Riihimäki – suuri pikkukaupunki

Tervetuloa meille töihin!

Tule Riihimäelle – olemme keskellä kaikkea

Riihimäki on elinvoimainen ja helposti saavutettava pieni suuri kaupunki pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Meille sukkuloit nopeasti niin Helsingistä kuin Tampereelta. Sijaintimme kolmostien ja pääradanvarressa on ihanteellinen – meille on helppo tulla. Tänne pääset nopeasti ja kätevästi ympäri Etelä-Suomea, esimerkiksi pääkaupunkiseudulta matka taittuu jopa 40 minuutissa. Olemmekin pendelöijän taivas, joka on lähellä kaikkea.

Olemme robotiikan pääkaupunki ja robotiikkaopetuksen edelläkävijä. Meidän vahvuuksiamme ovat muun muassa kiertotalous ja Suomen suurin nuorisoteatteri. Kaupunkimme moninaiset palvelut, kuten monipuolinen kulttuuritarjonta, löytyvät kävelymatkan päästä. Meillä arki on helppoa ja sujuvaa. Yhteisömme on avoin, aktiivinen ja suvaitsevainen: tänne kaikki ovat tervetulleita. Tervetuloa Riihimäelle juuri sellaisena kuin olet.

Riihimäki työnantajana

Riihimäen kaupungin työntekijänä pääset kehittämään noin 30 000 asukkaan edelläkävijäkaupunkia. Me toimimme ja palvelemme ammattitaidolla ja iloisella asenteella. Arvojamme ovat rohkeus, ripeys ja reiluus. Me kehitämme ja kehitymme – jokainen työntekijämme pääsee vaikuttamaan työhönsä. Esihenkilömme saavat kiitosta työntekijöiltä, tämän osoittaa säännöllisesti tehtävä henkilöstökysely. Riihimäki houkuttaa ja koukuttaa. Kun tulet meille töihin, huomaat viihtyväsi niin hyvin, että pian katsotkin jo Riihimäen asuntoilmoituksia.

"Kaupunki tarjoaa mahdollisuuden edetä uralla"

”Muutin Riihimäelle puolisoni ja tuolloin alle vuoden ikäisen lapsemme kanssa puolisoni työn vuoksi. Muutosta meni reilu puoli vuotta, kun itse aloitin koulutustani vastaavassa työssä fysioterapeuttina Riihikodissa lapsemme aloittaessa samalla päivähoidon. Riihikoti tarjoaa lyhyt- ja pitkäaikaista tehostettua palveluasumista.

Noin vuoden työskentelyn jälkeen minut valittiin Riihikodin palveluvastaavaksi. Tällä hetkellä työskentelen sosiaali- ja terveystoimialalla digitalisaation ja teknologian parissa sekä osittain myös Robotiikkakampuksella. Olen mukana Robo Hoiva -hankkeessa, jonka tavoitteena on tunnistaa robotiikan mahdollisuudet osana hoivaprosesseja. Työntekijänäkökulmasta katsottuna etsimme mahdollisuuksia korvata raskaita, vaarallisia tai toistuvia hoivatyön työtehtäviä robotiikan avulla. Siirtymistä urallani eri tehtäviin on Riihimäen kaupungin taholta tuettu ja kannustettu. Myös nykyiset opintoni liittyvät vahvasti uuteen työhöni, ja näin sekä työ että opinnot tukevat toisiaan.

Olen viihtynyt Riihimäellä erittäin hyvin. Parasta Riihimäellä ovat lyhyet etäisyydet, jotka aiemmin muun muassa pääkaupunkiseudulla asuneelle ovat arjen luksusta. On hienoa, kun aikaa ei mene työpaikalle, harrastuksiin tai lapsen päiväkotiin siirtymiseen. Myös luonto on lähellä, ja alueelta löytyykin paljon ulkoilumaastoja. Toisaalta lyhyet etäisyydet näkyvät myös siten, että esimerkiksi pääkaupunkiseudun kulttuuritarjonta on alle tunnin junamatkan päässä.

Suosittelen Riihimäen kaupunkia työnantajana. Kaupunki tarjoaa mahdollisuuden edetä urallaan omien mielenkiintojensa mukaan.”

Sari Ahlholm, projektiasiantuntija, Riihimäen kaupunki

Avoimet työpaikat