Skip to main content
test

Tapiola Sinfoniettan alttoviulun äänenjohtaja vastaa yhdessä toisen äänenjohtajan kanssa soitinryhmänsä yhteissoitosta. Äänenjohtajat toimivat ryhmänsä yhteyshenkilöinä taiteellisissa asioissa sekä huolehtivat työvuorojen jakautumisesta tasapuolisesti ja ylläpitävät orkesterikirjallisuuden edellyttämää solistista valmiuttaan. Yleisötyö ja kamarimusiikin esittäminen ovat tärkeä osa Tapiola Sinfoniettan toimintaa ja muusikoiden työnkuvaa.

Työpaikan nimi ja osoite: Tapiola Sinfonietta, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
Työaika: 36 tuntia / viikko
Tehtävä on vakinainen.

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulututkinto- tai ammattitutkinto tai muu tehtävänmukainen koulutus.

Tehtävässä edellytetään lähiesihenkilötaitoja ja solistista valmiutta.

Arvostamme aloitteellisuutta ja kekseliäisyyttä taiteellisissa kysymyksissä sekä positiivista ja innovatiivista asennetta.

Palkkauksen lisätiedot: Tehtäväkohtaisen kuukausipalkan lisäksi maksetaan ääni- ja kuvatallennekorvaus ja kamariorkesterilisä voimassa olevien sopimusten mukaan sekä työkokemuksen perusteella maksettava työkokemuslisä. Puku- ja soitinkorvaus maksetaan kaksi kertaa vuodessa voimassa olevan työehtosopimuksen mukaan.

Tehtävään valittu henkilö saa halutessaan käyttöön orkesterin vuonna 2013 hankkiman alttoviulun Valentino Siani (old Italian) sekä vuonna 2014 hankitun alttoviulun jousen Francois Peccatte (1845).

Orkesteri valitsee koesoittoon osallistuvat hakemusten perusteella. Koesoitto pidetään Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo) maanantaina 5.6.2023 klo 10:00 alkaen. Koesoittoa varten on varattu myös tiistai 6.6.2023.

Orkesteri ei korvaa koesoitosta aiheutuvia kuluja. Koesoitossa on mukana orkesterin tarjoama säestäjä.

KOESOITTOTEHTÄVÄT:

1)
1. osa ilman kadenssia toisesta seuraavista konsertoista:
F. Hoffmeister: Alttoviulukonsertto D-duuri
C. Stamitz: Alttoviulukonsertto D-duuri nro 1 (op.1 )
TAI
F. Schubert: Sonaatti D821 Arpeggione, 1. osa ilman kertausta


2) 1. osa jostain seuraavasta konsertosta:
B. Bartók: Alttoviulukonsertto BB128
W. Walton: Alttoviulukonsertto
P. Hindemith: Der Schwanendreher

3) Kamarimusiikkiteos:
Mozart: Jousikvintetto KV 515 C-duuri, 2. osa Andante: 1-alttostemma (Bärenreiter)

4) Orkesteritehtävät:
Mozart: Alkusoitto oopperasta Taikahuilu (Breitkopf & Härtel). Tahdit 27-63.
Mendelssohn: Kesäyön unelma (Breitkopf & Härtel). Osa: Scherzo, tahdit 25-151.
Sibelius: Sinfonia nro 3 (Lienau). 1. osa: 3. tahti harjoitusnumero 6 jälkeen harjoitusnumeron 10 ensimmäisen tahdin loppuun.
Ginastera: Variaciones concertantes op.23 (Boosey & Hawkes). Harjoitusnumerosta 32 numeron 35 ensimmäiseen tahtiin (solo viola variation).
Ravel: Ma Mère l Oye (Durand). 6. osa: Le jardin féerique. 5. tahti harjoitusnumero kahdesta 3. tahtiin harjoitusnumero kolmen jälkeen.
Beethoven: Sinfonia nro 7 (Bärenreiter). 2. osa: Allegretto, tahdit 27-50.
Dutilleux: Mystère de l Instant (Éditions Alphonse Leduc). Tahdit 97-118.
Saariaho: Nymphea Reflection (Chester Music). 2. osa (Feroce), tahdit 13-56.

Koesoittotehtävien numeroiden 3-4 nuottien linkki:
https://espoo365-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/tapiola_sinfonietta_espoo_fi/EScrqLGmWrlOigukcZd30DoBM2BtxAQzJJmdEsjHoW42Ug?e=jQAZcx

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys. Meillä pääset rakentamaan yhteiskuntaa aitiopaikalta ja vaikuttamaan kaupunkilaisten arkeen. Tarjoamme työntekijöillemme hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Työntekijänämme sinulla on myös mahdollisuus maksuttomiin suomen kielen koulutuksiin työsi tueksi. Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/

Lisätietoja

https://www.espoo.fi/fi/tapiola-sinfonietta

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Lisätietoja tehtävästä antaa toimistoaikoina II intendentti Anna Jaskiewicz, puh. 040 620 6051, anna.jaskiewicz@espoo.fi.

Lisätietoja

Espoon kaupunki, Elinvoiman tulosalue, Kulttuurin tulosyksikkö, Kaupunginorkesteri

Tapiola Sinfonietta on vakiinnuttanut asemansa Suomen johtavana kamariorkesterina. Vuonna 1987 perustettu Espoon kaupunginorkesteri on 44 soittajan dynaaminen kokoonpano, jonka raikkaat ja vivahteikkaat tulkinnat saavat kiitosta aikakaudesta ja tyylisuunnasta riippumatta. Orkesteri esiintyy usein ilman kapellimestaria, mikä kuuluu kamarimusiikillisena yhteissoittona, jossa jokaisella muusikolla on ratkaiseva rooli. Vuodesta 2000 alkaen orkesterilla on ollut johtamismalli, jossa orkesterin taiteellisesta suunnittelusta vastaa kahden muusikon ja intendentin muodostama johtoryhmä. Keskustelevuus ja monitaiteellisuus ulottuvat myös yhteistyöhön taiteellisten partnereiden, residenssitaiteilijoiden sekä vierailevien kapellimestarien ja solistien kanssa. Orkesterin kotisali on Espoon kulttuurikeskuksessa, ja esiintymiset saavuttavat kuulijoita myös konserttisalien ulkopuolella. Poikkeuksellisen laaja-alainen yleisötyö tavoittaa Espoossa kaikki ikäryhmät kohtuvauvoista senioreihin. Orkesteri vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla, ja vierailut ulkomailla ovat vahvistaneet kansainvälistä tunnettuutta palkitun diskografian ohella.


Osoite: Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
Espoon kaupunki - Savuton työpaikka Espoon kaupunki - Vastuullinen kesätyönantaja

Sinulle suositellut työpaikat