Kesätyö 2023: Sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja kätilöt

Tule kesätyökaveriksi Keski-Suomeen!

Tule työkaveriksi Keski-Suomeen - kaikki kesätyöt yhdellä hakemuksella

Kesäksi 2023 huolehtimaan keskisuomalaisten hyvinvoinnista ja terveydestä? Tarjoamme kesätyömahdollisuuksia monipuolisesti ympäri Keski-Suomea, kaiken kaikkiaan 22 eri paikkakunnalla.

Sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai kätilön kesätyötä vuodelle 2023 voit hakea keskitetysti yhdellä hakemuksella! Voit olla jo kokenut tai urasi alussa oleva hoitotyön ammattilainen tai alan opiskelija. Alempaa sivustolta löydät tarkemmat tiedot kelpoisuusehdoista.

Hakulomakkeella pääset valitsemaan, missä toiminnoissa ja millä alueella ensisijaisesti haluisit työskennellä. Ilmoitathan lomakkeella yksikkötoiveesi tärkeysjärjestyksessä sekä toivomasi työskentelyajankohdan. Jos olet opiskelija tai vastavalmistunut (alle vuosi), kerro myös tiedot harjoittelupaikoistasi.

Jätettyäsi hakemuksen olemme sinuun yhteydessä. Aloitamme hakemusten käsittelyn ja haastattelut heti, joten jätäthän omasi pian. Hakuaikaa kesätyötehtävissä on 28.2.2023 saakka.

Kysythän tarvittaessa lisää, olemme mielellämme apuna: rekrytointi@hyvaks.fi, puh. 014 269 1383.

Monipuolisesti työmahdollisuuksia

Tarjoamme kesätöitä sairaalapalveluissa, koti- ja asumispalveluissa, lasten-, nuorten ja perheiden palveluissa sekä laaja-alaisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Tarkemmat kuvaukset palveluista löydät alempaa.

Voit työskennellä Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kannonkoskella, Karstulassa, Keuruulla, Kinnulassa, Kivijärvellä, Konnevedellä, Kyyjärvellä, Laukaassa, Luhangassa, Multialla, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Toivakassa, Uuraisella, Viitasaarella tai Äänekoskella.

Jätä hakemus

Koti- ja asumispalvelut

Koti- ja asumispalveluihin kuuluvat erityisryhmien kotiin vietävät- ja asumispalvelut, kotihoito ja tukipalvelut sekä ikääntyvien asumispalvelut.

Erityisryhmien kotiin vietävissä- ja asumispalveluissa voit työskennellä vammaisten palveluissa tai mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Vammaispalveluissa työskennellään eri-ikäisten ja erilaista yksilöllistä tukea tarvitsevien asiakkaiden arjessa. Työtehtäviä löytyy tehostetun palveluasumisen, tuetun asumisen ja palveluasumisen yksiköissämme. Asumispalveluiden lisäksi työmahdollisuuksia on tarjolla myös kehitysvammaisten päiväaikaista toimintaa järjestettävissä vammaispalveluiden toimintakeskuksissa. Päivä- ja työtoimintaan kuuluu erilaisia työtehtäviä sekä liikunta-, rentoutus- ja ilmaisutaitoharjoituksia.

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa työskentelet aikuisten mielenterveys- ja päihdepotilaiden kanssa, joille tarjotaan määrämittaista ja maksutonta hoitoa sekä tukea.

Kotihoito ja tukipalveluiden keskeisin tehtävä on ylläpitää ja tukea asiakkaan omatoimisuutta ja toimintakykyä. Kotihoidon ja tukipalveluiden kokonaisuus koostuu kotihoidosta, kuntouttavasta päivätoiminnasta, etähoivapalveluista sekä turvapalvelutoiminnasta.

Kotihoito arvioi asiakkaan palveluntarpeita säännöllisesti yhdessä hänen kanssansa kotikäynneillä hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti. Kuntouttavassa päivätoiminnassa osallistutaan toimintaan, ryhmäkuntoutukseen ja tavataan muita ikäihmisiä. Päivätoiminnalla edistetään hyvinvointia ja itsenäistä kotona selviytymistä. Etähoivassa kotihoidon asiakaskäyntejä toteutetaan ääni- ja kuvayhteyden avulla. Työ turvapalvelussa sisältää mm. asiakkaiden hälytysten vastaanottoa, avun ja hoidon tarpeen arviointia, ohjausta, neuvontaa sekä avustamista.

Ikääntyvien asumispalveluissa työskentelet tehostetussa palveluasumisessa, joka on hoidon jatkumo silloin, kun kotiin annettavat palvelut eivät enää riitä. Työssä korostuu asiakkaan kokonaisvaltainen kohtaaminen ja voimavarojen tukeminen. Laadukkaasta hoidosta ja huolenpidosta vastaa yksiköissä moniammatillinen henkilökunta. Yhteistyötä tehdään laajasti omaisten sekä eri verkostojen kanssa.

Sairaalapalvelut

Sairaalapalvelut jakaantuvat erikoissairaanhoitoon, alueellisen osastotoimintaan sekä kotisairaalaan. Erikoissairaanhoitoa tuotetaan Jyväskylän Sairaala Novassa, jossa voit työskennellä konservatiivisella tai operatiivisella palvelualueella, psykiatrialla tai päivystysalueella. Alueellinen osastotoiminta tuottaa perustason lyhytaikaista sairaalahoitoa ja kuntoutusta ympäri Keski-Suomea.

Konservatiivinen palvelualue jakaantuu vastaanotto- ja osastotoimintaan. Vastaanottotoiminnassa voit työskennellä kuntoutustoiminnassa, neurologialla, fysiatrialla, geriatrialla, lastentaudeilla, sisätaudeilla, keuhkosairauksilla, syöpätaudeilla tai sädehoidossa. Osastotoiminnassa voit työskennellä lastenosastolla, vastasyntyneiden teho- ja valvontaosastolla tai hengityshalvauspotilaiden hoitoyksikössä.

Operatiivinen palvelualue jakaantuu vastaanotto- ja osastotoimintaan. Voit työskennellä ihotautien, kirurgian, korva-, nenä- ja kurkkutautien, leikkaus- ja anestesiahoidon, teho- ja valvontahoidon, naistentautien- ja synnytysten, silmätautien sekä suu- ja leukasairauksien erikoisaloilla.

Psykiatrian erikoisalalla voit työskennellä lasten, nuorten tai aikuisten vastaanottopalveluissa ja osastotoiminnassa.

Päivystysalueella voit työskennellä päivystyksessä ja päivystysosastolla.

Tarkempaa tietoa Sairaala Novan yksiköistä löydät täältä.

Alueellinen osastotoiminta tuottaa perustason lyhytaikaista sairaalahoitoa ja kuntoutusta Keski-Suomessa: Muuramessa, Joutsassa, Keuruulla, Laukaassa, Saarijärvellä, Karstulassa, Viitasaarella, Pihtiputaalla, Äänekoskella, Jokilaakson sairaalassa sekä Jyväskylässä Kyllön sairaalassa ja Sairaala Novassa. Osastoilla potilaita hoidetaan moniammatillisesti diagnoosin ja hoito- tai kuntoutussuunnitelman mukaisesti​.

Erikoissairaanhoidon osastotoiminta toteutetaan Sairaala Novassa, jossa voit työskennellä syöpätautien ja verisairauksien, operatiivisten, sisätautien ja keuhkosairauksien tai neurologian ja kuntoutuksen erikoisalojen sairaansijoilla.

Lisäksi Jyväskylässä ja Jämsässä toimivat kotisairaalat, jotka tuottavat sairaalatasoista hoitoa potilaiden kotiin ja palveluasumisyksiköihin.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut koostuvat perheiden peruspalveluista, lastensuojelun palveluista sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolatoiminnasta.

Perheiden peruspalveluissa voit työskennellä neuvoloissa tai varhaisen tuen palveluissa.

Lastensuojelun palveluissa tehtävät sijoittuvat laitoshuoltoon.

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolatoiminta jakaantuu perheneuvolaan ja lasten mielenterveyspalveluihin sekä nuorten mielenterveyspalveluihin.

Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus

Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus sisältää avosairaanhoidon palvelut.

Avosairaanhoidon palvelut jakaantuvat vastaanottopalveluihin, mielenterveys- ja päihdepalveluihin, sekä kuntoutuspalveluihin, joka sisältää kotikuntoutuksen, sairaalakuntoutuksen sekä fysioterapian.

Kelpoisuusehdot

Haemme kesätyökavereiksi valmiita alan ammattilaisia, joilla on tehtävään soveltuva terveydenhuollon ammattitutkinto ja oikeus toimia terveydenhuollon ammattihenkilönä (laki 559/1994) sekä loppuvaiheen opiskelijoita, jolloin suoritettuna tulee olla ennen sijaisuuden aloittamista: sairaanhoitaja 140/210 op, terveydenhoitaja 160/240 op, kätilö 180/270 op. Mikäli opintopistemääräsi ei täyty, voit tällä hakemuksella hakea myös muita hoiva-alan sijaisuuksia.

Sijaisuuksissa vaaditaan tartuntatautilain 48 §:n edellyttämää rokotussuojaa ja tehtävissä noudatetaan koeaikaa. Tarvittaessa tehtävään valitun on esitettävä lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi annetun lain (504/2002) mukainen rikostaustaote ennen tehtävän vastaanottamista.

Jätä hakemus

Ohjeita ja lisätietoja

Hakemuksen jättäminen on helppoa

- Klikkaa jätä hakemus
- Uusi käyttäjä: Luo tunnukset ja kirjaudu järjestelmään
- Rekisteröitynyt käyttäjä: Kirjaudu järjestelmään
- Päivitä ja jätä hakemus

Olethan meihin yhteydessä, mikäli sinulla herää kysyttävää: rekrytointi@hyvaks.fi, puh. 014 269 1383.

Työnhakijan opas

Työnhakijan oppaan Kuntarekry-järjestelmän käyttöön löydät alta.

Keski-Suomen hyvinvointialue

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023 ja vastaa sen jälkeen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastuspalveluista. Hyvinvointialueesta muodostuu samalla Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 11 500 ammattilaista.