Ansvarig ungdomsarbetare - Inkoon kunta

Ansvarig ungdomsarbetare - Inkoon kunta

Vill du jobba i en havsnära, dynamisk och välmående kommun, bara en halvtimmes bilfärd från huvudstadsregionen? Bli en del av vår kunniga och motiverade personal som jobbar för att Ingå ska leva upp till sin slogan Glad i Ingå.

Ingå söker en

ANSVARIG UNGDOMSARBETARE

till en fast anställning från och med augusti 2019.

Ungdomstjänsterna i Ingå ordnar meningsfull verksamhet för barn och unga, bland annat ungdomsverkstad, regelbunden gruppverksamhet, evenemang, utflykter och andra tjänster som stöder ungdomarnas uppväxt och förhindrar utslagning.

Den ansvariga ungdomsarbetaren har som uppgift att hjälpa och stöda ungdomar i olika livssituationer samt att fungera som teamansvarig för ungdomssektorn. Arbetet består av uppsökande ungdomsarbete samt arbete på ungdomsgården, men där ingår också mångsidigt samarbete med olika myndigheter och bl.a. skolor och föreningar. Viktiga inslag i arbetet är också att utveckla ungdomstjänsterna, det mångkulturella arbetet och det individuella klientarbetet. Den ansvariga ungdomsarbetaren arbetar i huvudsak under ungdomarnas fritid, vilket innebär regelbundet kvällsarbete. Klienterna är i åldern 12-18 år.

Vi söker en ansvarstagande, entusiastisk och initiativrik person som vill vara med och arbeta för de ungas bästa. Vi erbjuder en självständig och mångsidig uppgift i ett trevligt team med en möjlighet att påverka ungdomstjänsternas framtid. Som anställd vid Ingå kommun får du förutom en bra arbetsmiljö också bl.a. utökad företagshälsovård samt motions- och kulturpass.

Behörighetskrav: lämplig högskoleexamen (socionom, samfundspedagog), ungdoms- och fritidsledarexamen på andra stadiet eller annan lämplig utbildning. Befattningen förutsätter kunskaper i svenska och finska och beredskap för kvälls- och veckoslutsarbete. Kunskaper i engelska räknas som merit. Vi förväntar oss erfarenhet av ungdomsarbete. Arbetet förutsätter goda sociala färdigheter och ett självständigt arbetssätt. För arbetet behövs också en egen bil.

Den uppgiftsbaserade lönen är ca 2300€ och därtill betalas möjliga tillägg enligt AKTA. Prövotiden är 6 månader. Den som väljs ska före arbetet inleds uppvisa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd och ett brottsregisterutdrag enligt lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn (504/2002).

Vi ser fram emot din ansökan, så skicka den och ditt CV senast 14.7.2019 via Kuntarekry!

Bildningschef Merja Olkinuora, +358 50 048 8971, merja.olkinuora(at)inga.fi

Inkoon kunta
Adress: Strandvägen 2, 10210 Inkoo

Ingå är en kommun i landskapet Nyland med 5 600 invånare. Sommartid mångdubblas antalet, eftersom orten är populär bland sommargäster. Kommunen är tvåspråkig och erbjuder ett heltäckande nät av service – mitt i naturen, nära till allt.

Mer om arbetsgivaren