Vörå kommun

Vöyrin kunta

Vöyrin kunta on elinvoimainen kaksikielinen maaseutu- ja saaristokunta. Enemmistökielenä on ruotsi. Nykyinen Vöyrin kunta on saanut muotonsa kuntaliitoksilla: Vöyri ja Maksamaa yhdistyivät v. 2007 sekä Vöyri-Maksamaa ja Oravainen v. 2011.

Vöyri on houkutteleva asuinkunta, jolla on tarjota asuinympäristöjä eri kunnanosissa; hyvän elämänlaadun mahdollistavat keskustapainotteiset, merenläheiset tai perinteiset maatalousympäristöt. Pidätpä urheilusta, ulkoilusta, teatterista, musiikista tai historiasta, löydät varmasti vapaa-ajan tekemistä.

Kunnassa on tarjolla koulutusta lukiotasolle saakka. Campus Norrvallassa toimiva lukio on Suomen ainoa ruotsinkielinen urheilulukio. Kunnassa on myös laaja lasten päivähoitoverkosto. Kunta on edelläkävijä maahanmuuttajien vastaanotossa ja kotouttamisessa.

Vöyrin kunnan tavoitteena on itsenäinen kunta, jonka toiminta on kilpailukykyistä suhteessa muihin kuntiin. Asetamme kuntatalouden hoidon etusijalle siten, että pystymme parantamaan kykyämme tuottaa peruspalveluja. Pyrimme moderniin ja innovatiiviseen hallintoon tarjotaksemme hyvää palvelua asukkaille ja kävijöille.

Kunnan työttömyysluvut ovat maakunnan alhaisimpia, huomattavasti alle Suomen keskiarvon. Työllisyys on huipputasoa Vöyrin kunnalle tunnusomaisen laajan yrityskirjon ansiosta.

Työpaikat
Vörå kommun 17

Näytä kaikki