Kesätyö - Kokkolan kaupunki

Hakuaika päättyy 29.2.2020.

Kesätyön hakijalle

Kaupunki palkkaa noin 250 koululaista ja opiskelijaa avustaviin työtehtäviin. Niiden tarkoituksena on tutustuttaa nuoria työelämään ja eri ammatteihin, tarjota kokemusta palkkatyöstä, auttaa ammatinvalinnassa ja myöhemmin varsinaiseen työelämään siirtymisessä.

Tämän vuoden kesätyötä voi hakea, jos olet syntynyt 1999-2003.
Kesätyöntekijöiksi palkataan ainoastaan sähköiseen kuntarekry.fi järjestelmään 29.2.2020 mennessä hakemuksensa jättäneitä nuoria, muita hakemuksia ei käsitellä.

PALKKA:

Koululaiset ja ylioppilaat

- työsuhteen kesto kolme viikkoa ja työaika 85% alan normaalityöajasta
- kokonaisansio noin 668 €

Kesätyöhön liittyvää alaa vähintään yhden lukuvuoden opiskelleet
- työsuhteen kesto yksi kuukausi ja työaika alan normaalityöaika
- kokonaisansio noin 1 124 €

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti (tarkista puhelinnumero ja sähköposti). Koska hakijoita on moninkertainen määrä työpaikkoihin nähden, sinun kannattaa kertoa lyhyesti itsestäsi ja perustella, miksi meidän tulisi palkata juuri sinut kesätöihin. Kun hakemus on vastaanotettu, saat siitä vahvistuksen tekstiviestillä / sähköpostilla. Kaikki hakijat (myös valitsematta jääneet) saavat 24.4.2020 mennessä tekstiviestillä / sähköpostilla tiedon valinnoista.

Valitut työntekijät sitoutuvat osallistumaan kaikille yhteiseen kesätyöinfoon 1.6.2020 klo 8.00.

Tehtävänkuvaukset ja toimialojen yhteystiedot:

Infrarakentaminen
Päällystekohteisiin ja päällystekorjauskohteisiin liittyvät avustavat työt. Kunnallistekniikan rakentamisen liittyvät avustavat työt.
Vaatimuksena vähintään 18 vuoden ikä. Tieturva-, työturva-, ja tulityökortti sekä EA1 katsotaan eduksi. Ajokortti on suotava, mutta ei pakollinen.
Työpäällikkö Mikko Takkula, p. 044 7809 154

Kieppi Kokkolan luonnontieteellinen museo
Kiepin kesätyöt ovat kokoelmatyötä esim. perhosten saantitietojen kirjaamista, nimilappujen tekoa sekä valokuvaamisessa avustamista. Työtä tehdään väistötiloissa Ventuskartanossa.
Museopedagogi Mari Mäenpää, p. 040 8068 262

Kirjastopalvelut
Työt ovat asiakaspalvelu- ja järjestelytehtäviä esim. aineiston hyllyttämistä ja kirjojen muovitusta. Vaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä. Etusijalla ovat alan opiskelijat.
Kirjastotoimenjohtaja Susann Forsberg, p. 044 7809 564

Konekorjaamo
Työt ovat kaupungin ajoneuvokalustojen ja laitteiden huolto- ja korjaustöitä. Vaatimuksena alan koulutus ja eduksi katsotaan vähintään B-ajokortti.
Koneinsinööri Marko Sillanpää, p. 044 7809 484

Kulttuuripalvelut
Kulttuuripalveluissa työ sisältää mm. tapahtumatuotantoa sekä näyttelyvalvontaa. Lisäksi tehtäviin liittyy asiakaspalvelu- ja toimistotyötä.
Kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus, p. 044 7809 264

Liikenneväylien kunnossapito
Työt ovat liikenneväylien kunnossapitoon liittyvät avustavat työt. Vaatimuksena vähintään 18-vuoden ikä sekä tieturva- ja työturvakortti.
Tiemestari Kari Pihlajamäki, p. 044 7809 986

Museot
Työt ovat asiakaspalvelutehtäviä, kuten aukipitoa, kävijöiden vastaanottamista, museokaupan myyntitehtäviä ja vakinaisen henkilöstön avustamista. Työ sisältää vuoroja viikonloppuisin. Kohteet ovat Roosin talo, ITE-museo, Kotiseutumuseo, Palomuseo, Lohtajan kotiseutumuseo ja Ohtakarin kalastusmuseo.
Palvelusihteeri Stina Kangasvieri, p. 044 7809 474

Nuorisopalvelut
Leiriohjaaja: Kesätyö nuorisopalveluiden leireillä on 1.-6. -luokkalaisten lasten ja nuorten ohjaamista leireillä kesäkuun aikana. Leirit toteutetaan Villa Elbassa ja työssä on aamu-, ilta- ja/tai yövuoroja.
Vaatimuksena 18 vuoden ikä. Työhön järjestetään erillinen perehdytys. Työ on monipuolista osallistumista ja työssä pääset luomaan leiriläisille unohtumattomia kesämuistoja.
Kesäohjaaja: Kesätyö kesäohjaajana on liikkuvaa nuorisotyötä, mennään ”nuorisotilan” kanssa sinne missä nuoret viettävät vapaa-aikaa. Työ on monipuolista, luovaa ja pääset tapaamaan monia eri-ikäisiä nuoria heidän vapaa-ajallaan.
Vs. nuorisotoimenjohtaja Susanna Lakanaho, p. 050 3435 048

