Ekonomidirektör - Mustasaaren kunta

Korsholms kommun lediganslår tjänsten som

EKONOMIDIREKTÖR

Som ekonomidirektör ansvarar du för övergripande ekonomifrågor i kommunen.
Det innebär att du leder arbetet med kommunens budget, redovisning, bokslut, övergripande ekonomiska analyser och ekonomiservice. Du är även ett stöd till den politiska- och tjänstemannaledningen och även till övriga verksamheter i organisationen. Till din hjälp har du sex kunniga medarbetare på ekonomiavdelningen som du har personalansvar för. Ekonomiavdelningen utvecklar en god ekonomisk kompetens hos ledningen och medarbetarna för att alla ska kunna bidra till en hållbar ekonomi.

Behörighetsvillkoren för tjänsten är högre högskoleexamen samt fullständiga kunskaper i svenska och god förmåga att förstå, tala och skriva finska. Vi värdesätter även övriga språkkunskaper. Språkkunskaper påvisas med språkintyg.

För att lyckas i ditt arbete som ekonomidirektör behöver du ha ett analytiskt kunnande, god samarbetsförmåga, ett intresse att utveckla ekonomifunktionerna samt en god förmåga att kommunicera kring ekonomi på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi erbjuder arbete i en kommun där du arbetar nära kommuninvånare, medarbetare och beslutsfattare och du kan vara med och utveckla verksamheten och samhället. Arbetsuppgifterna är ansvarsfulla, mångsidiga och utmanande och kommunen har sakkunniga, motiverade och engagerade medarbetare med stor yrkesstolthet.

Tjänsten är tillsvidare och besätts från 1.1.2021 eller enligt överenskommelse.

Anställningsvillkor enligt AKTA. Den som väljs till tjänsten ska innan tjänsten tas emot uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd. En prövotid på sex månader iakttas vid tillsättandet av tjänsten.

Välkommen med din ansökan och CV till kommunstyrelsen i Korsholms kommun senast 30.10.2020 kl. 16.

Läs mer

http://www.korsholm.fi

Mer om arbetsgivaren

Kommundirektör Rurik Ahlberg
rurik.ahlberg@korsholm.fi
040 594 7970

Korsholms kommun, Koncerntjänster, Koncernförvaltning
Adress: Centrumvägen 4, 65610 Mustasaari

Korsholms kommun är en tvåspråkig landsbygds- och skärgårdskommun i Vasaregionen med 19 400 invånare. Vårt strategiska mål är att vara växande och viljestark. I Korsholm är invånarna i centrum. Vår välfärd bygger på delaktiga och engagerade Korsholmare. Korsholms kommun erbjuder service av hög kvalitet, mångsidiga och unika boendemiljöer, ett rikt socialt kapital och välmående företag. I Korsholm är det nära överallt: till naturen, till servicen, till arbetsplatsen och ut i världen. Korsholms kommun har ca 1600 anställda inom olika sektorer.

Välkommen med din ansökan till oss!