Amanuenssi - Mikkelin kaupunki

Mikkelin kaupungin museotoimessa on haettavana Suur-Savon museon amanuenssin virka 1.3.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Mikkelin kaupungin museoiden tehtävänä on säilyttää, tallentaa ja tehdä tunnetuksi paikallista aineellista ja visuaalista kulttuuriperintöä harjoittamalla tutkimusta, opetusta, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä tarjoamalla monipuolisia kuvataidepalveluja. Päämajamuseo vaalii talvi- ja jatkosodan aikaisen Mikkeliin sijoitetun Suomen armeijan päämajan historiallista perinnettä.

Suur-Savon museon amanuenssi vastaa kulttuurihistoriallisen Suur-Savon museon näyttelyistä ja kokoelmista. Kaikki kulttuurihistoriallisen museon yleisökohteet (Suur-Savon museo, Harjukosken mylly, Kivisakasti, Pien-Toijolan talonpoikaismuseo, Nikkisen torppa) ja Päämajamuseon yleisökohteet (Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Marsalkka Mannerheimin salonkivaunu) kuuluvat amanuenssin hoitovastuulle. Lisäksi tehtäviin kuuluu yhteistyön kehittäminen Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa. Amanuenssin viran hoitoon kuuluu myös viranomaistehtäviä, kuten maankäytön suunnitteluun liittyvien lausuntojen valmistelu yhdessä kulttuuri- ja museotoimenjohtajan kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä museoalan työkokemus.
Lisäksi arvostamme talvi- ja jatkosodan aikaisen historian tuntemusta, yhteistyökykyä, joustavuutta ja hyviä sosiaalisia valmiuksia sekä sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua. Valittavalta edellytämme kykyä toiminnan kehittämiseen ja innostunutta otetta museon monipuoliseen tehtäväkenttään.

Työaika on toimistotyöaika 36 h 45 min viikossa.

Virkasuhteeseen otettavan henkilön on ennen viran vastaanottamista esitettävä työnantajalle hyväksyttävä lausunto terveydentilastaan. Valituille asetetaan 6 kuukauden koeaika.

Tehtävää haetaan sähköisellä hakulomakkeella määräaikaan mennessä. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona tutkintotodistukset ja kelpoisuuden osoittava todistus.

Lisätietoja

http://www.mikkeli.fi
http://www.linkedin.com/company/mikkelin-kaupunki

Tutustu työnantajaan

Kulttuuri- ja museojohtaja Matti Karttunen
p. 044 794 2420
matti.karttunen(at)mikkeli.fi
tai
Amanuenssi Anna-Maria Larikka
p. 040 129 4967
anna-maria.larikka(at)mikkeli.fi

Mikkelin kaupunki, Sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualue, Museot
Osoite: Maaherrankatu 18-20, 50100 Mikkeli

Mikkeli on virkeä lähes 55 000 asukkaan kaupunki hyvien liikenneyhteyksien varrella Saimaan rannalla, parin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Mikkelissä on mahdollisuus asua modernissa mutta perinteikkäässä kaupunkiympäristössä tai maaseudun rauhassa. Mikkelin kaupunki tarjoaa ison työnantajan edut ja kehittymismahdollisuudet sekä kannustavan työilmapiirin.

Mikkelin kaupunki on savuton työpaikka.