Data-analyytikko - HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Myyntiryhmä vastaa koko HSL-alueen joukkoliikenteen lipputuloista ja muista myyntituotoista. Lipputulojen ennustetaan olevan vuonna 2020 yli 370 miljoonaa euroa. Yksittäisiä matkoja tehdään päivittäin noin miljoona kappaletta. Matkakorttiasiakkaita meillä on reilusti yli miljoona, ja HSL-sovellus on ladattu jo lähes kahteen miljoonaan puhelimeen.

Haemme innostuneeseen myyntiryhmäämme

DATA-ANALYYTIKKOA

hinnoittelun, lipputuotteiden kehityksen ja asiakasymmärryksen kasvattamisen tueksi.

Tehtävänäsi on tutkia ja analysoida saatavilla olevaa dataa ja tuottaa sen pohjalta tietoa myynnillisiin liiketoimintakysymyksiin. Projektina saattaa olla uuden lipputuotteen hinnoitteluun liittyvä tuottavuus- ja kannattavuuslaskenta, muutoksen aiheuttamien taloudellisten ja myynnillisten vaikutusten arviointi tai vaikkapa asiakastietoon perustuva kuluttajakäyttäytymisen analysointi.

Osaat hyödyntää työssäsi tilanteeseen sopivia matemaattisia malleja, tilastollisia menetelmiä ja työkaluja (esim. R). Sinulla on kokemusta suurten tietomassojen käsittelystä erillisistä lähteistä sekä niiden yhdistämisestä ja analysoinnista. Tietokannat ja SQL-kieli ovat myös sinulle tuttuja entuudestaan.

Olet työskentelyotteeltasi analyyttinen ja järjestelmällinen. Olet kiinnostunut myynnillisistä liiketoiminnan haasteista ja liiketaloudellisista kysymyksistä. Sinulla on kokemuksen tuomaa kykyä löytää tietomassoista olennaiset asiat ja tehdä johtopäätöksiä päätöksenteon tueksi. Toimit luontevasti osana erilaisia projektitiimejä ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto ja vähintään kolmen vuoden työkokemus saman tyyppisistä tehtävistä.

Tarjoamme sinulle
• monipuolisen työn, jolla on vaikutusta pääkaupunkiseudun ihmisten arkeen
• innostuneet kollegat, hyvän työilmapiirin
• hyvät henkilöstöedut ja mahdollisuudet omaan kehittymiseen
• työpaikan hyvien yhteyksien varrelta Pasilasta
• joustavat työajat ja mahdollisuuden etätyöskentelyyn

Liitä hakemukseesi ansioluettelosi ja palkkatoiveesi. Tehtävä alkaa mahdollisimman pian.

Lisätietoja

https://ura.hsl.fi/#/

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja antaa Matias Sarkkinen pe 14.2. klo 13-14 tai ke 26.2. klo 8:30-9:30.

HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä
Osoite: Opastinsilta 6 A, 00520 Helsinki

HSL:llä on tärkeä rooli pääkaupunkiseudun asukkaiden arjessa. HSL-liikenteessä tehdään yli miljoona matkaa päivittäin bussilla, junalla, metrolla, raitiovaunulla ja kaupunkipyörällä. Kehitämme palveluitamme asiakkaidemme kanssa ja rakennamme yhdessä maailman toimivinta kaupunkiseutua. Meitä joukkoliikenteen ammattilaisia on reilut 400 ja olemme ylpeitä työstämme. Kestävällä liikkumisella luodaan sujuva arki ja viihtyisä kaupunkiseutu. Tule mukaamme - parhaat matkat tehdään yhdessä!