test
Kotouttamisohjaaja - Pudasjärven kaupunki

Pudasjärven kaupunki hakee kotouttamisohjaajaa vakinaiseen työsuhteeseen.

Henkilöstö- ja tukipalvelut vastaa Pudasjärven kaupungin monikulttuurisissa palveluissa maahanmuuttajien kuntavastaanotosta, kotoutumisen palvelutarpeen arvioinneista ja kotoutumissuunnitelmista sekä asiakkaiden ohjaus- ja neuvontapalveluista. Lisäksi tuemme alueen toimijoita maahanmuutto- ja kotouttamisasioissa. Kotouttamispalvelujen tarjoamalla ohjauksella pyrimme siihen, että uudet kuntalaiset löytävät paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa ja Pudasjärvellä mahdollisimman nopeasti.

Kotouttamisohjaajan työ keskittyy oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien vastaanottoon liittyviin tehtäviin sekä monikulttuuristen palveluiden tekemään alkuvaiheen kotouttamistyöhön. Työhön sisältyy maahanmuuttajien vastaanoton valmistelut ja vastaanotto. Tämän lisäksi ohjaaja vastaa tähän liittyvästä ohjaus- ja neuvontatyöstä. Ohjaajan vastuulla on myös asiakkaiden pitkäjänteinen kotouttamistyö Pudasjärven kaupungin kotouttamistyön mallin mukaisesti. Kotouttamisohjaaja on mukana myös kotouttamistyön mallin kehittämisessä, johon Pudasjärven kaupunki on käyttänyt esimerkkinä Joensuun kaupungin kotouttamismallia.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto. Arvostamme aikaisempaa kokemusta maahanmuuttajatyöstä. Olet etsimämme henkilö, jos:

- haluat edistää tekemälläsi työllä yhdessä tiimisi kanssa maahanmuuttaja-asiakkaiden kotoutumista Pudasjärvelle
- nautit nopeatempoisesta ja vaativasta työstä, jonka sisältö on vaihteleva
- et hätkähdä pienestä, vaan nautit haasteista ja ongelmanratkaisusta
- pystyt itsenäiseen työskentelyyn ja olet oma-aloitteinen, osaat kuitenkin toimia myös tiimissä
- olet joustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot sekä positiivinen työote
- tunnet keskeiset kotouttamistyön toimijat ja suomalaisen palvelujärjestelmän

Eduksesi katsomme, jos:
- sinulla on kasvatus- tai terveysalan tutkinto
- sinulla on kriisi- ja traumatyön osaamista
- sinulla on laaja-alainen työkokemus
- sinulla on paikallisia verkostoja

Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen kielen taito sekä käytännön englanninkielen taito. Päivittäisiä työtehtäviä tehdään suomeksi, englanniksi ja tulkkivälitteisesti. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus ovat välttämättömiä tehtävän hoitamiseksi. Tehtävän aloittamisajankohta on 3.1.2022 tai sopimuksen mukaan. Haastattelut tehdään 13.-17.12.2021.

Työyhteisössämme vaalimme vuorovaikutteisuutta, ajattelun avoimuutta, ihmislähtöisyyttä ja mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen.

Palkkaus on kunta-alan SOTE-sopimuksen mukainen, jossa tehtäväkohtainen palkka on 2487,44 euroa kuukaudessa. Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika. Valittavan on esitettävä hyväksytty lääkärintodistus työkyvystä

Tehtävää haetaan sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi. Hakuaika päättyy torstaina 7.12.2020 klo 15:00.

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Lisätietoja antaa timin esimies henkilöstöpäällikkö Heli Huhtamäki, puh. 040 190 3056 (heli.huhtamaki@pudasjarvi.fi) ja monikulttuurisen työn koordinaattori Sirpa Timonen- Nissi, puh. 040 6210 2767 (sirpa.timonen-nissi@pudasjarvi.fi)

Lisätietoja

Pudasjärven kaupunki, Hallintotoiminta, Henkilöstö- ja tukipalvelut

Me Pudasjärvellä katsomme tulevaisuuteen ja pyrimme jatkuvasti tekemään asiat paremmin. Keskeisiä arvojamme ovat yhteisöllisyys ja avoimuus, luonnonmukaisuus, kannustettavuus ja myönteinen asenneilmasto sekä hyvinvointi.


Osoite: Varsitie 7, 93100 Pudasjärvi

Sinulle suositellut työpaikat