Äänekosken kaupunki - Kuntarekry

Tulevaisuus asuu täällä

Tule meille töihin!

Äänekosken kaupunki on huippupaikka työskennellä!

Tarjoamme eri alojen työpaikkoja ja upeita mahdollisuuksia kehittyä uralla. Meillä on ystävällinen työilmapiiri, mukavat työkaverit, kiinnostavat työnkuvat ja ison talon edut. Tulisitko sinäkin meille työkaveriksi osaavaan ja tekevään tiimiimme? Tervetuloa!

Meillä jokainen työntekijä ottaa vastuun paremmasta työelämästä ja arjesta. Tavoitteena on, että meillä on hyvinvoivat ja tyytyväiset työntekijät sekä ammattitaitoiset ja kehittyvät työyhteisöt.

Teemme ja tuemme kestävää kehitystä kaikessa toiminnassamme. Tavoitteena on, että olemme kestävien työelämäratkaisujen edelläkävijä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti.

Mahdollistamme työskentelyn toimivassa ja kehittyvässä työyhteisössä. Rohkaisemme innovatiivisten toimintakäytäntöjen kehittämiseen. Tavoitteena on, että voimme tehdä laadukasta ja merkityksellistä työtä tehokkaasti ja vaikuttavasti.

Äänekoski sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä, Jyväskylästä noin puolen tunnin ajomatkan päässä.

Katso alla olevilta videoilta työntekijöidemme ajatuksia Äänekoskesta työnantajana. Kaupungin työntekijät ovat osallistuneet videoiden kuvauksiin vapaaehtoisesti, eikä niitä ole käsikirjoitettu.

Kilpailukykyiset henkilöstöetumme

Tarjoamme mm.:

 • Modernit ja terveet työtilat sekä hyvät työvälineet.
 • Laadukkaan perehdytyksen työtehtäviin.
 • Työtehtävästä riippuen laajan etätyömahdollisuuden.
 • Mahdollisuuden saada täydennyskoulutusta tilanteen mukaan.
 • Tuemme myös henkilöstömme omaehtoista kouluttautumista.
 • Laadukkaan työterveyshuollon.
 • ePassi-rahan liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalveluihin (vuonna 2024 etuus on 250 euroa).
 • Kesäetuina teatteri- ja konserttilippuja.
 • Säännölliset työyhteisöjen työhyvinvointitapahtumia.
 • Pankkarin ilmaisen kuntosali- ja liikuntasalivuoron ja Pankkari Bowlingista 10% keilausalennuksen.
 • Äänekosken jäähallin maksuttoman jääajan ja mahdollisuuden saada kaupungin liikuntatiloihin eri työyhteisöjen omia henkilökuntavuoroja.

"On mukava tulla joka aamu töihin."

Monien mahdollisuuksien kaupunki

Äänekosken kaupunki on vakaa työnantaja ja vahvan teollisuuden myötä kaupungin työpaikkaomavaraisuus on jatkuvasti yli 100 prosenttia. Henkilöstöä kaupunkikonsernin palveluksessa on noin 850. Olemme savuton työpaikka.

Äänekoski on pohjoisen Keski-Suomen keskuskaupunki ja biokiertotalouden keskittymä, jossa kesyttämätön luonto ja korkea teknologia kohtaavat. 18 000 asukkaan Äänekoski on moderni ja vireä teollisuuskaupunki Keiteleen rannoilla. Kattavat palvelut, monipuolinen kulttuuri- ja urheilutoiminta, toimiva päiväkoti- ja kouluverkosto sekä sujuvat liikenneyhteydet tekevät kaupungista vetovoimaisen ja tarjoavat mahdollisuuden hyvään elämään.

"Elämä on hyvää."

Tulevaisuuden tekijät olivat täällä!

Äänekosken kaupunki osallistui taas 24.11.2023 Lapset mukaan töihin -päivään. Ja kyllä oli iloa, vilinää ja vilskettä kaupungin eri yksiköissä, kun lapset pääsivät mukaan töihin!

Kaupungintalolla lasten työpäivään kuului mm. kaupungintalon kuvasuunnistus palkintoineen, Äänekoski-printin värittämistä sekä takkakabinetin joulukuusen koristelu. Lasten mielestä työpäivä oli kiva ja vähän jännittäväkin!

Valtakunnallisen Lapset mukaan töihin -päivän tavoitteena on tukea työelämän perhemyönteisyyttä, ja Äänekosken kaupunki on perheystävällinen ja joustava työnantaja.

Kiitos lapset vierailustanne!

Me Äänekoskella katsomme tulevaisuuteen

Äänekosken kaupunki työnantajana uskoo tulevaisuuteen ja kehittää henkilöstönsä kanssa toimintaansa innovatiivisesti. Ylläpidämme ja vahvistamme turvallista ja viihtyisää työympäristöä.

Menestyksemme takana on motivoitunut, osaava ja hyvinvoiva henkilöstö sekä toimiva johtajuus ja vuorovaikutteinen esihenkilötyö. Ammennamme voimaa vahvuuksista, joita meillä jo on.

Äänekosken kaupungin aitoja vahvuuksia:

Tavoitteenamme on hyvä työelämä, kestävä työympäristö sekä sujuva ja vaikuttava työ.

"Hommat toimii ja pomot kuuntelee."

Rakennamme Äänekoski-ilmiötä yhdessä asukkaiden kanssa

Äänekoski toteuttaa strategiaansa rohkean avoimesti! Äänekosken avoimen hallinnon periaatteiden mukainen kaupunkistrategia kurkottaa vuoteen 2028. Me tähtäämme korkealle, emmekä tyydy puhumaan pelkästä strategiasta. Strategiaa eletään todeksi yhdessä ja näin syntyy Äänekoski-ilmiö.

Käännämme ajatustavan rohkeasti päälaelleen. Emme tee päätöksiä suljettujen ovien takana, vaan tuomme toiminnan asukkaiden arkeen. Osallistamme asukkaat rohkeasti mukaan myös päätösten mukaisen toiminnan toteuttamiseen. Ilmiö kutsuu mukaan kaikki, kaupunkiorganisaatiosta torin laidalle ja tehtaiden toimistoihin.

Tehdään Äänekoskesta yhdessä ilmiö

Henkilöstön lisäkouluttautumiseen kannustetaan

Uskomme jatkuvaan, elinikäiseen oppimiseen! Meillä on mahdollista opiskella joustavasti työn ohessa ja työhön liittyvää lisäkoulutusta on mahdollista saada tilanteen mukaan.

Kaupunki on tukenut esimerkiksi koulujen ja päiväkotien opettajien positiivisen pedagogiikan opiskelua. Äänekoskella on jo yli 50 positiivisen pedagogiikan koulutuksen käynyttä ammattilaista, kuva vuoden 2022 valmistujaisjuhlista.

Myös mm. varhaiskasvatuksen työntekijöille tarjotaan lisäkoulutusta polkuopintoina yhteistyössä Jyväskylän avoimen yliopiston kanssa.

Äänekosken kaupunki tukee myös kaikkia asukkaitaan tukemalla rahallisesti heidän avoimen korkeakoulun opintoja, lue lisää linkistä.

Lue lisää

Lisää osaamista ja ammattitaitoa tutkinto-opinnoista työn ohessa

Monet Äänekosken kaupungin työntekijät opiskelevat työn ohessa lisätäkseen osaamistaan ja ammattitaitoaan. Tanja Tuominiemi (kuvassa alla) ja Erika Räihä ovat opiskelleet ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Ponnistus on ollut kova vaativan kokopäivätyön ja lapsiperhearjen pyörityksessä, mutta työnantaja on tukenut opiskelua.

Taloussihteeri Tanja Tuominiemi aloitti opiskelemaan tietojärjestelmäosaamisen ylempää AMK-tutkintoa Tampereen ammattikorkeakoulussa jo edellisen työnantajan aikaan vuonna 2020. Äänekosken kaupungilla hän ollut 2021 asti ja jatkoi opintoja töiden ohessa.

