Skip to main content
test
Data-arkkitehti - HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Kiinnostaako sinua olla mukana mahdollistamassa maailmanluokan analytiikkaa? Haluatko olla takaamassa laadukkaaseen dataan perustuvaa joukkoliikenteen suunnittelua? Kiinnostaako tietomallien ja datavirtojen suunnittelu? Hienoa! Etsimme Data- ja analytiikka-alusta -yksikköön sinua

DATA-ARKKITEHTI

Vastaat tehtävässäsi siitä, että HSL:n datavirrat palvelevat kustannustehokasta järjestelmäkehitystä ja liiketoiminnan analytiikan tarpeita. Kehität yhdessä IT-palveluvastaavien, data-analyytikoiden, palveluiden devaajien ja liiketoiminnan edustajien kanssa palveluitamme. Löydät keinot parantaa datan laatua ja tunnistat ratkaisujen hyödyt ja haitat. Kehität ja dokumentoit data-arkkitehtuuria. Tavoitteenasi on aina järkevin lopputulos ja eri teknologiaratkaisuiden mahdollisuuksien hyödyntäminen.

Huomioit tehtävässäsi analytiikan tarpeet, arvioit eri tietolajien arvoa analytiikalle sekä liiketoiminnalle ja ymmärrät järjestelmien eri osien keskinäiset riippuvuudet, rajoitteet, keskinäisen vuorovaikutuksen ja roolin osana datan elinkaarta. Tarpeen vaatiessa osaat perustella ratkaisujasi ohjelmointiesimerkeillä devaajille.

Lisäksi suunnittelet tiedonhallintamalliamme (data governance). Teet yhteistyötä tietosuoja-asiantuntijoidemme kanssa ja osaat perustella eri tietolajien julkisuusperiaatteet. Varmistat, että data on maksimaalisesti hyödynnettävissä. Osaat kouluttaa ja tukea data-analyytikoita teknologian, mm. Azure-ympäristön toiminnallisuuksien käytössä.

Odotamme sinulta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, laajaa kokemusta tietomalleista sekä järjestelmäkehityksestä. Edellytämme kokemusta ohjelmoinnista (esim. Python, R, SQL) ja datan käsittelystä sekä kykyä seurata IT-markkinan kehittymistä ja sen tuomia muutostarpeita. Tehtävässä auttaa reaaliaikadata- ja paikkatieto-osaaminen, hyvät tiimityöskentelytaidot sekä kyky työskennellä suomen kielen lisäksi myös englanniksi. HSL:n liiketoiminnan ja esim. liikennepalvelujen suunnittelun ymmärryksestä on etua.

Data-arkkitehdin tehtävä sijoittuu HSL:n Teknologia-tulosalueen Data- ja analytiikka-alusta -yksikköön. Yhteistyökumppaneitasi ovat oman yksikön työkavereiden lisäksi muiden teknologiayksiköiden asiantuntijat ja Markkinat-tulosalueen analyytikot. Yhteinen tavoitteemme on edistää HSL:n tiedolla johtamisen kyvykkyyttä ja kypsyyttä.

Me pidämme työhyvinvoinnistasi huolta tarjoamalla sinulle laajan työterveyshuollon, ergonomiset työvälineet, lounasedun sekä erilaista tukea vapaa-ajan tapahtumiin joko yhdessä työkavereiden kanssa tai muutoin. Monipaikkainen työ on meille sujuvaa arkea. Kaikista pidetyin etumme on HSL:n työsuhdematkalippu.

Tule mukaan vaikuttamaan liikkumisen markkinoiden kehittymiseen Helsingin seudulla!

Jos innostuit ja tunnistit itsesi kuvauksesta, jätä hakemuksesi, palkkatoive ja CV pian, niin katsotaan, sopisimmeko yhteen! Haku päättyy ke 17.8.2022.

Lisätietoja

https://www.hsl.fi/hsl/tule-meille-toihin

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Jos haluat jutella tehtävästä tarkemmin, yksikön päällikkö Ossi Berg vastaa kysymyksiisi mielellään tiistaina 9.8. klo 12.00-13.30 ja torstaina 11.8. klo 12.00-13.30, puh. 040 753 6651. Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostitse etunimi.sukunimi@hsl.fi.

Lisätietoja

HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

HSL on asiakasmäärillä ja vaikuttavuudeltaan Suomen suurin liikennetoimija, jonka tavoitteena on päästötön, houkutteleva ja kestävä Helsingin seutu ja seudun liikkumispalvelut. Meille tärkeät asian on koottu strategiaamme: https://www.hsl.fi/hsl/hsl-organisaationa/strategia-2022-2025/strategiset-tavoitteemme-2025


Osoite: Opastinsilta 6 A, 00520 Helsinki

Sinulle suositellut työpaikat