Kolarin kunta Kolarin kunta Kolarin kunta Kolarin kunta Kolarin kunta Kolarin kunta Kolarin kunta Kolarin kunta Kolarin kunta

Kolarin kunta

Tervetuloa tunturien, vapaana virtaavan Tornion-Muonionjoen ja lohen valtakuntaan!

Kolari tunnetaan upeasta luonnostaan, kahdeksasta värikkäästä vuodenajasta ja Ylläksen kansainvälisestä luontomatkailukeskuksesta. Kuntamme on kuulu myös vieraanvaraisuudestaan ja taidosta ottaa uudet tulokkaat lämpöisesti vastaan. Meille on hyvä tulla töihin, asumaan ja elämään.

Kolarin noin 4 000 asukasta viihtyvät 16 erilaisessa kylässä, jotka tarjoavat yhteisöllisyyttä, rauhaa ja touhua oman maun mukaan. Useassa kylässämme on talkootyönä rakennettujen valokuituverkkojen ansiosta myös loistavat etätyön tekemisen mahdollisuudet. Tutustu kyliemme ihmisiin, luontoon ja uskomattomiin tarinoihin osoitteessa www.kylienkolari.fi.

Vapaa-ajan viettoon kuntamme tarjoaa mahtavan Ylläksen palveluineen ja reittiverkostoineen, Suomen suosituimman Pallas-Yllästunturin kansallispuiston, Euroopan suurimman aapasuon Teuravuoman sekä valjastamattoman ja lohestaan tunnetun Tornion-Muonionjoen sivujokineen ja -järvineen.

Matkailu on tärkein elinkeinomme, ja Kolarissa sijaitsee myös malmivarantoja. Täällä taidetaan luonnontuotteiden hyödyntäminen, käsityöt sekä perinteinen porotalous. Kehittämisen keskiöön on nostettu lähiruuan tuottaminen luontomme tuotteista.

Kolari on portti Tunturi-Lappiin ja sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella: Suomen pohjoisin rautatieasema löytyy Kolarin kirkonkylältä, kansainvälinen lentokenttä naapurikunnasta Kittilästä ja Ruotsi rajajoen toiselta puolen. Kolaria halkoo valtatie 21/E8, joka johtaa Kilpisjärven kautta Norjaan ja palvelee arktisen testauksen älytienä.

Työpaikat
Kolarin kunta 9

Näytä kaikki