisti eri tahojen, kuten neuvolan ja sosiaalitoimen kanssa. Työ on monipuolista, erittäin vastuullista, ja samalla hyvin antoisaa.

Työpäivät ovat vauhdikkaita, eikä mikään päivä ole samanlainen. Välillä leikitään, jumpataan tai askarrellaan, ja toisinaan voidaan lähteä porukalla vaikka metsäretkelle. Lindalla on opettajalle kuuluvaa SAK-aikaa tunnin verran päivässä. Tänä aikana hän suunnittelee, arvioi ja kehittää. Välillä hän tekee suunnittelua yksin, ja toisinaan taas suunnittelutiimin kesken.

”Minun oli tosi helppo tulla tänne töihin, vaikka aluksi jännittikin hirveästi. Täällä on mahtavat tiimikaverit, jotka opastavat, auttavat sekä antavat haastaa itseäni ja kokeilla uusia juttuja. Koulu antaa hyvää pohjaa, mutta lopulta työ opettaa. Parasta työssäni on ehdottomasti lapset. Ne ovat niin vilpittömiä, aitoja ja helposti innostuvia. Itsekin kun tykkää hassutella, niin on mahtavaa, kun voi laulaa, pelata ja leikkiä lasten kanssa. On myös hienoa huomata miten lapset oppivat, kehittyvät ja kasvavat. Viihdyn kyllä tosi hyvin”, Linda kertoo.

Sattumankaupalla unelmien työhön

Kolarin kunnalle Linda tuli alun perin töihin harjoittelujakson myötä ja tätä kautta työllistyi suoraan koulusta oman alan töihin. Aiemmin haaveena oli luokanopettajan koulutus, mutta sosionomiopintojen myötä vahvistui, että pienten lasten kanssa työskentely on Lindan juttu. Muutamat vuodet Linda opiskeli toisella paikkakunnalla, mutta palasi mielellään takaisin Kolariin, josta löytyy koti ja kaikki mitä hän tarvitsee.

”Jos päivän lopuksi lapset kertovat kuinka kivaa heillä on ollut päiväkodissa, niin voi ajatella, että olemme onnistuneet työssämme. Päivä on ollut hyvä ja lapsi tyytyväinen. Palaute tulee suoraan”, Linda nauraa.

Kannustava ilmapiiri kehittää ja kehittyä

Linda on viihtynyt hyvin nykyisessä työssään. Työyhteisössä on kannustava ilmapiiri ja esimiehelle on helppo mennä juttelemaan matalalla kynnyksellä asiasta kuin asiasta. Töitä tehdään tiimissä myös ryhmärajojen yli. Myös jokaisen työntekijän osaamista halutaan tukea erilaisin keinoin.

”Meillä kannustetaan käymään koulutuksia ja osallistuminen niihin myös mahdollistetaan hyvin. Kuunnellaan mikä on kenenkin mielenkiinto ja osaamistaan voi syventää haluamaansa suuntaan. Kehitämme aktiivisesti itseämme. Meillä on töissä hauskaa, humoristista porukkaa ja vitsit kyllä lentävät. Asioita ei oteta liian vakavasti. Kaikki ovat tosi auttavaisia, mikä on kiva”, Linda kertoo.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista