Lähihoitajan sijaisuus Palvelukoti Tuulenpesä - Euran kunta

Lähihoitajan sijaisuus Palvelukoti Tuulenpesä - Euran kunta

Lähihoitajan sijaisuus ajalle 8.5.2019-18.3.2020. Ensisijaisena paikkana Palvelukoti Tuulenpesä/Peiponpesä.

Tuulenpesä on palvelukoti 12 kehitysvammaiselle henkilölle ja Peiponpesä on 8 kehitysvammaiselle henkilölle. Lähihoitajan tehtävänä on osallistua Palvelukoti Tuulenpesän/Peiponpesän kehitysvammaisten asukkaiden avustus-, hoito- ja ohjaustyöhön sekä arjenhallinnan taitojen opetteluun itsenäisyyden tukemiseen. Työote on kuntouttava ja lähtökohtana on asukkaan yksilöllisyys ja omatoimisuus. Lisäksi työntekijä vastaa omalta osaltaan palvelukodin kehittämisestä.
Työ on kolmivuorotyötä.

Edellytämme hakijoilta tehtävään sopivaa koulutusta ja työkokemusta kehitysvammahuollosta. Työntekijältä edellytämme sitoutunutta asennetta asiakastyöhön.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun lain (272/2005) mukainen pätevyys tai vastaava aikaisempi tutkinto.

Palkkaus on sovellettavan kunnallisen sopimuksen ja tehtävän vaativuuden arvioinnin mukainen.

Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä todistus suoritetusta hygieniapassista sekä lain 504/2002 § 3 mukainen rikosrekisteriote viimeistään 30 päivän kuluttua valitsemispäätöksen tiedoksisaannista. Tehtävän täyttämisessä noudatetaan 4 kuukauden koeaikaa. Edellytämme tartuntatautilain 48§ mukaista rokotussuojaa.

Lisätietoja Euran kunnasta www.eura.fi. Toivomme hakemuksia ensisijaisesti Kuntarekry.fi kautta. Euran kunta on savuton.

Lisätietoja

http://www.eura.fi

Asumispalvelujen esimies Anu Saarni, puh. 044 422 4300 ja sosiaalipalvelupäällikkö Katriina Uusitalo-Perkola, puh. 044 422 4071

Euran kunta, Perusturvapalvelut, Sosiaalipalvelut, Vanhusten ja vammaisten palvelut, Kehitysvammahuolto, Tuulenpesä
Osoite: Eurakoskentie 20, Eura

Eura on n. 12 000 asukkaan vireä, viihtyisä, vetovoimainen ja turvallinen kunta eteläisessä Satakunnassa. Työnantajana Euran kunta tarjoaa haastavia ja monipuolisia tehtäviä ja huolehtii henkilöstönsä osaamisesta ja hyvinvoinnista. Kunnan tavoitteena on taata osaavan ja motivoituneen henkilöstön rekrytointi kunnan palvelutehtäviin. Euran kunnan henkilöstöpoliittisia arvoja ovat avoimuus, yhteisöllisyys, vuorovaikutteisuus, oikeudenmukaisuus sekä vaikuttamismahdollisuus.

Tutustu työnantajaan