Skip to main content

Vihertyönjohtajana Lieksan kaupungilla

17.5.2023 14:52

Vihertyönjohtajana Lieksan kaupungilla

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitoksen vihertyönjohtajana työskentelevän Esan tehtäviin kuuluu kaupungin viheralueiden kunnossapito. Lieksa on laaja puistokaupunki, joten leikattavaa nurmea ja muutakin työsarkaa löytyy viherpuolelta runsaasti. Vihertyönjohtajan työn lisäksi Esa toimii tällä hetkellä työnjohtajana myös katujen kunnossapidossa, konekeskuksella sekä satamatoiminnassa.

Esan työpäivät ovat hyvin vaihtelevia ja vauhdikkaita, ja toista tismalleen samanlaista työpäivää on vaikea löytää. Aamupäiviin kuuluu työnjakoa, jolloin katsotaan mitä päivän työtehtävät pitävät sisällään ja kuka lähtee minnekin päin hommiin. Työpäivien sisältöön vaikuttaa paljon myös vuodenajat. Kesällä luonnollisesti ajetaan paljon nurmikkoja ja talvisin taas aurataan lumia ja hiekoitetaan teitä. Kesäisin Esa myös perehdyttää ja opastaa nuoria kesätyöntekijöitä ja kertoo heille päivän tehtävät ja toimipisteet. Työhön kuuluu myös kirjallisia toimistotöitä, joita Esa hoitaa aina sopiva välin tullen.

Asioiden hyvästä aikatauluttamisesta on hyötyä

”Parasta työssäni on ehdottomasti työn monipuolisuus sekä vaihtelevuus. Jokainen päivä on erilainen, mikä on omalla tavallaan myös haaste, mutta tykkään siitä, että tässä työssä ei pääse tylsistymään”, Esa kertoo. Hän pääsee tekemään kattavasti yhteistyötä myös muiden kaupungin eri yksiköiden kanssa ja sitä kautta eteen tulee jatkuvasti uusia asioita ja uutta opeteltavaa.

Kesäisin Esan puhelin soi parhaimmillaan noin 70 kertaa päivässä, jolloin kuntalaisia neuvotaan. ”Otamme palautetta aktiivisesti vastaan ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan vastaamaan kuntalaisten tarpeisiin”, Esa kertoo. Vihertyönjohtajan työ on välillä kiireellistä, joten asioiden hyvästä aikatauluttamisesta ja järjestelystä on hyötyä.

”Pidän siitä, että asioita kehitetään jatkuvasti”

Kokonaisuudessaan Esa on työskennellyt kaupungilla yli 30 vuotta. Hän tuli Lieksan kaupungille töihin ensimmäisen kerran vuonna 1990, jolloin hän työskenteli kesät puutarhurina. Vuodesta 96 lähtien hän on työskennellyt jatkuvasti talvet katujen kunnossapidossa ja kesät puutarhurina. ”Vuonna 2000 sain koneenkuljettajan vakituisen paikan ja neljä vuotta sitten siirryin tähän vihertyönjohtajan tehtävään. Työurani on ollut hyvin monipuolinen ja onhan tässä jonkinlaista urakehitystä myöskin tapahtunut. Työilmapiiri kaupungilla on varsin positiivinen, ei kai sitä muuten olisi näin pitkään viihtynyt saman työnantajan palveluksessa”, Esa toteaa.

Työuraa jo pitkään tehneenä Esa pitää positiivisena asiana jatkuvia haasteita ja uuden oppimista, jotta tekemisessä pysyy mielenkiinto ja mielekkyys, vaikka välillä se voi ollakin haastavaa. ”Viime vuosina tietokoneella työskentely on lisääntynyt rajusti ja esimerkiksi budjettien ja talousasioiden hoitaminen on muuttunut. Pidän kuitenkin siitä, että asioita kehitetään jatkuvasti”, Esa kertoo.

Esa kuivailee itseään ”tietopankiksi”, joka auttaa muita samoissa tehtävissä työskenteleviä, myös yli kuntarajojen. Hänellä on sen verran monta työvuotta takana näissä tehtävissä, että taskusta löytyy jo paljon tietoa ja taitoa.

Hakijoita viherpuolelle on riittänyt

Lieksan kaupungin viherpuolelle on viime aikoina tehty hyviä rekrytointeja. ”Hakijoita on riittänyt ja olemme saaneet tehtäviä täytettyä. Toki vaihtuvuutta on aina ja suurten ikäluokkien eläköityminen tulee jossain kohtaa näkymään lisääntyneenä rekrytointitarpeena, mutta nyt tilanne näyttää positiiviselta”, Esa iloitsee.

Haluaisitko sinä Esan työkaveriksi? Käy tutustumassa Lieksan kaupungin avoimiin työpaikkoihin ja hae mukaan!

Lieksan kaupunki työnantajana

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista