Luumäen kunta

Luumäen kunta

Luumäki on maaseutumainen kunta Etelä-Karjalassa, Kaakkois-Suomessa. Kunnassa asuu noin 5000 asukasta viihtyisässä ja turvallisessa ympäristössä toimivien palveluiden äärellä ja keskellä kaunista ja puhdasta luontoa.

Vuonna 1642 itsenäiseksi seurakunnaksi muuttunut Luumäki tunnetaan erityisen hyvin tasapainoisesta taloudenpidostaan. Luumäkeä voisi luonnehtia Etelä-Karjalan veroparatiisiksi – veroprosentti, 20,5, on maakunnan sekä koko Kaakkois-Suomen alhaisimpia. Myös kiinteistöveroprosentit ovat alhaiset.

Kuvankauniin Kivijärven varrella sijaitsevan Luumäen logistinen sijainti on erinomainen. Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien rajan läheisyydessä sijaitsevasta kunnasta on lyhyt matka niin pääkaupunkiseudulle kuin Venäjällekin. Kunnassa on myös monipuolinen elinkeinorakenne ja työpaikkaomavaraisuus on yli 80 %.

Luumäellä voit rakentaa kotisi järven rannalle ja nauttia luonnon tarjoamista upeista mahdollisuuksista esimerkiksi retkeillen ja liikkuen. Tonttitarjonta on edullinen ja monimuotoinen. Kaunista luontoa voi hengittää ulkoilureiteillä ja luontomatkailukohteissa. Luonnon ohella myös yhteisöllisyys ja toisista välittäminen koetaan Luumäen ominaisimpina tunnuspiirteinä. Pienen kunnan etuina ovat helposti saatavilla olevat toimivat palvelut, joilla on myös ns. kasvot. Ihmiset tuntevat toisensa ja pitävät toisistaan huolta.

Historiallinen Luumäki tunnetaan presidentti P. E. Svinhufvudin kotikuntana. Presidentin koti, Kotkaniemi, ja Salpalinja nähtävyyksineen muistuttavat ja tarjoavat tietoa Suomen historiasta ja sen käännekohdista. Historian havinaa löytyy myös esimerkiksi Taavetin linnoituksesta ja Lusikkovuoren jääpuikkomuodostelmista. Luumäki tarjoaa paikkakuntalaisille ja matkailijoille myös erilaisia kulttuurielämyksiä, kuten 1700–1800-luvun vaihteen ajan hengessä vietettävät Marttilan kylän markkinat ja jazztapahtuma Vallijamit.

Pitkistä historiallisista juuristaan huolimatta Luumäki katsoo voimakkaasti tulevaisuuteen. Uudet kehityshankkeet vievät elinvoimaista Luumäkeä eteenpäin ja tekevät kunnasta yhä paremman paikan asua ja yrittää.

Työpaikat
Luumäen kunta 4

Näytä kaikki