Informaatikko - Vaasan kaupunki

Informaatikko - Vaasan kaupunki

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluissa on haettavana informaatikon toimi, joka sijoittuu lasten- ja nuorten kirjastotyöhön.

Vaasassa on pitkäjänteisellä työllä saavutettu hyvä taso lasten ja nuorten kirjastopalveluissa. Suunnitelmallinen yhteistyö toimii sujuvasti päiväkotien ja koulujen kanssa. Informaatikon työpanos on keskeinen tämän tuloksellisen työvireen ylläpidossa.

Lasten ja nuorten tiimi vastaa lasten ja nuorten kirjastopalvelujen suunnittelusta ja toteutuksesta kaikissa toimipisteissä. Informaatikko toimii osana tiimiä, jonka keskeisiä tehtäviä lähitulevaisuudessa ovat kansallisen lukuliikkeen tehtävien toteutus paikallistasolla, kaupungin oman lukufoorumin toiminnan käynnistys, #kokovaasalukee -hankkeen brändäys sekä lapsille ja nuorille suunnatut tapahtumat. Kaikki tiimin jäsenet toimivat aktiivisena lähdekriittisen lukemisen edistäjänä kirjastoissa sekä päiväkoti- ja kouluyhteistyössä.

Informaatikolla on päivittäiset asiakaspalveluvuoronsa pääasiassa pääkirjastossa, mutta hän osallistuu myös tarvittaessa henkilökuntakiertoon muissa palvelupisteissä. Pääkirjaston lasten ja nuorten kokoelman kattavuus, ajantasaisuus, kunto ja poistot kuuluvat informaatikon säännöllisiin tehtäviin.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja kirjastoammatillinen osaaminen, erityisesti lasten ja nuorten kirjastotyössä. Kielitaitovaatimuksena on suomen ja ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito (asetuksen 481 / 2003 mukainen kielitaidon osoittaminen) sekä asiakaspalveluenglannin taito. Rohkeus digitaalisten laitteiden ja palvelujen käytössä, ymmärrys monilukutaidosta ja pedagoginen työote edesauttavat informaatikon tehtävissä. Odotamme näkemystä lasten ja nuorten kirjastopalvelujen kehittämisestä.

Tehtävässä onnistumisen kannalta keskeisiä ominaisuuksia ovat aloitekyky, organisointi- ja yhteistyökyky sekä esiintymis- ja vuorovaikutustaidot.

Viikkotyöaika on 36,75 h, ja se sisältää ilta- ja lauantaityötä

Koeaika on kuusi kuukautta.

Tehtävään valitun on ennen työn alkamista esitettävä lääkärinlausunto terveydentilastaan (T-todistus).

Haastatteluun kutsutut ottavat mukaansa alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset.

Lisätietoja

http://www.vaasa.fi

Kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Marita Ahola
marita.ahola(at)vaasa.fi tai
Palvelupäällikkö Marja Mikola
marja.mikola(at)vaasa.fi

Vaasan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut
Osoite: Vaasa, 65100,

Vaasa on kaunis, historiallinen kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotakin. Pohjolan energiapääkaupungissa on paljon työpaikkoja, lukuisia opiskelumahdollisuuksia ja monipuolista harrastustoimintaa. Kauniita maisemia, meri, kulttuuria ja energiaa. Kansainvälisessä, aidosti monikielisessä kaupungissa on 67 000 asukasta. Vaasa on seutuineen Suomen menestyvimpiä alueita, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuksia vaikka mihin.
Olemme Vaasan alueen suurin työnantaja. Meillä työskentelee noin 6000 eri alan osaajaa. Asiakaslähtöinen, innovatiivinen ja verkostomainen organisaatiokulttuuri luovat pohjan yhdessä tekemisen meiningille. Työnantajana panostamme valmentavaan johtamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin.

Tutustu työnantajaan