Skip to main content
test

Kunnaneläinlääkärin virkaan kuuluvat pääasiassa tuotanto- ja seuraeläinten terveyden- ja sairaudenhoito sekä päivystysvelvollisuus. Lisäksi virkaan kuuluu jonkin verran virkatehtäviä eläinsuojelun, eläintautien ja elintarvikevalvonnan osalta (maitohygieniatarkastukset).
Keski-Savon ympäristötoimen toimialueeseen kuuluu vielä 2022 loppuun kolme kuntaa (Leppävirta isäntäkunta, Joroinen ja Heinävesi) sekä kaksi kaupunkia (Pieksämäki ja Varkaus). Vuoden 2022 alusta alkaen Heinävesi kuuluu Siunsoten alueeseen.

Keski-Savon ympäristötoimella on budjetoituna noin 6 htv kunnaneläinlääkärin virkoja, joiden kesken päivystykset jaetaan. Viikonloput ja pitkät pyhät jaetaan vähintään kahdelle, joten käytännössä viikonloppuvuoroja on useammin kuin 1/6, mutta vain puolet viikonlopusta kerrallaan. Tämä järjestely mahdollistaa sopimuksen mukaiset lepoajat kunnaneläinlääkäreille. Osa yksikön eläinlääkäreistä työskentelee osa-aikaisesti. Nyt haetaan kunnaneläinlääkäriä yhteen kokoaikaiseen virkaan tai kahteen osa-aikaiseen virkaan, siten että saadaan 1 htv työpanos.
Ympäristötoimella on kaksi valvontaeläinlääkärin virkaa, mutta kenttätyössä tällä hetkellä vain yksi, joten kukin praktikkoeläinlääkäri toimii vuorollaan hänelle työparina.

Yksiköllä on vastaanotot Leppävirran lisäksi Pieksämäellä ja Joroisissa. Viranhaltijan tulee olla valmis tekemään tarvittaessa töitä millä tahansa toimipaikalla. Pääpaino työtehtävissä on Leppävirran alueella.

Yksikössä on säännöllinen kokouskäytäntö ja hyvät mahdollisuudet kouluttautumiseen.

Viran kelpoisuusehtona on laillistetun eläinlääkärin pätevyys ja hyväksytysti suoritettu virkaeläinlääkärikurssi, mikäli se ei ole kuulunut eläinlääkärin perustutkintoon. Viran hoitaminen edellyttää hyvää yhteistyökykyä työyksikössä, asiakaspalveluhenkisyyttä, voimassa olevaa ajokorttia ja oman auton käyttämistä. Tuore työkokemus kunnaneläinlääkärin työstä katsotaan eduksi.

Haastattelut suoritetaan paikan päällä (Leppävirta, Varkaus tai Pieksämäki).

Virkaan valitun on esitettävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Hakemukset pyydämme toimittamaan ensisijaisesti Kuntarekry -palvelun kautta (työavain: 435649) viimeistään perjantaina 19.8.2022 klo 15.00.

Lisätietoja

http://www.leppavirta.fi
http://www.keskisavonymparistotoimi.fi/

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Merja Voutilainen, ELL Terveysvalvonnan johtaja
merja.voutilainen@leppavirta.fi
p. 044 3686 732
18.7. - 12.8.2022 aikana ympäristöpäällikkö Eila Kainulainen, eila.kainulainen@leppavirta.fi, 044-7906049

Lisätietoja

Leppävirran kunta

Leppävirta on n. 9 300 asukkaan vireä ja nykyaikainen asuin- ja yrityskunta. Se sijaitsee valtatie 5:n ja Saimaan syväväylän varressa Kuopion eteläisenä naapurina. Leppävirta tarjoaa hyvine palveluineen turvallisen ja viihtyisän elinympäristön. Leppävirran kunta on savuton työnantaja.

Keski-Savon ympäristötoimi on viiden kunnan muodostama ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus). Keski-Savon ympäristötoimi hoitaa terveysvalvonnan ja eläinlääkintähuollon tehtävien lisäksi myös ympäristönsuojelun tehtävät. Isäntäkuntana toimii Leppävirran kunta. Terveysvalvonnassa on terveysvalvonnan johtajan viran lisäksi seitsemän terveystarkastajan sekä kuusi eläinlääkärin virkaa ja kaksi valvontaeläinlääkärin virkaa.


Osoite: Ruukintie 5, 79100 Leppävirta
Leppävirran kunta - Savuton työpaikka Leppävirran kunta - Vastuullinen kesätyönantaja Leppävirran kunta - UNICEF lapsiystävällinen kunta

Sinulle suositellut työpaikat