Skip to main content
test

Haluatko työskennellä merkityksellisessä ja monipuolisessa tehtävässä, jossa pääset käyttämään laajasti tietojasi ja taitojasi sekä kehittämään omaa ammattitaitoasi?

Haemme joukkoomme

HENKILÖSTÖSUUNNITTELIJAA

vakinaiseen työsopimussuhteeseen.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen tehtävän hyvässä työyhteisössä. Tavoitteenamme on osaava ja hyvinvoiva henkilöstö. Pääset työssäsi kehittämään henkilöstön osaamista, esihenkilötyötä ja työhyvinvointia. Tehtävä sijoittuu konsernipalvelujen henkilöstöpalveluihin. Työssäsi sinulla on tukena henkilöstöpalvelujen ammattilaiset.

Henkilöstösuunnittelijana hoidat henkilöstön kehittämiseen ja koulutussuunnitteluun sekä rekrytointiin ja työhyvinvointiin liittyviä tehtäviä. Pääasialliset tehtäväsi ovat:

- Henkilöstön osaamisen sekä johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen liittyvät tehtävät (ml. kehittämishankkeet)
- Koulutusten suunnitteluun, hankintaan ja organisointiin liittyvät tehtävät
- Henkilöstön koulutussuunnitelman ja koulutuskorvaushakemuksen laatiminen
- Perehdyttämiseen ja rekrytointiin liittyvät tehtävät (mm. Intro-perehdytysjärjestelmän ja Kuntarekry-järjestelmän pääkäyttäjyys)
- Henkilöstöviestintään liittyvät tehtävät (mm. Intran päivittäminen)
- Työhyvinvointiin liittyvät tehtävät (mm. henkilöstötapahtumien järjestäminen ja ePassiin liittyvät tehtävät)
- Henkilöstökyselyjen suunnittelu ja toteuttaminen (ml. Webropol-pääkäyttäjyys)

Odotamme sinulta kokemusta koulutussuunnittelusta ja koulutusten hankinnasta. Olet itseohjautuva, joustava ja ratkaisukeskeinen. Olet innostunut uuden kehittämisestä ja hahmotat hyvin kokonaisuuksia. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä kykyä toimia erilaisissa verkostoissa. Asioiden organisointi on sinulle luontaista ja pidät tiimityöskentelystä. Sinulla on myös hyvät suulliset ja kirjalliset viestintätaidot sekä tietotekniset taidot. Kokemus verkko-opetusympäristöjen hyödyntämisestä koulutuksissa katsotaan eduksi.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä perehtyneisyys henkilöstön kehittämistehtäviin.

Tehtävään valitun on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan ennen tehtävän vastaanottamista.
Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisina.

Työ alkaa 12.9.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tarjoamme kilpailukykyiset palvelussuhteen ehdot, hyvät henkilöstöedut (mm. ePassi) sekä mielekkään työympäristön. Meillä on laajat mahdollisuudet etätyöhön, mikä helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Henkilöstön työhyvinvointia ja osaamista kehitetään suunnitelmallisesti. Kouvolan kaupungin asukkaille tuottaa palveluja noin 3 000 työntekijää. Tärkein tavoitteemme työssämme on halu toimia kaupunkilaisten parhaaksi. Henkilöstövisiomme on: Rakkaudesta lajiin - me teemme Kouvolaa!

Lisätietoja

http://www.kouvola.fi/rekry

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Päivi Karhu, Henkilöstöjohtaja, puh. 020 615 4001, paivi.karhu(at)kouvola.fi
Hakemukset toimitetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella hakuilmoituksen kohdasta "Hae työpaikkaa" tai www.kouvola.fi/rekry.

Lisätietoja

Konsernipalvelut, Henkilöstöpalvelut

Kouvola on aktiivisten ihmisten luonto- ja urheilukaupunki. Kouvolassa voit elää aktiivista ja laadukasta elämää hyvien palvelujen, harrastusmahdollisuuksien ja moni-ilmeisen luonnon keskellä. Arki sujuu ja asuminen on edullista yli 80 000 asukkaan kaupungissa. Myös liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle ja muualle Suomeen ovat hyvät. Kouvolan kaupunki on savuton työpaikka.

Tervetuloa osaajiemme joukkoon!


Osoite: Torikatu 10, 45100 Kouvola
Kouvolan kaupunki - Savuton työpaikka

Sinulle suositellut työpaikat