Varhaiskasvatus - Kotkan kaupunki - Kuntarekry

Varhaiskasvatuksen osaajaksi Kotkaan

Kotkan kaupungin varhaiskasvatus

Tule meille töihin!

Meillä pääset työskentelemään osaavassa ja innostuneessa työyhteisössä. Haemme joukkoomme työntekijöitä, joilla on rohkeutta kokeilla uutta ja heittäytyä lasten maailmaan.

Päiväkodit ja esiopetusyksiköt lähiympäristöineen tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet tehdä työtä leikkien, liikkuen ja retkeillen.

Aitoja kohtaamisia

Katso, mitä varhaiskasvatuksen opettaja Anniina Siekkinen ja päiväkodinjohtaja Tiina Kääpä kertovat Kotkan kaupungin varhaiskasvatuksesta työnantajana ja kokemuksistaan työstä varhaiskasvatuksen parissa.

Jokainen työntekijä on arvokas

"Kotkan varhaiskasvatuksessa työntekijöitä kannustetaan heidän oman osaamisensa ylläpitämiseen ja sen hyödyntämiseen kasvatustyössä", kertoo varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Heidi Porttila. Uusia työntekijöitä ja työuransa alussa olevia tuetaan suunnitelmallisella perehdytyksellä ja mentoroinnilla.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Pirita Falckin mielestä työssä parasta on se, että se on todella liikkuvaa. Työkaverit ovat kivoja ja jokaisen omat vahvuudet pääsevät esille.

Perhepäivähoitaja Sue

Perhepäivähoitaja Sue Kettunen on työskennellyt 12 vuotta Kotkan kaupungilla. Hän nauttii asumisesta meren ja ihanien puistojen äärellä. Vapaa-ajallaan Sue tanssii, lenkkeilee ja touhuilee lapsensa kanssa. Hän kertoo rentoutuvansa parhaiten menemällä metsään kuunnellen hiljaisuutta.

Työpäivä omassa kodissa alkaa lounaan valmistelulla. Päivä lasten kanssa sisältää ulkoilua, ruokailua ja lepoa sekä leikkiä, laulua, jumppaa, satuja ja askartelua. Jotta toiminta olisi kaikille mieluista, Sue huomioi aina lasten toiveet suunnitelmissa ja meneillään olevissa hetkissä.

Sue kuvailee perhepäivähoitajien työporukkaa mahtavaksi voimavaraksi. Kerran tyhypäivänä Luovissa veden pinta nousi niin korkealle, että he joutuivat soittamaan palokunnan paikalle. Kotiin päästiin kuitenkin omilla autoilla, vaikka moni toivoi pääsevänsä paloauton kyytiin.

Näistä olemme ylpeitä

Varhaiskasvatuksen opettajien suunnittelu-, arviointi- ja kehittämisaika (SAK) toteutuu.

Tietotekniikka- ja viestintävälineet ovat monipuolisesti työntekijöiden ja lasten käytössä.

Tiimiajat toteutuvat.

Panostamme kielitietoiseen varhaiskasvatusarkeen.

Liikkuva varhaiskasvatus toteutuu laajasti ja liikkuvat lapset ovat yhteinen tavoitteemme.

Pienryhmätoiminta lisää arjessamme lämmintä vuorovaikutusta ja lasten osallisuutta.

Esiopetus

Perusopetukseen valmistavaa esiopetusta toteutetaan kaikilla varhaiskasvatusalueilla koulujen yhteydessä. Kotkalaisessa esiopetuksessa toteutuu muun muassa metsäeskaritoimintaa sekä aktiivista alkuluokkatoimintaa. Henkilöstön osaaminen on voimavara kehittämistyössä, jonka painopisteinä ovat lasten osaaminen ja vahvuudet.

Esiopetus toteutuu kielitietoista pienryhmäpedagogiikkaa hyödyntäen niin sisätiloissa, pihalla, metsässä, puistossa kuin kaupunkiympäristössäkin. Lasten kehittymistä, oppimista ja työskentelyä ohjataan leikin, liikkumisen, ilmaisun sekä tutkimisen keinoin.

Avoimet työpaikat

Näin haet töihin Kotkan varhaiskasvatukseen

Avoinna olevat määräaikaiset ja vakituiset työtehtävät ovat haettavana Avoimet työpaikat -osiossa.

Meillä on myös mahdollista sijoittua eripituisiin sijaisuuksiin Kotkan kaupungin työyksiköissä osaamisen, omien kiinnostuksen kohteiden ja elämäntilanteen mukaan.

Lisätietoja ja apua hakemiseen:

Hr-koordinaattori Mia Mussalo, 040 352 4737

Sijaisuudet Kotkan kaupungissa

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen blogit

Varhaiserityiskasvatus – yhteistä työtä ja asiantuntijuutta

Tämän kertainen Vaka-blogi kertoo varhaiskasvatuksen erityisopettajan eli veon työstä Kotkan kaupungin palveluksessa. Kirjoittajana on elokuussa työnsä aloittanut Leena Kähkönen. Leena korostaa työssään vuorovaikutuksen merkitystä, riippumatta siitä tehdäänkö töitä pienten vai isojen ihmisten kanssa.

Kuraattori osana varhaiskasvatuksen arkea

Syksyinen tervehdys varhaiskasvatuksen kuraattorilta. Osalle teistä saattaa herätä kysymys, että mitä ihmettä, kuraattori varhaiskasvatuksessa? Juurikin näin! Kotkan varhaiskasvatuksessa on toiminut kuraattori syyskuusta 2019 lähtien. Tuolloin ehdin tehdä puolisen vuotta kuraattorin työtä päiväkodeissa vieraillen.

Mikä ihmeen tvt-koordinaattori?

Näin elokuun alussa ja toimintakauden alkaessa kerron hieman sähköisistä palveluistamme ja omasta työstäni varhaiskasvatuksen tieto- ja viestintäkoordinaattorina. Kotkan varhaiskasvatuksessa on pikkuhiljaa siirrytty sähköisten palvelujen käyttöön.

Käpylehmiä ja kaarnalaivoja – viisi ideaa lasten kanssa kesäiseen metsään

Aurinko paistaa ja linnut laulavat, nyt on aika nauttia kesästä! Olen koonnut sinulle viisi hauskaa ideaa, joita voit toteuttaa lapsen kanssa kesäisessä metsässä. Vaka-blogin kirjoittajana on tällä kerralla Jaana Sandberg, kotkalainen ympäristökasvattaja ja varhaiskasvatuksen opettaja sekä yrittäjä.

Varhaiskasvatuksen verkkosivut

Tutustu Kotkan varhaiskasvatuksen toimintaan Kotka.fi-verkkosivuilla.

Kotka.fi/varhaiskasvatus