Varhaiskasvatus

Tule töihin päiväkotiin Nurmijärvelle!

Tarjoamme laadukasta, monipuolista ja ajanmukaista varhaiskasvatusta noin 2500 lapsellemme puolen tunnin päästä Helsingistä. Katso avoimet paikat ja hae nyt!

Haku on auki nyt!

Tervetuloa töihin päiväkotiimme!

Nurmijärvi on reilun 44 000 asukkaan kasvukunta, jonka palveluksessa työskentelee noin 1800 ammattilaista. Tavoitteenamme on tarjota laadukasta, monipuolista ja ajanmukaista varhaiskasvatusta noin 2500 lapselle kunnallisissa ja yksityisissä varhaiskasvatusyksiköissä. Kehitämme systemaattisesti varhaiskasvatussuunnitelman sisältöalueita ja alkuluokkatoimintaa yhteistyössä perusopetuksen kanssa.

Varhaiskasvatuksen tehtävissä tarvitaan lämmintä suhtautumista lapseen, lapsen kasvun ja kehityksen ymmärrystä, kehittävää työotetta ja elämänmyönteistä asennetta.

VARHAISKASVATUKSEN AVOIMET TYÖPAIKAT

Päiväkotien työntekijöille lisää palkkaa

Nurmijärvellä on päätetty kunta-alalle sovittujen yleiskorotusten lisäksi nostaa muun muassa varhaiskasvatuksessa työskentelevien palkkoja. Tehtäväkohtaisia palkkoja nostetaan varhaiskasvatuksen opettajilla kunta-alan yleiskorotuksen kanssa noin 100 euroa, varhaiskasvatuksen esiopettajilla ja erityisopettajilla yleiskorotuksen kanssa palkka nousee noin 200 euroa. Päiväkodin johtajilla palkankorotus on yhteensä yleiskorotuksen ja tasokorotuksen kanssa yli 250 euroa ja lastenhoitajilla yhteensä taso- ja yleiskorotuksen kanssa vajaa 100 euroa. Palkankorotukset ovat astuneet voimaan kesäkuun 2023 alussa.

Lue lisää!

Resursoimme lasten hyvinvointiin

Varhaiskasvatuksen lakisääteisen mitoituksen mukaan päiväkotiryhmässä työskentelee kolme kasvattajaa. Lapsiryhmän koko vaihtelee lasten iän ja tuen tarpeen mukaan.

Nurmijärvellä lasten eriasteinen tuen tarve on huomioitu lisäämällä ryhmiin varhaiserityiskasvatuksen lastenhoitajia neljänsiksi kasvattajiksi sekä nimeämällä jokaiseen päiväkotiin konsultoiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Lisäksi Nurmijärvellä on valtion hankerahoituksella kehitetty uudenlaista mallia tukemaan varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa: kunnassa on työskennellyt vuoden alusta viisi alueellista varhaiskasvatuksen opettajaa, jotka jalkautuvat lapsiryhmiin suunnitelmallisesti sovitun jakson ajaksi.

Tule töihin varhaiskasvatukseen

Katso mitä työntekijät kertovat työstä Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuksessa.

Hae nyt!

Alueellisen varhaiskasvatuksen opettajan matkassa

Iida Pekkanen koordinoi alueellisten varhaiskasvatuksen opettajien tiimiä ja työskentelee koko kunnan alueella. Hänen tehtävänään on tukea varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa ja sitä kautta lasten hyvinvointia.

”Ylimääräisenä kasvattajana mahdollistan ryhmän toiminnan kehittämisen lasten tarpeita vastaavaan suuntaan”, Pekkanen kertoo.

Lue Iidan haastattelu!

Millaista on keikkatyö varhaiskasvatuksessa?

Kurkkaa videolta, millaista on keikkatyö varhaiskasvatuksessa !

Lue lisää keikkatyöstä!