Skip to main content
test

Sodankylän kunnan perusopetuksessa julistetaan haettavaksi pohjoissaamenkieliseen kielikylpyopetukseen luokanopettajan toistaiseksi voimassa oleva virka 1.8.2023 alkaen. Viran sijoituspaikkana on Vuotson koulu, joka sijaitsee noin 90 kilometrin etäisyydellä kunnan keskustasta.

Edellytämme hakijalta hyviä valmiuksia toimia monikulttuurisessa koulussa. Tehtävään vaaditaan pohjoissaamenkielen taito.

Vuotson koulu on n. 40 oppilaan yhtenäiskoulu. Opetusta annetaan kahdella kielellä, saameksi ja suomeksi. Vuotson koulussa opetus toteutetaan yhdysluokissa kieliryhmittäin. Taito- ja taideaineita opetetaan yhdessä suomenkielisen opetusryhmän kanssa, joten opetusta voi olla myös suomeksi.

Koulun toimintasuunnitelmassa huomioidaan saamelaisalueen lasten ja nuorten tapahtumat, ja koulun arjessa paikallisuus on vahvasti esillä. Vuotson koulu on siirtynyt uudistettuihin toimitiloihin vuonna 2023 yhdessä kylän varhaiskasvatusyksiköiden kanssa. Kesän 2023 aikana valmistuu uusi piha-alue.

Vuotso sijaitsee valtatien 4 varrella ja siitä on hyvät kulkuyhteydet Sodankylään, Saariselän matkailukeskukseen ja Ivaloon. Läheisyydessä on mahtavat ulkoilumahdollisuudet Sompion luonnonpuistossa sekä Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Opettajien kelpoisuusvaatimukset määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen mukaan (986/1998). Alkuperäiset kelpoisuustodistukset pyydetään nähtäväksi haastatteluun kutsuttavilta. Myös muut kuin kelpoiset hakijat huomioidaan.

Virkaan valitun on ennen valinnan vahvistamista, viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista, toimitettava hyväksyttävä todistus terveydentilastaan sekä esitettävä nähtäväksi lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) 3 §:n mukainen rikosrekisteriote.

Viran täyttämisessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Palkkaus määräytyy kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Sodankylän kunta maksaa saamen kielilisää, suullisesta kielitaidosta 100 € ja sekä suullisesta että kirjallisesta taidosta 150 €.

Sodankylän kunta käyttää sähköistä rekrytointijärjestelmää, joten hakemus tulee tehdä Kuntarekry-palvelun kautta. Hakuaikaa on jatkettu, aiemmin saapuneet hakemukset otetaan huomioon virkaa täytettäessä.

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

rehtori Ari Arvola 040 175 7990
luokanopettaja Nita Törmänen 040 673 6551

Lisätietoja

Sodankylän kunta, Hyvinvointi- ja sivistyspalvelut

Sodankylä on runsaan 8000 asukkaan vilkas, viihtyisä ja kehittyvä kunta keskellä Lappia, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Sodankylä tarjoaa joki- ja tunturimaisemineen luonnonläheisen asuinympäristön, jossa voi nauttia monipuolisista ja ympärivuotisista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista niin luonnossa kuin kulttuuritapahtumissa.


Osoite: Ivalontie 8716, 99690 Vuotso
Sodankylän kunta - Savuton työpaikka

Sinulle suositellut työpaikat