Koulupsykologi on opiskelijahuollon asiantuntija, joka antaa opiskelun ja koulunkäynnin tukea ja ohjausta osana yksilöllistä ja yhteisöllistä opiskelijahuoltoa. Tavoitteena on edistää koulu- ja opiskeluyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä tehdä yhteistyötä opiskelijoiden, heidän perheidensä ja muiden läheisten kanssa sekä tukea opiskelijoiden oppimista ja hyvinvointia sekä sosiaalisia ja psyykkisiä valmiuksia. Koulupsykologi tekee psykologisia tutkimuksia osana opiskeluhuollon selvityksia. Koulupsykologisen selvityksen tarkoituksena on arvioida lapsen kehitystasoa, vahvuuksia ja oppimisvalmiuksia. Koulupsykologisesta selvityksestä saatava tieto on tärkeää, kun aletaan selvittää tukitoimenpiteiden tarvetta opetuksessa. Koulupsykologi osallistuu mahdollisten tukitoimien suunnitteluun yhteistyössä koulun ja kodin kanssa. Koulupsykologi toimii Virtain kaupungin ja Ruoveden kunnan kouluissa. Koulupsykologilla on työpareinaan koulun henkilökunnan lisäksi koulukuraattori, kouluterveydenhoitajat ja psykiatrinen sairaanhoitaja.
Kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annetun lain (559/94) mukainen psykologin pätevyys. Työhon valittavalta vaaditaan rikostaustaote lasten kanssa toimimiseen.

Lisätietoja

https://www.virrat.fi/

Tutustu työnantajaan

Yhtenäiskoulun rehtori Katri Rantala, sähköposti etunimi.sukunimi@virrat.fi, p. 044 715 1430

Sivistystoimi
Osoite: Virtaintie 26, 34800 Virrat

Virrat on 6600 asukkaan maaseutumainen kaupunki hyvien liikenneyhteyksien varrella Ylä-Pirkanmaalla. Kaupunkimme palveluksessa on n. 360 eri alojen ammattilaista, jotka tekevät työtään laadukkaiden ja hyvien palvelujen tarjoamiseksi asukkaillemme. Meillä eletään turvallista ja onnellista arkea hienojen luonnonmaisemien keskellä.