Koulutuspäällikkö (4) / TREDU - Tampereen kaupunki

Ammatillista etumatkaa - Rohkee, Retee ja Reilu Tredu. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella Pirkanmaalla, palveluita tarjotaan valtakunnallisesti. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta tai aikuista. Henkilöstöä on noin tuhat. Tredu palvelee yrityksiä henkilöstön osaamisen kehittämisessä. Tredu tarjoaa yrityksille mm. täydennyskoulutusta, osaavia työntekijöitä ja opiskelijoita oppisopimuksella ja koulutussopimuksella. Ammatilliseen koulutukseen hakeudutaan sekä jatkuvan haun, että yhteishaun kautta.

Haemme vakituisiin virkasuhteisiin neljää (4) koulutuspäällikköä alkaen 1.1.2022. Tehtävistä kaksi sijaitsee Kalevan kampuksella ja kaksi Hervannan kampuksella.

1. Koulutuspäällikkö toimii Kalevan kampuksen Nokian Kivimiehenkadun toimipisteen opetus- ja ohjaushenkilöstön esimiehenä sekä toimipistepäällikkönä Silta-kampukselle muuttoon asti.

2. Koulutuspäällikkö toimii Kalevan kampuksen Nokian Kankaantaankadun toimipisteen opetus- ja ohjaushenkilöstön esimiehenä sekä toimipistepäällikkönä Silta-kampukselle muuttoon asti.

3. Koulutuspäällikkö toimii Hervannan kampuksen yhteisten aineiden opetus- ja ohjaushenkilöstön esimiehenä. Toimipisteenä tehtävässä on Hepolamminkatu.

4. Koulutuspäällikkö toimii Hervannan kampuksen kone- ja tuotantotekniikan, taideteollisuusalan (koru -ja pienesinevalmistus) sekä Hiedanrannan oppimiskylän toiminnasta vastaavana opetus -ja ohjaushenkilöstön esimiehenä, toimipisteenä on Hepolamminkatu.

Koulutuspäällikkö johtaa toimintaa henkilöstönsä esimiehenä edistäen yhteisöllisyyttä, opetushenkilöstön itseohjautuvuutta ja vastuunkantoa, laadukasta oppimista ja toiminnan kokonaistuloksellisuutta. Koulutuspäällikkö vastaa alaisensa henkilöstön osalta työaikasuunnitelmista ja rekrytoinneista, osaamisen johtamisesta, työhyvinvoinnista ja työsuojelusta hyödyntäen työssään tiimivastaavien, alan kehittämisestä vastaavien koulutuspäälliköiden sekä muiden asiantuntijoiden osaamista. Työ- ja virkaehtosopimusten (OVTES, KVTES) määräysten tuntemus on oleellinen osa työtehtäviä. Koulutuspäällikkö johtaa koulutustoiminnan kokonaisuutta strategisen ohjelman mukaisesti ja vastaa koulutustarjonnan mitoittamisesta resursseihin. Koulutuspäällikkö osallistuu yritysyhteistyön ja kumppanuuksien kehittämiseen. Tehtävään sisältyy ammatillisen koulutuksen lainsäädännön, kunnallisen päätöksenteon ja opetushallituksen ohjeistuksen tuntemus.

Kalevan kampuksen toisen koulutuspäällikön tehtävään kuuluvat myös Nokian tulevan Silta-kampuksen toimipistepäällikön tehtävät sekä niihin liittyvä viestintä ja yhteistyö eri sidosryhmien kanssa. Toimipistepäällikkö huolehtii oppilaitosturvallisuudesta ja vastaa toimipisteen kriisiviestinnästä, varmistaa tukipalvelujen toiminnan sujuvuuden, huolehtii oppimisympäristöjen tehokkaasta käytöstä ja koordinoi hankintoja sekä kehittää paikallista näkyvyyttä, yhteistyötä ja yrittäjyyttä yhdessä elinkeinoelämän, kunnan ja muiden toimijoiden kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävissä 1, 2 ja 4 on soveltuva korkeakoulututkinto ja opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukainen kelpoisuus.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävässä 3 yhteisten aineiden koulutuspäällikölle on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 14§:n mukainen kelpoisuus

Tehtävässä katsotaan eduksi kokemus opettajan työstä. Lisäksi katsomme eduksi verkostot paikalliseen elinkeinoelämään, vahvan aikuiskoulutuksen ja toisen asteen koulutuksen tuntemuksen, ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän tuntemuksen sekä opetushallinnon tutkinnon suorittamisen.

Arvostamme esimies- ja johtamisosaamista ammatillisesta koulutuksesta, oppilaitoksen toiminnanohjausjärjestelmän (esim. MultiPrimus) tuntemusta sekä hyviä ICT-taitoja. Arvostamme myös sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja tehtävän edellyttämää englannin kielitaitoa sekä hyviä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja.

Pyydämme, että merkitset hakemukseesi kelpoisuutesi ja liität kopiot kelpoisuuden osoittavista tutkintotodistuksista sähköiseen hakemukseen Kuntarekryyn. Alkuperäiset todistukset katsotaan mahdollisessa haastattelussa.

Lisätietoja tehtävästä antavat Kalevan kampuksen koulutusjohtaja Regina Blom, puh. 040 806 2092 ja Hervannan kampuksen koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, puh. 0504418813. Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Hakuaika päättyy 22.10.2021.

Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html. Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, rekrytointi.pirkanmaa@monetra.fi.

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja

http://www.tampere.fi

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Lisätietoja tehtävästä antavat Kalevan kampuksen koulutusjohtaja Regina Blom, puh. 040 806 2092 ja Hervannan kampuksen koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, puh. 0504418813. Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Tredu Kaleva, Tredu Hervanta

Tampereen kaupunki on Pirkanmaan suurin työnantaja. Rakennamme yhdessä Tampereen kaupunkia noin 14 500 työntekijän voimin. Työmme on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, työtä kaupunkilaisten hyväksi.

Kaupungin tekemisessä näkyy kumppanuus- ja kehittämiskulttuuri, jossa johtaminen on mahdollistavaa, henkilöstö kehittää ja yhteisöllisyys on vahvaa. Osallistumme vuosittain Vastuullinen Kesäduuni -kampanjaan ja olemme sitoutuneet toteuttamaan sen periaatteita jokapäiväisessä työssämme ympäri vuoden. Kampanjan ja kaupungin periaatteita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus.

Menestyäkseen kaupunki tarvitsee joukkoonsa parhaat osaajat. Tule osaksi moniammatillista ja asiantuntevaa henkilöstöämme!

Tampereen kaupunki - Savuton työpaikka Tampereen kaupunki - Vastuullinen kesätyönantaja Tampereen kaupunki - Vastuullinen työnantaja

Sinulle suositellut työpaikat