Skip to main content
test
Bibliotekarie - Sipoon kunta

Sibbo kommunbibliotek är ett dynamiskt bibliotek i en växande kommun strax intill huvudstadsregionen. Vi har två bibliotek: Sibbo huvudbibliotek i Nickby och Söderkulla bibliotek. Tillsammans med biblioteken i 11 övriga nyländska kommuner bildar vi biblioteksnätverket Helle. Barn- och ungdomsmaterialet utgör hälften av Sibbo kommunbiblioteks utlåning, och biblioteket satsar speciellt på verksamhet för den här målgruppen.

Vi söker nu en

BIBLIOTEKARIE till en ordinarie befattningen fr.o.m. 17.10.2022, eller med början enligt överenskommelse

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt barn- och ungdomsbiblioteksarbete och ansvara för den svenska delen tillsammans med vårt barn- och ungdomsteam.

Till arbetsuppgifterna hör att samarbeta med daghem och skolor och ta emot klasser och grupper för mediefostrande aktiviteter, bokprat, sagostunder med mera. Vi ser också gärna att du leder öppna grupper i babypoesi eller annan ordkonst samt tillsammans med vår producent planerar evenemangsverksamhet för barn och unga.
I arbetet ingår dessutom kundbetjäning, val av material och övriga uppgifter på biblioteket.

Vi jobbar med dags- och kvällsturer och vårt huvudbibliotek har öppet också på lördagar. Vi hoppas att du är intresserad av digitala tjänster och att du är bra på att kommunicera, även på nätet.
Borgå bokbuss kör i Sibbo på fredagar under läsåret. Till dina uppgifter hör att vara med och utveckla bokbussverksamheten och att delta på rutterna, som huvudsakligen innefattar svenskspråkiga daghem och byskolor.

Behörighetskraven är lämplig högskoleexamen, som innehåller eller utöver vilken avlagts studier i biblioteksvetenskap (60 sp). Vi förutsätter att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i båda inhemska språken. Övrig språkkunskap räknas som merit.

Den uppgiftsspecifika lönen är 2553,15€ + möjliga tillägg. Villkor för arbetsförhållanden bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet (AKTA) och prövotiden är sex månader. Den som väljs ska uppvisa ett godtagbart utlåtande över sitt hälsotillstånd.

Ansökningarna ska lämnas in senast 28.9.2022 kl. 16.00 via länken nedan eller på adressen www.sipoo.fi/sv/rekry.
Studie- och arbetsintyg i original ska visas upp vid en eventuell intervju.
Ansökningstiden har förlängts, ansökningar som lämnats in tidigare beaktas.

Läs mer

http://www.sibbo.fi
https://www.sipoo.fi/sv/fritid-och-unga/biblioteket/

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Mera information ger tf. servicechef för bibliotekstjänster Ulla Salento, tfn 040 191 4344 eller ulla.salento@sibbo.fi

Lär dig mer om oss

Bildningsavdelningen, Kultur- och Fritidstjänster, Bibliotekstjänster

I Sibbo finns det ypperliga möjligheter till arbete och boende. Det starkt växande Sibbo erbjuder sin personal en intressant och mångsidig arbetsmiljö. Vi satsar på fungerande arbetsmetoder, högklassiga tjänster samt på att engagera och öka välbefinnandet för såväl kommuninvånarna som hela personalen. Kommunen har cirka 1 200 personer i sin tjänst. Kom och jobba med oss!


Adress: Stora Byvägen 18, 04130 Sipoo
Sibbo kommun - Savuton työpaikka Sibbo kommun - Vastuullinen kesätyönantaja

Sinulle suositellut työpaikat