Johtava sosiaalityöntekijä, LAAVA-tiimi, Espoo

Hakuaika päättyy  29.5.2024 15:45

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen lastensuojelun asiakasohjaus- ja valvontatehtävät on keskitetty tehtävään erikoistuneeseen LAAVA-tiimiin, johon haemme nyt johtavaa sosiaalityöntekijää vakituiseen virkasuhteeseen 1.9.2024 alkaen.

LAAVA palvelee lastensuojelun sosiaalityössä työskenteleviä vastuutyöntekijöitä ohjaamalla lastensuojelulain mukaisten palveluiden hankkimista ja järjestämistä. Yksikkö vastaa myös palveluiden valvonnasta ja sijaishuollon valvontayhteistyöstä muiden Uudenmaan hyvinvointialueiden kanssa.

Johdettavanasi on yhteensä seitsemän ammattitaitoista työntekijää, joista kahden sosiaalityöntekijän resurssi kohdistuu avohuollon palveluiden järjestelyyn ja neljän sosiaalityöntekijän sekä asiakasohjauksen koordinaattorin päävastuulla ovat lastensuojelun ympärivuorokautiset palvelut. Tiimi toimii tiiviissä yhteistyössä hyvinvointialueen omien palveluiden sekä lastensuojelun sosiaalityön toimintayksiköiden kanssa. Työntekijät eivät tee suoraa asiakastyötä.

Johtavana sosiaalityöntekijänä työtehtäviisi kuuluu asiakasohjaustoiminnan ja valvontatyön sekä tiimin työntekijöiden johtaminen. Tehtävässä pääset tekemään monipuolista verkostoyhteistyötä muun muassa oman palvelutuotannon ja hankintayksikön, lastensuojelun sosiaalityön, sekä muiden palveluntuottajien ja hyvinvointialueiden kanssa. Kehität tiimisi vastuulla olevia prosesseja niin asiakasohjaukseen ja valvontaan liittyen ja olet mukana valmistelemassa palveluiden kilpailuttamista. Vaikka asiakasohjaus on hieman etäämmällä suorasta asiakastyöstä, on se erinomainen paikka olla mukana kehittämässä lastensuojelutyötä. Tässä työssä pääset näkemään koko lastensuojelun kentän eri näkökulmista. Johtava sosiaalityöntekijä voi osallistua sijaishuollon valvontatyöhön, joten tehtävään kuuluu valmius matkustamiseen.

Jos haluat päästä näkemään ja tekemään lastensuojelua laajemmalla perspektiivillä, mennä eteenpäin esihenkilönä ja samalla kehittää uutta, on tämä työ sinua varten. Työn hallinnollinen osoite on Espoon keskuksessa, mutta käytännössä työ on monipaikkaista ja tiimin työntekijät liikkuvat valvontakäynneillä ympäri suomea. Hyvinvointialueen toimipisteet ovat joustavasti käytettävissäsi ja työn luonne mahdollistaa hyvin myös osittaisen etätyön tekemisen. Vaikka tehtävässä sinulta odotetaan itsenäistä työotetta, et tee sitä yksin. Työsi tukena ovat muun muassa hyvin tavoitettavissa oleva esihenkilö ja johtamisrakenteeseemme kuuluvat viikoittaiset johtotiimit yhdessä muiden palveluyksikön johtavien sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Tehtäväkohtaisen palkan ja kokemuslisän ohella maksamme sinulle 31.5.2025 asti 200e/kk sitoutumislisän, joka maksetaan neljännesvuosittain. Haluamme panostaa esihenkilötyön kehittämiseen ja tarjoamme johtamistyötä tukevaa valmennusta, työnohjausta sekä pidempiä kouluuksia.

Työpaikan nimi ja osoite: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Kamreerintie 6, Espoo.
Tehtävä on vakinainen.

Kelpoisuusvaatimukset: Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen pätevyys.

Tehtävässä edellytetään
- soveltuvuutta esihenkilötyöhön
- lastensuojelulain ja sosiaalipalveluiden valvontaa koskevan lainsäädännön tuntemusta
- kokemusta lastensuojelun sosiaalityöstä
- myönteistä suhtaumista kehittämiseen sekä toimeenpanokykyä

Virkaan/työsuhteeseen valituilta pyydetään satunnaisesti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen päihdeohjelman mukaista huumausainetodistusta.

Arvostamme
- kokemusta esihenkilötyöstä
- hankintaosaamista sekä kustannustietoisuutta

Työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää ja haluamme tarjota monipuolisia etuja henkilöstöllemme. Tarjoamme käyttöösi vuodessa 200 €, jonka voit käyttää toiveidesi mukaan kulttuuri-, hyvinvointi-, liikunta- tai matkalippuetuuksiin. Arvostamme työ- ja vapaa-ajan tasapainoa.

Yhteystiedot

Tehtävästä lisätietoja antaa palveluyksikköpäällikkö Janne Alanko p. 0404854630 / janne.alanko@luvn.fi

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Tule rakentamaan kanssamme Suomen parasta hyvinvointialuetta! Päämäärämme on, että jokaisella länsiuusimaalaisella on mahdollisuus onnelliseen ja hyvään elämään, ensimmäisestä neuvolakäynnistä viimeisiin elinpäiviin. Kehitämme palveluja yhdessä henkilöstön ja asukkaiden kanssa. Silloin löydämme juuri meille sopivat ratkaisut. Kun yhdistämme kaikkien vahvuudet ja osaamisen, meillä on hienot edellytykset onnistua tavoitteessamme. Palvelemme 475 000 asukasta Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä. Meitä ammattilaisia on liki 10 000. Tavoitteenamme on osaava ja monimuotoinen henkilöstö, joka heijastaa koko läntisen Uudenmaan väestörakennetta. Rekrytoinnissa edistämme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Kaksikielisyys on laajan alueemme rikkaus ja arvostamme molempien kotimaisten kielten osaamista. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue - Jotta länsiuusimaalaiset voivat hyvin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on savuton työympäristö. Tutustu työnantajaan