Opetuspalvelut
Työt ovat koulujen muuttotöissä avustamista sekä pieniä kunnossapito- ja järjestelytöitä erityisammattimiehen apuna.
Hallintopäällikkö Helena Saarimäki, p. 044 7809 255

Puhtaus- ja ruokapalvelut hallinto
Työt ovat toimistotöitä, esim. arkistointia, excel-taulukointia ja järjestelytehtäviä. Vaatimuksena vähintään 17 vuoden ikä.
Palveluesimies Maija Vasalampi maija.vasalampi@kokkola.fi

Puhtauspalvelut
Työt ovat avustavia siivoustehtäviä koulujen, päiväkotien, virastotalojen ja terveydenhuollon kiinteistöissä yhdessä vakituisen henkilökunnan kanssa. Tehtäviin kuuluu mm. imurointia, pölyjen pyyhkimistä, pintojen puhdistamista ja perussiivouksia. Vaatimuksena vähintään 17 vuoden ikä. Ajokortti on suotavaa, mutta ei pakollinen.
Palveluesimies Noora Huotari noora.huotari@kokkola.fi

Puistot ja liikuntapaikat
Työhön kuuluu nurmikoiden leikkaamista työnnettävillä koneilla, trimmeröintiä, haravointia ja muita puistojen ja liikuntapaikkojen siisteyteen ja hoitoon kuuluvia tehtäviä.
Toimistosihteeri Arja Helminen, p. 040 8065 204

Rakennusten kunnossapito
Työ on rakennusten julkisivujen, ikkunoiden, ovien ja puurakenteisten aitojen huoltomaalaukset. Myös sisämaalaustöitä teknisissä tiloissa.
Vaatimuksena vähintään 17 vuoden ikä. Etusijalla valinnoissa ovat alalla opiskelevat henkilöt.
Rakennusmestari Jaakko Kukkola, p. 044 7809 393

Rantavalvoja.
Kesätyö nuorille Vanhansatamanlahden ja Lahdenperän uimarannoille ranta/uinninvalvojaksi 5-7 päivää viikossa.
Työhön järjestetään erillinen perehdytys VesiVeijarissa.
Vaatimuksena 18 vuoden ikä ja hyvä uimataito.

Riksakuski.
Kesätyö nuorelle, joka viihtyy iäkkäämmän väen seurassa ja haluaa ulkoilla heidän kanssaan Kokkoriksa pyörällä, kesäkuun ajan. Koulutamme ja perehdytämme pyöräluotsit tehtävään ennen työn aloittamista. Työ on pyöräilemistä eri palvelutalojen asukkaiden tai kotona asuvien iäkkäiden kanssa, sateen sattuessa virikeohjaajien mukana taloissa. Tapahtumissa olemme myös mukana.
Vaatimuksena vähintään 17 vuoden ikä ja kaksikielisyys, omatoimisuus ja palvelualtis asenne.

Ruokapalvelut
Työt ovat avustavia tehtäviä koulu- ja päiväkotien keittiöissä yhdessä vakituisen henkilökunnan kanssa. Tehtäviin kuuluu mm. ruuan esivalmistustyöt, ruokien tarjolle laitto, astiahuolto sekä keittiön että ruokasalin ylläpito- ja perussiivoukset. Lisäksi työ voi olla myös yhdistelmätyötä päiväkodeissa, jolloin tehtäviin kuuluu keittiötyön lisäksi siivoustyötä. Vaatimuksena vähintään 17 vuoden ikä.
Palveluesimies Maija Vasalampi, maija.vasalampi@kokkola.fi

Talotekniikkakeskus
Työ sisältää viheralueiden kunnossapitoa, pääasiassa nurmikon leikkausta ja trimmausta moottorikäyttöisillä ruohonleikkureilla ja trimmereillä. Kohteet sijaitsevat kantakaupungissa, Kälviällä, Marinkaisissa, Lohtajalla ja Ullavassa.
Työnjohtaja Mikael Kronqvist, p. 044 7809 921

Tietohallinto
Työ tietohallinnossa on mikrotukea, erilaisia tietokoneiden asennuksia ja korjauksia. Ajokortti on tarpeellinen.
Tietohallintopäällikkö Jan-Erik Widjeskog, p. 044 7809 466

Varhaiskasvatuspalvelut
Työtehtäviin kuuluu osallistuminen päivittäiseen toimintaan lasten kanssa.
Työtehtäviin kuuluu myös lasten avustaminen perushoitotilanteissa, vaatehuoltoa (esim. lakanoiden vaihtaminen) ja siivoustehtäviä (esim. pöytien ja tuolien pyyhkimistä, lelujen pesua).
Varhaiskasvatustoimenjohtaja Kai Kytölaakso, p. 044 7809 356

Tutustu työnantajaan

Yhteystiedot löytyvät toimialojen esittelyistä.

Kokkolan kaupunki
Osoite: Kauppatori 5, 67100 Kokkola

Merellinen, kasvava ja kehittyvä Kokkola on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus. Lähes 50 000 asukkaan kaupunki tarjoaa monipuoliset asumisolosuhteet, kattavat peruspalvelut, hyvät liikenneyhteydet sekä erinomaiset mahdollisuudet koulutukseen ja vapaa-ajanviettoon. Työnantajana Kokkolan kaupunki on merkittävä monialakonserni, sillä sen palveluksessa on 2300 työntekijää. Henkilöstössä on opetuksen ja kasvatuksen samoin kuin tekniikan, hallinnon ja kulttuurin ammattilaisia.