Tervetuloa töihin Lapin pelastuslaitokselle, Suomen huipulle!

Lapin pelastuslaitos työnantajana

Lapin pelastuslaitoksen toiminta-alue muodostuu Suomen pohjoisimmasta, laajimmasta ja harvaanasutuimmasta maakunnasta. Mereltä tuntureille ja kaupungeista erämaihin ulottuva Lapin maakunta on liki kolmannes Suomesta ja suurin osa siitä sijaitsee napapiirin pohjoispuolella.

Meillä on tarjolla monenlaisia työtehtäviä. Voit työskennellä pelastustoiminnan, turvallisuustoiminnan tai hallinnon yhteisten palvelujen tehtävissä.

Pelastustoiminta

Pelastustoiminnasta koko maakunnan alueella vastaavat hyvässä yhteistyössä ammatti- ja sopimuspalokunnat pelastusviranomaisen johdolla paloasemaryhmittäin.

Merellä, tuntureilla, kaupungeissa ja erämaissa suoritetaan vuosittain yli 4 000 pelastustoimintaan kuuluvaa hälytystehtävää. Tehtäviin lähdetään Lapin alueen paloasemilta siten, että hätäkeskus hälyttää tehtävään lähimmän ja tarkoituksenmukaisimman yksikön. Tarvittaessa apua annetaan ja vastaanotetaan pohjoisten pelastuslaitosten välillä sekä yli valtakunnan rajojen.

Turvallisuustoiminta ja yhteiset palvelut

Turvallisuustoiminta

Pelastuslaitoksen turvallisuustoimintaa ovat valvontatoiminta, asiantuntijapalvelut ja turvallisuusviestintä. Näiden tehtävien tavoitteena on pienentää onnettomuuden todennäköisyyttä ja ennalta varautumalla vähentämää onnettomuudesta aiheutuvia vahinkoja.

Yhteiset palvelut

Yhteisiä palveluja ovat talous- ja hallintopalvelut, koulutus, hankinta ja varautuminen.

Työhyvinvointia ja vapaa-ajan aktiviteettejä

Pelastustoiminnassa työskennellään vuorokausirytmissä ja muissa työtehtävissä tarjoamme mahdollisuuden liukuvaan työaikaan ja etätöihin. Työhyvinvoinnista pidämme huolta mm. e-passin henkilöstöeduin.

Pakkastalvi, hankikantokevät, jäidenlähtökevät, yöttömän yön aika, sadonkorjuu, ruska, ensilumi ja joulun ajan kaamos tarjoavat hienot puitteet monenlaisille vapaa-ajan aktiviteeteille.

Haemme joukkoomme uusia osaajia