Työhakemuksella vakuutat työnantajan

Työhakemuksella vakuutat työnantajan

Työhakemuksella sinun on mahdollista vakuuttaa työnantaja siitä, että sinut kannattaa kutsua työpaikkahaastatteluun ja jatkaa siellä keskustelua avoinna olevasta työpaikasta.

Kiteytä työhakemukseen, miksi olet mielestäsi sopiva työntekijä avoinna olevaan tehtävään. Tätä puoltavat esimerkiksi

  • aiempi työkokemus
  • koulutukset ja kurssit
  • mielenkiinnon kohteesi.

Ota selville työpaikasta muutakin kuin se, mitä työpaikkailmoituksessa sanotaan. Mitä työnantajan verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta selviää? Tunnetko jonkun, joka työskentelee työnantajan palveluksessa? Se voi auttaa sinua ennakoimaan tehtävässä tarvittuja tietoja ja taitoja vielä tarkemmin, jolloin pystyt räätälöimään työhakemuksen nämä tekijät huomioiden.

Asiatyylillä, mutta omalla otteella

Tekstin tyylilaji, esimerkiksi tekstin muodollisuuden aste, riippuu avoinna olevan tehtävän ja toimialan luonteesta. Yleensä ottaen on niin, että selkeästi muotoiltu ja riittävän asiallinen tyyli toimii hyvin. Liian monimutkainen tyylilaji voi olla raskasta luettavaa rekrytoijalle, joka käy läpi jopa useita satoja hakemuksia kerrallaan.

Älä tee hakemuksesta liian pitkää, A4 on yleensä riittävä mitta kaiken tarvittavan julkituomiselle. Verkosta löytyy monia erilaisia työhakemusmalleja.

Pyydä perheenjäsentäsi tai tuttavaasi lukemaan hakemus läpi ja kommentoimaan sitä. Muista oikolukea teksti.

Työhakemuksen mukaan pyydetään monesti liittämään CV eli ansioluettelo.

 

Katso vinkit työhaastatteluun!