– Halusin muutosta ja opiskella jotain uutta. Siitä se lähtee, kun itse lähtee viemään asiaa eteenpäin, Tuominiemi sanoo.

Kaikki opinnot on voinut tehdä etänä. Äänekosken kaupunki tarjoaa tutkintoon tähtääviä opintoja varten viisi palkallista vapaa päivää, mitä Tuominiemi pitää hyvänä etuna. Myös Äänekosken kaupungin joustavat etätyömahdollisuudet ja monipuolinen työnkuva saavat kiitosta.

– Opiskelu on antanut ajankohtaista tietoa alalta ja kehittämisotetta omaan työhön. Omaa työtään tarkastelee nyt uusin silmin tuottavuuden ja taloudellisuuden näkökulmasta.

Rakennusinsinööri ja vs. rakennuttajapäällikkö Erika Räihä opiskeli Jyväskylän ammattikorkeakoulussa rakennustekniikan ylempään AMK-tutkintoa. Räihä aloitti Äänekosken kaupungilla 10 vuotta sitten teknisenä isännöitsijänä ja on saanut tehdä monenlaisia töitä ja edennyt urallaan saman työnantajan palveluksessa. Viime talvena hän toimi kaupungin teknisen johtajan sijaisena.

– Työssäni olen saanut kehittää toimintatapoja, Räihä kiittää.

Opinnot ovat edenneet vauhdilla kahdessa vuodessa ja tuore tutkinto on plakkarissa. Räihä uskoo, että uusi tutkinto voi avata uusia mahdollisuuksia. Äänekosken kaupungilla opintoihin on saanut käyttää viisi palkallista vapaapäivää ja opiskelua varten on voinut joustavasti soviteltua lomia. Räihä teki lopputyönsä Äänekosken kaupungille strategisesta kumppanuudesta kiinteistöhuollon kanssa.

Opiskelu työn ohessa haastoi ja antoi uusia ajatuksia

Äänekosken kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijät Johanna Pohjolainen, Sonja Pääkkönen, Riikka Norrbacka ja Mervi Hyppönen suorittivat kasvatustieteen perusopinnot. Vuoden verran kestänyt urakka oli päivätyön ohessa raskas, mutta antoisa.

Jyväskylän avoimen yliopiston perusopintokokonaisuus toteutettiin pääasiassa monimuoto-opiskeluna, joka mahdollistaa joustavan opiskelun etänä, töiden ohessa ja omalta paikkakunnalta käsin. Omasta ryhmästä sai hyvää tukea, vaikka opinnot suoritettiinkin itsenäisesti.

Pohjolainen, Pääkkönen, Norrbacka ja Hyppönen ovat tyytyväisiä siitä, että työnantaja tarjosi tällaisen mahdollisuuden. Opinnoista sai omaan työhön vahvistusta ja uusia ajatuksia. Esihenkilöt ovat kannustaneet opiskelussa ja ymmärtäneet ajoittaista väsymystä. Silloin kun kursseja oli samaan aikaan käynnissä kolme, se kuormitti ja vei veronsa vapaa-ajasta ja lomista.

Päiväkotiarki on hektistä ja kuormittavaakin. Työssä auttaa jaksamaan lapset ja hyvät työkaverit, ja se että työpäivän aikana pääsee ulkoilemaan. Huumoria pitää olla ja sillä voi kannatella työkaveriakin. Lapset osaavat usein upeasti kääntää asiat positiivisiksi.

– Yksikin lapsi totesi tässä yksi päivä, että hyvää työtä Riikka! Riikka Norrbacka nauraa.

Jyväskylän yliopisto ja Äänekosken kaupunki ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo muutaman vuoden ajan. Äänekosken kaupunki maksoi varhaiskasvatuksen työntekijöiden perusopinnot ja tarjosi opiskelua varten tiloja käyttöön. Suoritetut avoimen yliopiston opinnot mahdollistavat hakemisen varhaiskasvatuksen opettajaksi pätevöittäviin kandidaatti- ja maisteriopintoihin.

"Asiat hoituvat maalaisjärjellä, eikä ole turhaa pönötystä."

Ammattilaisena Äänekosken kaupungilla voit kehittyä asiantuntijana

Tule meille työkaveriksi!

