Tule meille töihin

Luumäellä on hyvä olla ja elää

Luumäen kunta

Luumäki on maaseutumainen kunta Etelä-Karjalassa, Kaakkois-Suomessa. Kunnassa asuu noin 4500 asukasta viihtyisässä ja turvallisessa ympäristössä toimivien palveluiden äärellä keskellä kaunista ja puhdasta luontoa. Meille tärkeitä ja tervetulleita ovat lähes 7500 vapaa-ajan luumäkeläistä, jotka tulevat Etelä-Karjalan maakunnan ulkopuolta.

Viime vuonna juhlimme Luumäen 380 v.syntymäpäivää yhdistysten ja kylien kanssa yli 180 tapahtumassa. Aktiiviset kuntalaiset lukuisissa yhdistyksissä ja kylissä ovat myös kylähyväsenä tunnetun kunnan aarre.

Luumäen sijainti on erinomainen. Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien rajan läheisyydessä sijaitsevasta kunnasta on lyhyt matka pääkaupunkiseudulle. Kunnassa on myös monipuolinen elinkeinorakenne ja työpaikkaomavaraisuus on yli 80 %. Etätyön tekemiseen mahdollisuudet ovat hyvät esim. kunnantalosta voi vuokrata työskentelytilaa ja valokuituverkkoa rakennetaan ja laajennetaan parhaillaan.

Toimivat palvelut ovat läheellä esimerkkeinä kaksi kirjastoa, kaksi päiväkotia, lukio, jäähalli ja monipuoliset urheilumahdollisuudet Taavettihallissa. Kunnanvaltuusto on hyväksynyt esisopimuksen Taavettiin rakennettavasta uudesta hyvinvointiasemasta Etelä-Karjalan Hyvinvointialueen kanssa. Meille on tärkeää, että terveydenhuollon peruspalvelut löytyvät läheeltä.

Kunnan strategian mukaan teemme rohkeasti kiinnostusta ja viihtyvyyttä parantavia tekoja. Lisäksi suunnittelilla on investointeja, jolla kehitetään edelleen Taavetin ja Jurvalan alueita. Vaikka itse sanommekin olemme muutosrohkeita.

Mannerheimin Lastensuojelu Liiton Kaakkois-Suomen piiri on antanut Luumäen kunnalle tunnustuksen "Perhemyönteinen työyhteisö 2023".

Meillä pidetään toisistamme huolta

Luumäellä voit rakentaa kotisi järven rannalle ja nauttia luonnon tarjoamista upeista mahdollisuuksista esimerkiksi retkeillen ja liikkuen. Tonttitarjonta on edullinen ja monimuotoinen. Kaunista luontoa voi hengittää ulkoilureiteillä ja luontomatkailukohteissa. Luonnon ohella myös yhteisöllisyys ja toisista välittäminen koetaan Luumäen ominaisimpina tunnuspiirteinä. Pienen kunnan etuina ovat helposti saatavilla olevat toimivat palvelut, joilla on myös ns. kasvot. Ihmiset tuntevat toisensa ja pitävät toisistaan huolta.

Luumäellä monen alan ammattilaisia

Varhaiskasvatus ja esiopetus

Luumäellä toimii kaksi päiväkotia, Jurvalan päiväkoti ja Taavetin päiväkoti, joista molemmat tarjoavat myös esiopetusta.

Opetus ja koulutus

Luumäellä toimii kaksi peruskoulua ja lukio. Alakouluopetusta annetaan Taavetin yhtenäiskoulussa ja Kangasvarren koulussa. Kouluissa ja lukiossa kannustetaan aktiiviseen tietojen ja taitojen hankintaan sekä kriittiseen ajatteluun.

Tekninen toimi

Pidämme kunnossa taajamissa olevia katuja ja kunnan yleisiä alueita. Luumäen kunnan monipuoliset liikuntapaikat ja virkistysalueet ovat ylpeytemme. Vastuullemme kuuluvat myös rakennusvalvonta, ympäristön suojelu ja toimitilat kunnan eri palveluille.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Luumäen kunnassa sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Etelä-Karjalan hyvinvointialue ekhva.

Ilmoittaudu sijaisrekisteriimme

Haemme tarpeen tullen sijaisia varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukion ja sivistystoimen muihin tehtäviin. Sijaisuustarpeen ilmetessä olemme yhteydessä sopiviin hakijoihin, jotka ovat ilmoittautuneet sijaisrekisteriimme. Ilmoittaudu tai päivitä rekisterissä olevia tietojasi Kuntarekryssä.

Lisätietoja antavat sivistystoimen esihenkilöt:

Sivistystoimenjohtaja Kai Könönen: 040 7123 994 ja palvelusihteeri Maija Salmi: 040 7123 510

Katso avoimet työpaikkamme: