Pietarsaaren kaupunki

Pieni kaupunki, suuri sydän

Pietarsaaren kaupunki työnantajana

Pietarsaari on viihtyisä ja elinvoimainen merenrantakaupunki, jota rakennamme yhdessä ja jossa kaikki löytävät paikkansa. Samalla kaupungillamme on mahdollisuuksia kehittyä. Välimatkat ovat lyhyet ja luonto on lähellä. Kaupungilla on rikas kulttuurielämä ja se tarjoaa asukkaille ja vierailijoille elämyksiä muun muassa kirjallisuuden, musiikin, teatterin, taiteen, kulttuurin, historian ja urheilun parissa.

Pietarsaari on monikulttuurinen ja monikielinen kaupunki – tämä on vahvuutemme.

Pietarsaari

Pietarsaaren seudulla on monia vientiyrityksiä ja vienti asukasta kohden on koko maan korkeimpia. Opiskelupaikkoja on tarjolla runsaasti, mikä houkuttelee nuoria Pietarsaareen muualta maasta. Lyhyet välimatkat julkisten paikkojen, työpaikkojen, kotien, kauppojen ja palveluiden välillä tekevät asukkaiden liikkumisesta kaupungissa sujuvaa. Kulttuuri- ja viihde-elämä on monipuolista ja tarjoaa asukkaille mahdollisuuden nauttia musiikista, teatterista, taiteesta, liigaan pyrkivästä jalkapalloseurasta, muusta huipputason urheilusta ja monesta jännittävästä tapahtumasta.

Haluamme, että henkilöstömme viihtyy ja voi hyvin!

Pietarsaaren kaupungin tavoitteena on olla houkutteleva nykyaikainen työnantaja, jolla on osaava, hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö. Haluamme luoda työympäristön, jossa kaikilla työntekijöillä on samat kehittymis- ja onnistumisedellytykset ja jossa monimuotoisuuteen ja toisinajatteluun suhtaudutaan myönteisesti ja ne vastaavat kaupungin asukkaiden moninaisuutta. Haluamme luoda työympäristön, jossa työntekijät toivottavat uudet työtoverit tervetulleiksi myönteisellä asenteella.

Henkilöstön hyvinvointi

Työterveyshuolto: Meillä on kattavat ja toimivat työterveyshuollon palvelut joihin kuuluvat mm. matalankynnyksen mielenterveyden tukemisen palveluita.

Työhyvinvointiviikko: Joka vuosi järjestetään työhyvinvointiviikko eri teemoilla. Viikon aikana järjestetään ohjelmaa henkilöstölle.

Henkilöstöyhdistys: Kaikki työntekijät kuuluvat automaattisesti kaupungin henkilöstöyhdistykseen, joka järjestää vapaa-ajantoimintaa henkilöstölle. Työnantaja tukee toimintaa taloudellisesti.

Virkistystilaisuus: Työpaikat saavat järjestää virkistystilaisuuden edistäkseen työyhteisön hyvinvointia.

Ilmainen kahvi ja tee: Tarjoamme henkilöstölle ilmaisen kahvin ja teen työpäivän aikana.

Työhyvinvointikysely: Kaupunki kartoittaa työhyvinvointia joka toinen vuosi. Kartoitus tehdään kyselyllä, joka on käytössä myös muissa Suomen kunnissa.

Liikunta-, kulttuuri-, ja hyvinvointietuus : Tuemme työntekijöidemme työhyvinvointia ePassilla, jolla voit ostaa liikunta-, kulttuuri-, ja hyvinvointipalveluita.

Ilmainen uinti +58-vuotiaat: Yli 58-vuotiaat saavat käydä ilmaiseksi uimassa Pietarsaaren uimahallissa.

Vaateraha: Varhaiskasvatuksen henkilökunnalle korvataan omien vaatteiden kulumista työtehtävissä.

Pyöräetu: Mahdollisuus hankkia työsuhdepyörä leasing-sopimuksella. Pyöräily edistää arkiliikuntaa ja on samalla ilmastoystävällinen vaihtoehto työmatkaliikenteeseen.

Taukoliikunta: Koko henkistöllä on mahdollisuus ottaa käyttöönsä taukoliikuntaohjelmisto, jossa on monipuolinen valikoima erilaisia lyhyitä treenivideoita.

Osaamisen kehittäminen

Eduhouse: Tarjoamme henkilöstölle koulutusta Eduhouse verkko-oppimispalvelun kautta. Mahdollisuus kehittyä koulutusten avulla on tärkeää henkilökunnan osaamisen ja työhyvinvoinnin tukemisessa. Koulutuspalvelua voi hyödyntää omaan henkilökohtaiseen kehitykseen missä ja milloin vain.

Urakehitys: Tarjoamme yksilöllinen ja ammatillinen kehittyminen vahvistaaksesi osaamistasi.

Kiitokset ja muistamiset

Tasavuosilahjat: Muistamme kaikkia kaupungilla pitkään työskennelleitä lahjalla ja kahvitilaisuudella.

Merkkipäivämuistaminen: Työantaja muistaa lahjalla, kun täyttää 50 tai 60 vuotta ja palkallinen vapaapäivä.

Joulujuhla / joulupuuro: Järjestämme henkilöstölle joka toinen vuosi joulujuhlan ja tarjoamme joulupuuron joka toinen vuosi

Eläköitymisen yhteydessä: Muistamme eläköitymisen yhteydessä lahjalla ja kahvitilaisuudella.

Tasavuotta täyttävät: Ylimääräinen maksu ePassiin työntekijöille jotka täyttävät 45, 50, 55, 60 ja 65 vuotta.

85 % suosittelisi nykyistä työpaikkaansa tutulleen

Työhyvinvointikysely 2023 / Arbetsvälmåendeenkät 2023

Työhyvinvointikysely

Kaupunki kartoittaa työhyvinvointia joka toinen vuosi. Kartoitus tehdään kyselyllä, joka on käytössä myös muissa Suomen kunnissa. Vertailukuntiin nähden Pietarsaaren kaupungin työhyvinvointi saa erittäin hyvät tulokset. Saimme myös viime kartoituksessa hyvät tulokset, mutta olemme pystyneet parantamaan tuloksia entisestään lähes kaikilla osa-alueilla. Vastausprosentti oli hyvä, 74,9 % työntekijöistä vastasi kyselyyn vuonna 2023. Tavoitteena on ollut nostaa vastausprosenttia kerta kerralta.

Vuoden 2023 tulokset osoittavat, että Pietarsaaren kaupungin palveluksessa olevat viihtyvät työssään. He kokevat työnsä mielekkääksi, ovat sitoutuneita ja kokevat, että heillä on hyvät voimavarat kohdata muutoksia ja haasteita, vaikka kiire aiheuttaakin työnkuormitusta. He saavat hyödyntää osaamistaan ja taitojaan monipuolisesti, heille tarjotaan mahdollisuus työssä kehittymiseen ja he voivat vaikuttaa työtään koskeviin asioihin. Jopa 85 % suosittelisi nykyistä työpaikkaansa tutulleen, mikä on erittäin hyvä tulos.

Lue enemmän työhyvinvointikyselystämme

Avoimet työpaikat

Pietarsaaren kaupunki - pieni kaupunki, suuri sydän!