Rehtori Matti Kuusinen

– Yli kymmenen vuotta Äänekoskella töissä ja hyvin olen viihtynyt! Täällä on kohtuulliset ryhmäkoot ja erityisopetukseen on panostettu. Luovuuteen ja yhteistyöhön kannustava toimintakulttuuri tuottaa milloin mitäkin hienoa ja erityistä!

Hyvinvointikoordinaattori Taina Laitinen

– Olen nähnyt hyvinvointiasiaa monesta eri näkökulmasta laajan koulutukseni ja työkokemukseni kautta. Tällä hetkellä valmistelen väitöskirjaani koulukuraattorien monialaisesta yhteistyöstä. Olen monelle äänekoskelaiselle perheelle tuttu kuraattorina. Kun tulin tänne Suolahteen töihin, oli kuin olisin tullut omaan lapsuudenkylääni. Täällä on ollut kotoisaa ja ihmiset ovat avoimia ja sosiaalisia. Olen aina tuntenut oloni tosi tervetulleeksi. Äänekoski on kohdellut minua hyvin.

Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen

– Keski-Suomen perhekeskuskoordinaattorina olen käynyt ensimmäistä kertaa Äänekoskella vuonna 2016 ja tutustunut jo silloin kaupungin toimijoihin. On ollut hienoa seurata, kuinka Äänekoskella on suunnitelmista päästy konkretiaan ja tätä pitäjänteistä työtä olen saanut nyt itse jatkaa. Miellä Äänekosken kaupungilla lasten ja perheiden ympärillä olevat ihmiset potkivat palloa samaan maaliin!

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen

– Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut luonnosta ja se on ollut minulle aina tärkeä voimavara. Kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisena on mahdollista olla mukana edistämässä konkreettisia toimia ympäristön hyväksi. Äänekoski on juuri sopivan kokoinen ja elinvoimainen kaupunki, joten työtehtävät näiden tärkeiden asioiden parissa ovat monipuolisia. Ja mikä parasta, meillä on täällä myös tosi mukava työyhteisö.

Joustava ja kannustava työnantaja antaa henkilöstönsä loistaa

Tule meille työkaveriksi!

Hankinta-asiantuntija Henriikka Mäkelä

– Äänekosken kaupungilla hankintojen parissa työskentelyssä on hienoa, miten pääsen kehittämään ja jakamaan omaa erityisosaamistani sekä sparrailemaan kaikkien kaupungin toimialojen kanssa. Julkisten hankintojen asiantuntijana pääsen myös monipuolisesti oppimaan aiemmista ratkaisuista ja auttamaan toimialoja etsimään parhaita mahdollisia ratkaisuja tulevaa varten, mikä pitää työni jatkuvasti raikkaana.

Rakennuttajainsinööri Antti Hakkarainen

– Saan tehdä hyvin monipuolista ja vaihtelevaa työtä infran rakennuttamisen parissa; projektien johtamista suunnittelusta toteuttamiseen asti, työmaiden valvontaa sekä erilaisia asiantuntijatehtäviä. Parasta on, kun saa tehdä työtä yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa ja omalla kotipaikkakunnalla. Meillä on työyhteisössä hyvä henki ja yhdessä tekemisen meininki.

Maankäyttösihteeri Päivi Peltoniemi

– Tulin Äänekoskelle töihin Jyväskylästä, jossa olin tehnyt jo pitkän uran rakennusvalvonnan, kaavoituksen ja tonttipuolen asiakaspalvelutehtävissä. Äänekoskella perehdytys uuteen työhön on ollut todella hyvää ja työni on monipuolista. Jatkuvasti tulee myös paljon uutta opittavaa!

Opinto-ohjaaja Tatu Virtanen

– Parasta työssäni ovat oppilaat. Merkityksellisintä on se, kun kokee itse saavansa jotain ja voivansa itsekin antaa. Työssä jaksamiseen vaikuttaa hyvä työilmapiiri ja hyvät työkaverit. Meillä Äänekoskella opinto-ohjaajat tekevät paljon yhteistyötä ja tapaamme säännöllisesti. Lasten kasvattaminen on yhteistyötä.

