Skip to main content

Varhaiskasvatuksen työntekijänä Pyhäjoella: ”Useimpina päivinä sitä miettii, kuinka ihanien asioiden äärellä työtä saa tehdä”

17.5.2023 11:40

Varhaiskasvatuksen työntekijänä Pyhäjoella: ”Useimpina päivinä sitä miettii, kuinka ihanien asioiden äärellä työtä saa tehdä”

Susanna Impola työskentelee varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Pyhäjoen kunnalla. Tällä hetkellä hän tekee varhaiskasvatuksen opettajan sijaisuutta ja suunnittelee jatkokouluttautumista tehtävään. Työ pitää sisällään paljon lasten kanssa olemista, mikä onkin Susannan mielestä työn yksi parhaita puolia.

Tavallisesti työpäivät pitävät sisällään oman pienryhmän vetämistä yhdessä työparin kanssa. Päivät voivat pitää sisällään monenlaista tekemistä yhdessä lasten kanssa. Lisäksi työpäiviin kuuluu toiminnan suunnittelua yhdessä koko päiväkodin kasvatushenkilöstön kanssa.

Työstä löytyy paljon hyviä puolia, mutta tärkeintä on se, että lapset tulevat kuulluksi ja huomioiduksi omana itsenään. Susanna on omasta toiveestaan päässyt työssään työskentelemään myös erityisen avun tarpeessa olevien lasten kanssa, mikä on todella palkitsevaa, mutta samalla myös aiheuttaa haasteita, jos tukitoimia ei lapselle syystä tai toisesta saada tai se vie paljon aikaa, että tuki toimet päästään aloittamaan.

”Minulla on yli 15 vuoden kokemus erityislapsista, niin henkilökohtaisesta elämästä, että myös aiemmista työpaikoistani. Heidän kanssaan työskentely on minulle sydämen asia. Koen, että heidän kanssaan toimiminen on minulle varhaiskasvatuksen työntekijänä vahvuus ja olen saanut paljon hyvää palautetta etenkin heidän kanssaan työskentelystä. Saan myös tehdä lasten kanssa monia asioita, joista pidän työn ulkopuolellakin, kuten askartelu, leipominen ja musiikki. On mahtavaa, kun näitä voi toteuttaa myös työpäivän aikana.” Susanna kertoo.

Kunta panostaa työntekijöiden kehittymiseen

Pyhäjoen kunnalla halutaan panostaa työntekijöiden osaamiseen ja kehittymiseen. Työntekijöille annetaan myös mahdollisuus itse kouluttautua oman kiinnostuksen kohteen mukaisesti. Susanna on kotoisin Oulusta, mutta asunut 15 vuotta Pyhäjoella, joten kotikunnan palveluksessa työskentely on tuntunut luontevalta.

”Olen tykännyt olla kunnalla töissä ja se tuo paljon lämpimiä ajatuksia. Pienellä paikkakunnalla työskentely on siinä mielessä mukavaa, että perheet tulevat helposti tutuiksi ja monet tuntevat toisensa jo entuudestaan. Tämä helpottaa hyvin paljon yhteistyötä perheiden kanssa.” Susanna toteaa.

”Meillä on mahdollisuuksia kehittää ja kehittyä työntekijänä. Itsensä kehittämisestä tuetaan työnantajan puolelta. Esimerkiksi erilaisiin koulutuksiin ja opiskeluun kannustetaan. Itse olen ajatellut lähivuosina jatkaa opintojani ja hankkia varhaiskasvatuksen sosionomin pätevyyden sekä kehittyä entisestään etenkin työssäni erityislasten kanssa.” jatkaa Susanna.

Työilmapiiri, jossa erilaisuus on rikkaus

Susanna kokee, että heidän työyhteisössään on hyvä ilmapiiri ja ihmiset saavat tehdä töitä omien vahvuuksiensa mukaan. Työyhteisöön on ollut helppo päästä sisään. Työntekijöistä halutaan pitää huolta ja työnantaja tarjoaa mm. kattavan työterveydenhuollon, liikunta- ja kulttuuriseteleitä sekä muita etuja työntekijöilleen.

”Meillä on paljon erilaisia työntekijöitä, joilla on omat vahvuudet. Tämä on selkeä rikkaus, että ollaan ja saadaan olla erilaisia. Minutkin otettiin uutena työntekijänä lämpimästi vastaan. Myös sijaiset otetaan hyvin huomioon, kun he tulevat uusina työntekijöinä mukaan. Työ on auttanut myös kehittymään monissa asioissa, kuten vuorovaikutustaidoissa, koska se on iso osa työtä.” kertoo Susanna.

”On mahtavaa, kun työ on merkityksellistä ja useimpina päivinä sitä miettii, kuinka ihanien asioiden äärellä työtä saa tehdä. Parasta on, kun näkee lasten ilon ja oivaltamisen riemun.” Susanna lopettaa.

Tutustu Pyhäjoen kuntaan ja avoimiin työpaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista