Skip to main content
test
Lähihoitaja, kesätyö - Sosiaali- ja terveystoimiala

Hei lähihoitaja tai sellaiseksi opiskeleva, kiinnostaisiko sinua kesätyö Suomen suurimman työnantajan palveluksessa? Tervetuloa Helsingin soteen kesäsijaiseksi!

Sijaisuuksia on eri puolilla kaupunkia, eniten kotihoidossa, seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja vammaistyössä. Joitakin paikkoja on myös sairaaloihin sekä psykiatrian palveluihin. Laita rohkeasti hakemus tulemaan, niin etsitään yhdessä osaamiseesi ja mielenkiinnon kohteisiisi sopiva kesätyöpaikka.

Kesätyöt ajoittuvat toukokuusta elokuulle, ja sijaisuudet ovat kestoltaan 2-3 kuukauden pituisia. Kesätöiden tarkka ajoitus sovitaan tilanteen mukaan niin, että työ sopii joustavasti yhteen opintojesi kanssa. Lyhyet keikkatyöt järjestyvät kesälläkin Seure Henkilöstöpalveluiden kautta.

MILLAISESTA TYÖSTÄ ON KYSE?

Lähihoitajana tehtävänäsi on huolehtia asiakkaan laadukkaasta perushoidosta joko asiakkaan kotona, seniorikeskuksessa, palvelutalossa, vammaistyössä tai sairaalassa. Tarkempi työnkuvasi riippuu siitä, missä kohteessa työskentelet.

Kotihoidossa pidät huolen siitä, että asiakkaan arki kotona sujuu hyvin ja turvallisesti. Tehtävä on itsenäinen ja vastuullinen, mutta saat työhön kunnon perehdytyksen. Alkuun hoidat asiakaskäynnit toisen työntekijän kanssa, kunnes pärjäät asiakkaan luona itsenäisesti. Silloinkin tiimin tuki on koko ajan puhelimen päässä. Kotihoidossa töitä tehdään kahdessa vuorossa.

Seniorikeskuksissa ja palvelutaloissa hoidat ikäihmisiä tiiviissä yhteistyössä muun tiimin kanssa. Vammaistyön puolella ohjaat eri ikäisiä asiakkaita arjen toiminnoissa ja huolehdit perushoidosta. Sairaaloissa tehtävänäsi on hoitaa potilaiden hygieniaa, ravitsemusta, lääkehuoltoa sekä kuntoutusta. Psykiatriassa lähihoitajat työskentelevät pääsääntöisesti sairaalan osastoilla. Seniorikeskuksissa, palvelutaloissa, psykiatriassa, sairaaloissa ja vammaistyössä töitä tehdään useimmiten kolmessa vuorossa.

MITÄ TYÖ HELSINGIN SOTESSA TARJOAA SINULLE?

Olemme luotettava ja turvallinen työpaikka. Meillä teet tärkeää työtä, jolla on valtava merkitys helsinkiläisten hyvinvoinnille ja terveydelle.

Saat tehdä monipuolisia ja vastuullisia tehtäviä, jotka antavat sinulle erinomaiset eväät ammattitaitosi ja ammatti-identiteettisi vahvistamiselle. Aikaisemmat kesäsijaiset ovat kertoneet, että työ meillä on antanut roppakaupalla itsevarmuutta ja opettanut vastuunkantoa sekä päätöksentekokykyä.

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja, ja kesätyö meillä voi avata sinulle laajasti erilaisia uramahdollisuuksia. Moni meillä kesätöissä aloittanut onkin jatkanut keikkatyöntekijänä ja edennyt hoitajan työstä muihin tehtäviin. Mahdollisuuksia on monia!

Kuukausipalkkasi määräytyy työskentelykohteen ja opintojesi vaiheen mukaan. Palkan lisäksi tarjoamme sinulle mm. kaupunkipyöräedun sekä mahdollisuuden työsuhdeasuntoon. Voit käydä tutustumassa Helsingin kaupungin työsuhdeasuntoihin osoitteessa asunnonhaku.hel.fi.

MITÄ ODOTAMME SINULTA?

- olet lähihoitaja ja sinulla on Valviran ammattihenkilöiden rekisteröinti.
- olet lähihoitajaopiskelija ja suorittanut hyväksytysti vähintään hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämisen opinnot (30 osaamispistettä).
- psykiatriassa työskennelläksesi tarvitset joko lähihoitajan tutkinnon (suuntautuminen mielenterveys- ja päihdetyöhön) tai vaihtoehtoisesti mielisairaanhoitajan tai mielenterveyshoitajan tutkinnon.
- huomioimme haussa myös sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijat, joilla on soveltuvaa terveydenhuoltoalan harjoittelukokemusta.
- pystyt työskentelemään suomen kielellä. Tarvitsemme kesäsijaisia myös ruotsinkielisiin kohteisiimme, eli kerrothan meille, jos puhut lisäksi sujuvaa ruotsia. Raportointi- ja kirjaamiskielenä käytämme kaikissa kohteissa suomea.
- rekrytoivan yksikön esihenkilöltä saat tietoa, millaista rokotussuojaa kyseisessä yksikössä tarvitaan.
- sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot, vastuullinen työtapa ja ennen kaikkea intoa oppia uutta.

KUULOSTAAKO SILTÄ, ETTÄ SINÄ VOISIT ENSI KESÄNÄ OLLA YKSI MEISTÄ?

Jätä hakemus rekrytointijärjestelmämme kautta. Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti - älä siis turhaan aikaile! Otamme sinuun yhteyttä joko sähköpostilla tai soittamalla viimeistään viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä.

Jäikö sinulle kysyttävää? Laita viestiä osoitteeseen sotekesa@hel.fi, niin kerromme sinulle mielellämme lisää.

Lisätietoja

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

sotekesa@hel.fi

Lisätietoja

Sosiaali- ja terveystoimiala

Me Helsingin sotessa olemme aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaisia. Olemme Suomen suurin sote-alan toimija, mutta useimmat työyhteisömme ovat pieniä.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen ja työn iloon. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat monipuoliset työtehtävät, työsuhteen turvallisuus ja mahdollisuus ammatilliseen kehittymiseen.

Sijaisena tutustut kaupunkiin työnantajana, opit uutta, jaat osaamistasi ja luot tärkeitä kontakteja tulevaisuuttasi varten.


Osoite: Helsingin kaupungin toimipisteet, 00530 Helsinki

Sinulle suositellut työpaikat