Äänekosken kaupunki on luotettava työnantaja

Tule meille työkaveriksi!

Varhaiskasvatuksen opettaja Heli Hänninen

– Olen saanut tehdä työtä Äänekoskella varhaiskasvatuksen opettajan tehtävissä yli 20 vuotta. Täällä työtä lasten ja perheiden kanssa tehdään suurella sydämellä ja innovatiivisella työotteella. Kouluttautumiseen ja työn ohella opiskeluun tarjotaan mahdollisuuksia ja työhyvinvointia tuetaan monin tavoin. Itse nautin työstäni 3-5-vuotiaiden lasten parissa. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa uusia osaajia joukkoomme.

Luokanopettaja Juha Niskanen

– Äänekoskella hyvin kohdistetuilla digihankkeilla on saatu digitukea levitettyä ympäri kaupungin päiväkoti- ja kouluverkostoa sekä tuotettua ajankohtaista opetusmateriaalia kaikkien käyttöön. Hankkeessa työskentely on monipuolistanut omaa tuttua opettajan työkuvaani ja tuonut mielekkäitä haasteita ja mahdollisuuksia oppia itsekin uutta ja syventää osaamista.

Varhaiskasvatuksen tuen koordinaattori Leena Happo

– On hienoa, että Äänekoskella olen yli 30 vuoden urani aikana voinut kouluttautua lisää ja saanut tilaisuuksia katsoa varhaiskasvatusta monesta eri näkökulmasta, monessa eri työtehtävässä, ja nyt tästä asiantuntijanäkökulmasta. Tämä on mahtava tilaisuus tehdä varhaiskasvatuksen kehittämistyötä ja kehittyä itsekin asiantuntijana.

Kuljetussuunnittelija Tommi Maanselkä

– Äänekoskella työntekijää kohdellaan yksilöllisesti ja työnantaja on joustava. Työnkuvasta riippuen Äänekosken kaupungilla on myös hyvät etätyömahdollisuudet. Joustavat työskentelymahdollisuudet edistävät omaa työhyvinvointia samalla, kun saan työskennellä oman alan asiantuntijatehtävissä.

"Luotettava, kannustava, mahdollisuuksia tarjoava työnantaja."

Äänekoski tarjoaa ämpäreittäin hyvää elämää

Sitä parempaa arkea

Äänekosken kaupunki tavoittelee uusia asukkaita uudella Ämpäreittäin hyvää elämää -kampanjalla. Äänekoskelle muuttaneet saavat etupaketin ja ekologisen ämpärin!

Äänekoskella on mm. loistavat harrastusmahdollisuudet, uudet koulut, laadukkaat päiväkodit ja asuminen on edullista. Äänekoskella voi elää sitä parempaa arkea.

Elämän kestävää Äänekoskea

Äänekosken kaupunki tekee pitkäjänteistä ja vaikuttavaa ilmasto- ja ympäristötyötä. Kaupunkistrategian yksi päätavoite on kestävä ympäristö.

Huolehdimme ympäristöstämme niin, että voimme jättää sen tuleville sukupolville parempana. Toimimme luontoa säästävästi, taloutta kehittäen, sujuvaa yhteistyötä ja aitoa äänekoskelaisuutta vahvistaen. Teemme ja tuemme kestävää kehitystä kaikessa toiminnassamme.

Äänekosken kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2030. Olemme mukana myös energiansäästötalkoissa ja kannustamme myös asukkaitamme energiansäästötalkoisiin. Äänekosken kaupunki on mukana myös henkilöstön ekotukitoiminnassa!

Kestävän elämän opas Ekotukitoiminta

"Luotettava ja joustava työpaikka. Kannustetaan kouluttautumaan ja sitä myös tuetaan."

Varhaiskasvatuksen ammattilainen - Tule meille töihin!

Etsimme jatkuvasti varhaiskasvatuksen ammattilaisia osaavaan tiimiimme! Voit ottaa suoraan yhteyttä perhepalvelujohtaja Pirjo Heinoseen (020 632 2102, pirjo.heinonen@aanekoski.fi) tai jättää hakemuksen Kuntarekryn kautta.

Äänekoskella on upeat mahdollisuudet maailman tärkeimmän työn tekemiseen. Satsaamme vireässä kaupungissamme laadukkaaseen ja hyvään varhaiskasvatukseen. Meillä työntekijöitä arvostetaan ja se näkyy hyvissä henkilöstöeduissa ja joustavuudessa. Omaan työhön voi vaikuttaa, suunnittelulle ja kehittämiselle on aikaa ja henkilöstön kouluttautumista tuetaan.

Tervetuloa töihin Vuoden varhaiskasvatuskuntaan 2023!

Varhaiskasvatuksen opettajien liitto (VOL) on myöntänyt Vuoden varhaiskasvatuskunta tunnustuksen Äänekosken kaupungille. Äänekosken erityisiksi ansioiksi katsottiin se, että kaupunki on esimerkillisesti lähtenyt kehittämään varhaiskasvatusta ja päiväkotien henkilöstön koulutustasoa. VOL:in mukaan Äänekoskelta välittyy viesti korkeasti koulutetun henkilöstön merkityksestä päiväkodeissa. Tämä kertoo lapsuuden ja pienten lasten elämän alkutaipaleen merkityksen ymmärtämisestä. Palkintoa juhlittiin jokaisessa varhaiskasvatuksen yksikössä. Kuvassa Koulunmäen esiopetuksen henkilökuntaa juhlistamassa tunnustusta.

Lue lisää

Esittelyssä Äänekosken päiväkodit ja varhaiskasvatus

Tiesitkö, kuinka laadukasta ja perheiden tarpeita huomioivaa varhaiskasvatusta meillä Äänekoskella on?

Kaikissa päiväkodeissamme on motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta. Äänekosken kaupungilla on 10 päiväkotia, joista suurin osa on uusia ja moderneja. Äänekoskella on satsattu myös pieniin päiväkoteihin. Päivähoidon lisäksi tarjolla on myös pidennettyä hoitoaikaa sekä laadukasta vuorohoitoa.

Opettaja, tule meille töihin!

- Vireässä kaupungissamme opetuksemme laatu ja monipuolisuus ovat huipputasoa. Täällä resurssit ovat kohdillaan ja hyvinvointi keskiössä.

- Meillä on hyvät ja ammattitaitoiset työkaverit ja Äänekoskella on helppo verkostoitua. Myös esi- ja alkuopetus tekevät tiivistä yhteistyötä.

- Meillä on hyvät tuen resurssit ja opettajaa tukevia ratkaisuja. Esihenkilöt ovat lähellä ja käytettävissä. Meillä ei jäädä yksin.

- Äänekoskella on uudet koulut ja upeat oppimisympäristöt sekä modernia opetustekniikkaa, mikä mahdollistaa laadukkaan, yksilöllisen ja monipuolisen opetuksen.

- Äänekoskella ollaan innovatiivisia ja järkevään kehittämistyöhön panostetaan. Hankkeita on hyödynnetty mm. yhteisopettajuudessa ja tiimityössä.

- Meillä myös oppilaita osallistetaan.

- Äänekoskella on oppimissuunnitelmat yrittäjyyskasvatukseen, kulttuurikasvatuksen ja uimaopetukseen.

- Äänekosken kaupunki on joustava, ketterä ja vakaa työnantaja. Jokaisen työpanosta arvostetaan ja henkilöstön hyvinvointiin panostetaan. Omaan työhön voi vaikuttaa, suunnittelulle ja kehittämiselle on aikaa ja henkilöstön kouluttautumista tuetaan.

- Äänekosken kaupunki on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja Jyväskylästä tänne ajaa noin 30 minuuttia.

Opettajille tarjolla hyviä uramahdollisuuksia

Äänekoskella on upeat ja modernit koulut sekä osaava henkilöstö mahdollistavat laadukkaan ja huipputasoisen opetuksen. Luokkien ryhmäkoot ovat pieniä ja henkilökunta on motivoitunutta ja ammattitaitoista. Meillä on uudet ja terveet koulut ja esim. Koulunmäen uutta koulua rakennetaan parhaillaan.

