Kasva rauhassa

Posio on paikka, jossa ihmiset, perheet, yhteisöt ja yritykset voivat kasvaa omaan tahtiinsa

Luovuutta ja luonnonrauhaa

Etelä-Lapissa, Kuusamon ja Rovaniemen välimaastossa sijaitseva noin 3000 asukkaan Posio sopii erityisen hyvin kiireetöntä elämäntahtia kaipaavalle luontoihmiselle. Posion kunnassa työskentelee 106 henkilön joukko eri alojen osaajia monipuolisissa ja mielenkiintoisissa työtehtävissä. Pidämme kaikki yhdessä huolen siitä, että palvelut pelaavat, kuntalaiset ovat tyytyväisiä ja uudet posiolaiset toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi.

Posio tunnetaan Pentikin keramiikkatehtaasta ja tehtaanmyymälästä, Riisitunturin kansallispuistosta, Korouoman rotkolaaksosta ja Livojärven pitkistä hiekkarannoista. Suurimpia työllistäjiä ovat Posion kunta, terveyspalvelut tarjoava Coronaria ja Pentik Oy.

Olemme liittyneet Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon ja olemme Suomen ensimmäinen matkailualue, joka on saanut kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkin.

Allow contentSalli sisältö kategoriassa analytics

Avoimet työpaikat

Posion kunnassa vuoropuhelu viranhaltioiden ja luottamushenkilöiden välillä on asiallista, kunnioittavaa, avointa ja luottamuksellista.

Heikki Maaninka, kunnanhallituksen puheenjohtaja
Mutkaton muutto Posiolle

Posiolla otetaan muuttajat lämpimästi vastaan. Tarjoamme mutkaton muutto -palvelun, jossa voit olla yhteydessä kunnan työntekijään ja kysyä muuttoon liittyvistä askarruttavista asioista. Autamme esimerkiksi asunnon löytämisessä ja muihin posiolaisiin tutustumisessa!

Uusille posiolaisille tarjoamme tervetuliaispaketin, joka sisältää muun muassa kuukausikortin kuntosalille ja lahjakortin kansalaisopistoon, jossa on valikoimaa yli sadan kurssin verran. Työntekijät saavat myös vuosittain 50 euron arvoisen ePassin sekä hyvät lounasedut.

Muuttajien palvelut
Monipuolisia työtehtäviä ja joustavasti etätöitä

Posiolla sinua odottavat kehittyvä työyhteisö ja kannustava työilmapiiri. Pienessä kunnassa työtehtävien monipuolisuus on taattu ja pääset vaikuttamaan omaan työnkuvaasi.

Etätyön tekeminen onnistuu pääsääntöisesti kahtena päivänä viikossa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Tehtävänkuvan salliessa myös pidemmistä etätyöjaksoista on mahdollista sopia.

Olemme mukana Perheystävällinen hybridityön Lappi -hankkeessa ja pyrimme jatkuvasti kehittämään itseämme työnantajana, joka mahdollistaa vapaa-ajan ja työelämän mutkattoman yhteensovituksen eri elämäntilanteissa.

Meidän työkaveriksi?

Lue, millaista on asua ja työskennellä Posiolla, Etelä-Lapin upeissa maisemissa

Tuulan tarina

“Arvostan todella paljon sitä, että sain vakituisen työpaikan", kertoo Posion terveyspalvelut tuottavan Coronarian kehitysvammayksikössä työskentelevä Tuula.

Jannen tarina

Janne päätti muuttaa Oulusta takaisin kotipaikkakunnalleen Posiolle vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa, koska lasten kasvatus Posiolla kuulosti helpommalta kaupunkiin verrattuna.

Antin tarina

Kestävän kehityksen työt ja talvinen luonto houkuttelivat Antin Posiolle.

Antti Pöysä on kahdessa vuodessa kolunnut ison osan Posion vaaroista ja vesistöistä.

”Töiden suhteen vain mielikuvitus on täällä rajana. Pohjoisesta käsin voi tehdä etätöitä tai luoda omasta harrastuksesta ammatin.”

Salla-Maarit Toivasen unelma muuttaa eläkepäivillä takaisin kotipaikkakunnalle Posiolle toteutuikin huomattavasti aikaisemmin. Sen jälkeen ura on edennyt esikoulun opettajasta Posion peruskoulun ja lukion rehtoriksi.

Allow contentSalli sisältö kategoriassa analytics
Kestävää kasvua omaan tahtiin

Posion kunnan strategia on kasvustrategia, joka rakentuu osallisuuteen, osallistamiseen ja yhteistyöhön. Tavoitteenamme on muun muassa olla Suomen yrittäjämyönteisin kunta, vahvasti verkostoitunut ja palveluhenkinen kunta ja panostaa perheiden palveluihin. Kaikki toimintamme perustuu arvoihimme: avoimuuteen, turvallisuuteen, luonnonläheisyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Olemme liittyneet Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon ja olemme Suomen ensimmäinen matkailualue, joka on saanut kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkin.

Tutustu kuntastrategiaan
Perheiden Posio

Posiolla lapset saavat kasvaa turvallisessa ympäristössä. Meillä on pieni kodinomainen päiväkoti, peruskoulu sekä keramiikka- ja liikuntapainotteinen lukio.

Kuntastrategian mukaisesti tavoitteemme on ollao Perheiden Posio. Varhaiskasvatus sekä aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta ovat meillä maksuttomia. Käytössä on vauvaraha, joka on ensimmäisenä vuotena 1000 euroa ja kahtena seuraavana vuotena 500 euroa vuodessa.

MLL:n Lapin piiri valitsi Posion vuoden 2021 lapsiystävälliseksi kunnaksi. Perusteluina valinnalle olivat muun muassa kunnan tuki ilmaiseen lasketteluun kaikille koululaisille ja Posiolla opiskeleville, lastenlääkäripalvelut neuvolassa ja sujuva yhteistyö kunnan ja järjestöjen kesken.

Tutustu koulutukseen
Kasvata kuntoa

Posiolta on hyvä harrastaa liikuntaa omaksi iloksi tai tähdätä urheilumaailman huipulle. Meiltä ovat lähtöisin olympia-pronssia jääkiekossa voittanut Sini Karjalainen ja kestävyysjuoksun olympia-hopeamitalisti Kaarlo Maaninka. Posion Pyrinnössä voit harrastaa hiihtoa, jääkiekkoa, yleisurheilua tai suunnistusta.

Liikuntakampuksella sijaitsee mm. uusi kuntosali, jäähalli, kuntoportaat, kiipeilyseinä, frisbeegolf-rata, skeittiramppi ja tenniskenttä. Latuja meiltä löytyy yli 70 kilometriä ja kesällä pääset maastopyöräilyreiteille. Posion lukio on liikuntapainotteinen ja ammattivalmentaja Esa Mursu auttaa urheilutavoitteiden saavuttamisessa.

Tutustu liikuntapaikkoihin

Posio - kasva rauhassa

Katso avoimet työpaikat ja hae mukaan!

Avoimet työpaikat