Kestäviä menestystarinoita

Tee sinäkin oikea valinta ja tule töihin Lappeenrannan kaupungille!

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Suomen ilmastopääkaupunki Lappeenranta on 73 000 asukkaan leppoisa kotikaupunki, joka toivottaa aina tervetulleiksi kaikki vieraat - tulevatpa he sitten töihin, lomalle tai opiskelemaan. Täällä eletään modernissa, kävelypainotteisessa kaupungissa, jossa on tilaa niin luonnolle, palveluille kuin ihmisillekin. Koskaan ei ole niin kiire, ettei kuulumisia ehtisi vaihtaa.

Välittäminen ja yhteisöllisyys ovat karjalaisia arvoja, jotka näkyvät katukuvassa ja sen ulkopuolella. Täällä keskitytään ratkaisuihin ennemmin kuin ongelmiin ja se tuntuu kaikilla elämänalueilla.

www.lappeenranta.fi

Keitä me olemme?

Meillä työskentelee yhteensä noin 2200 eri alojen osaajaa. Tässä heistä muutamia.

Kirjastovirkailija Timo

Mitä Timon työnkuvaan kuuluu? Mikä on parasta työssä? Miksi Timo viihtyy Lappeenrannassa?

Varhaiskasvatuksen opettaja Sini

Millaista on työ Lappeenrannan varhaiskasvatuksessa? Miksi Sini valitsi Lappeenrannan?

Tapahtumatuottaja Karri

Mitä tapahtumatuottaja tekee? Millaisena kotikaupunkina Karri pitää Lappeenrantaa?

Kaupunginpuutarhuri Laura

Mitä kaupunginpuutarhurin työarkeen kuuluu? Mikä Lauran mielestä on parasta hänen työssään?

Kestäviä menestystarinoita

Lappeenranta luo kestäviä menestystarinoita yhdessä alueen asukkaiden, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Meidän tehtävämme on tarjota elämän mittaisia menestymisen mahdollisuuksia asukkaille, jotta he voivat kehittää itseään ja toteuttaa omia unelmiaan.

Yritysmyönteinen kaupunki aikoo kasvaa rohkeasti ja tuottaa elinkeinoelämä- ja tutkimuslähtöisiä ratkaisuja globaaleihin haasteisiin sekä toimia edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä koko kaakkoiselle Suomelle.

Kaupungin henkilökunta on mukana kirjoittamassa kestäviä menestystarinoita: meillä työskennellään ketterästi ja asiakaslähtöisesti yli hallinnollisten rajojen - inhimillisesti, ekologisesti ja taloudellisesti!

lue lisää strategiastamme täältä

Rohkeasti. Yhdessä. Eteenpäin katsoen.

Lappeenrannan kaupungilla työskentelee noin 2 200 henkilöä. Arvojemme mukaisesti toimimme rohkeasti Kaakkois-Suomen aktiivisena keskuskaupunkina, suunnannäyttäjänä sekä edelläkävijänä.

Valmistelumme, päätöksentekomme ja viestintämme on avointa, osallistavaa ja luottamusta herättävää, sillä me teemme asioita yhdessä. Koska haluamme menestyä, olemme uteliaita ja katsomme vastuullisesti eteenpäin.

Kasvun kaupunki

Olemme Suomen ilmastopääkaupunki täynnä uutta energiaa, rohkeaa ajattelua ja kansainvälistä osaamista. Me arvostamme yrittäjyyttä ja kehitämme ja parannamme jatkuvasti yritysten tarvitsemia yritys-, hautomo- ja kiihdyttämöpalveluja sekä tontti- ja toimitilaratkaisuja asiakaslähtöisesti.

Uskomme, että työ antaa merkitystä elämään, mutta se ei yksin riitä. Meillä elämisen hyvä laatu ja tasapaino ovat tärkeitä menestystekijöitä.

Kestävä kaupunki

Lappeenranta on uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön pioneerikaupunki, jonka intohimona on ongelmien ratkaiseminen.

Kestävyys on meillä sosiaalista, taloudellista sekä ekologista ja se näkyy muun muassa hyvinä palveluina, tarkassa taloudenpidossa ja kaupungin energiavalinnoissa.

Pyrimme kohti toimivaa ja tiivistä kaupunkirakennetta, mutta emme unohda viheralueita, puistoja ja metsiä, jotka alkavat kodin tuntumasta. Vihreää maailmankuvaamme tukevat muun muassa kaupungin työntekijöiden sähköpyörä-, työmatka- ja liikuntaedut.

Koulutuksen kaupunki

Lappeenranta katsoo tulevaisuuteen ja haluaa olla Suomen paras kampusmiljöö ja opiskelukaupunki. Meillä tiedeopinnot voi aloittaa jo lukiossa, kun Lappeenrannan lukiokoulutus ja LUT-yliopisto ovat kehittäneet yhteistyössä kokonaisuuden, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa yliopisto-opintoja lukio-opintojen aikana.

Jatko-opinnot voi suorittaa omassa kaupungissa yliopiston lisäksi myös Saimaan ammattiopisto Sampossa tai LAB-ammattikorkeakoulussa. Vuodesta 2023 alkaen voi LUT-yliopistossa muuten myös hakea sosiaali- ja käyttäytymistieteiden sekä viestintä- ja informaatiotieteiden koulutuksiin tekniikan ja talouden lisäksi.

Lappeenrantaan kannattaa tulla

Lappeenrannassa on kaikki, mitä tarvitaan hyvään elämään, on ollut jo lähes 375 vuotta! Koska olemme kovin ylpeitä kaupungistamme, toivomme, että sinäkin saisit kokea, miten huippua on asua keskellä kaupunkia, Saimaan rannalla - hyvien palveluitten ja mahdollisuuksien äärellä.

Laita hakemus tulemaan, me odotamme sinua!

Mitä olisi tarjolla juuri nyt?