Etsimme jatkuvasti opetuksen ammattilaisia koulujemme osaaviin tiimeihin, joten jätä hakemus Kuntarekryn kautta tai otathan yhteyttä Äänekosken kaupungin opetus- ja kasvatustoimeen!

Mahdollisuus kevyempään työvuoteen ennen eläkkeellejääntiä

Koulunmäen yhtenäiskoulun luokanopettaja Jaana Lahti on ollut lukuvuoden virkavapaalla omasta luokanopettajan virastaan ja sai tilaisuuden toimia samanaikaisopettajana. Järjestelyn on mahdollistanut OKM:n esi- ja perusopetuksen tasa-arvohanke ja Äänekosken kaupunki, joka on tälläkin tavoin halunnut satsata lapsiin.

Samanaikaisopettajana toimiminen on keventänyt Lahden viimeistä työvuotta ennen eläkkeelle jäämistä. Vaikka viikkotuntimäärä on sama kuin ennenkin, työn kevennys on tullut siitä, että kotiyhteydenpidon, arvioinnin, arviointikeskustelut ja muut palaverit on hoitanut luokanopettaja. Hankkeen palkkaamana ei saa antaa tukiopetusta eikä tehdä muita ylitöitä. Työviikon on voinut rakentaa itse ja lukujärjestys on tehty yhdessä rehtorin kanssa.

Samanaikaisopettaja on luokissa nimenomaan oppilaita varten. Lahti on työskennellyt kaikkien, mutta myös erityisen- ja tehostetun tuen piirissä olevien oppilaiden tukena.

Samanaikaisopettaja helpottaa myös luokanopettajien ja erityisopettajien työtä. Yhteistyö luokanopettajien ja erityisopettajien kanssa on Lahden mukaan sujunut upeasti.

– Samanaikaisopettajana ainakin minun pitää yrittää olla tarkkana, etten puhu toisen opettajan päälle, enkä kommentoi kaikkea. Pitkästä kokemuksesta on valtavasti hyötyä samanaikaisopettajalle. Tässä roolissa olen voinut toimia myös uusien opettajien apuna ja tukena kaikenlaisissa asioissa, Lahti sanoo.

Hyviä eläkepäiviä Jaanalle!

Avoimet työpaikat - Tule meille töihin!

Maksuton etätyötila ÄäneHub

ÄäneHub on maksuton ja kaikille avoin etätyötila hyvillä yhteyksillä Äänekosken keskustassa.

Moderni ja yhteisöllinen työtila ÄäneHub tarjoaa kaikille rauhallista työskentelytilaa. Se toimii myös kohtaamispaikka etätyötä tekeville, yrittäjille, yrittäjyydestä kiinnostuneille ja opiskelijoille.

Lue lisää

Äänekosken kaupunki tarjoaa alustan hyvälle elämälle

Äänekosken kaupunki on iso ja luotettava työnantaja - meillä työntekijää arvostetaan.

Tarjoamme myös työelämän ulkopuolelle hyvän elämän edellytyksiä. Erityisesti lapsille, nuorille ja lapsiperheille on monenlaisia etuja tarjolla. Äänekoskella voit elää oman näköistä elämääsi – sitä parempaa arkea. Äänekoskella on edullista asua ja tarjolla on koteja niin luonnonrauhasta kuin kaupunkielämästä nauttiville sekä omasta rannasta haaveilijoille.

Vapaa-ajan aktiviteettien ja harrastusmahdollisuuksien tarjonta on poikkeuksellisen monipuolinen. Elämisen puitteet ovat huippukunnossa ja meillä panostetaan tilojen terveellisyyteen ja viihtyvyyteen niin opetuksen, varhaiskasvatuksen kuin muidenkin julkisten palvelujen saralla.

Meillä osallistetaan asukkaita ja aitoon vuorovaikutukseen kannustetaan. Tulevaisuuden Äänekoskella kukaan ei ole yksin ja kaikki ottavat yhteisesti vastuun hyvästä elämästä.