Skip to main content
test
Nuorisokodin- ja perhetukikodinohjaajia (sijaiset) - Jyväskylän kaupunki

Tervetuloa töihin Jyväskylän kaupungin lastensuojelulaitoksiin!

Oletko sosiaali- tai terveysalan opiskelija ja etsit oman alasi työkokemusta? Oletko kenties jo sote-alan ammattilainen ja kiinnostunut työstä lastensuojelussa? Työskenteletkö tai opiskeletko jotain muuta alaa, jossa kohtaat tai tulet kohtaamaan lapsia ja nuoria?

Haemme nyt sijaisia sekä tuntityöntekijöitä eri mittaisiin NUORISOKODINOHJAAJAN tehtäviin viidessä eri nuorisokodissamme sekä PERHETUKIKODINOHJAAJAN tehtäviin Mattilan perhetukikodissa. Tarjolla olevien työsuhteiden pituudet vaihtelevat keikkavuoroista useamman kuukauden sijaisuuksiin.

Jyväskylän kaupungin lastensuojelupalveluiden alaisuudessa toimii yhteensä kuusi lastensuojelulaitosta: Hovilan nuorisokoti, Kukkumäen nuorisokoti, Lotilan nuorisokoti, Myllyjärven nuorisokoti, Palokan nuorisokoti sekä Mattilan perhetukikoti. Lastensuojelulaitokset toimivat ympärivuorokautisesti. Lastensuojelulaitokset ottavat vastaan kiireellisiä sijoituksia niin virka-aikana kun sen ulkopuolella, toteuttavat suunnitelmallisia sijoituksia avohuollon tukitoimena ja voivat vastata myös lapsen pidempiaikaisesta sijaishuollosta. Lastensuojelulaitokset toimivat pääosin kriisi- ja arviointiyksikköinä. Vuoden 2023 alusta lastensuojelulaitokset siirtyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen organisaatioon.

Nuorisokotien asiakaskunta koostuu 12-17 -vuotiaista kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista. Mattilan perhetukikodin asiakaskunta koostuu 0-12-vuotiaista kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista. Sijoitukset ovat pääasiassa muutaman kuukauden mittaisia, jonka aikana arvioidaan lapsen kotiutumisen edellytyksiä tai tarvetta pidempiaikaiseen sijoitukseen.

Ohjaaja vastaa lasten ja nuorten ohjaamisesta päivittäisessä arjesta sekä muista kuntouttavista toiminnoista, ja osallistuu toiminnan suunnitteluun. Työssä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, yhteistyötaitoja, halua oppia ja huumoria, mutta myös valmiuksia kohdata haastavissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Mattilan perhetukikodissa työskentelyssä eduksi katsotaan osaaminen pienten lasten hoitoon ja huolenpitoon.

Tarjoamme näköalanpaikan lastensuojelutyön ytimessä ja työkokemusta lastensuojelulaitostyöstä suuren työnantajan organisaatiossa. Etsimme työntekijöitä, jotka haluavat kehittää itseään lastensuojelun ammattilaisena. Voimassa olevat lääkeluvat katsotaan eduksi.

Kelpoisuusvaatimuksena nuorisokodinohjaajan sekä perhetukikodinohjaajan sijaisuuksiin on sosiaali- kasvatus- tai terveysalan tutkinto. Voit olla myös alan opiskelija, joten ole rohkeasti yhteydessä!

Palvelussuhteiden ehdot määräytyvät SOTE-sopimuksen mukaan. Tehtävän koeaika vaihtelee riippuen sijaisuuden pituudesta. Tehtävään valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisterin ote (joka ei saa olla 6 kk vanhempi). Tehtävässä vaaditaan tartuntatautilain 48§ sekä 48a §:n edellyttämää rokotussuojaa, joka tulee osoittaa hyväksytysti.

Jyväskylän kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja

https://www.jyvaskyla.fi

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Voit olla yhteydessä kiinnostuksestasi työtehtäviin lastensuojelulaitosten johtajiin:
Aino Kinnunen, Hovilan nuorisokoti, puh. 0504483216
Jani Saarinen, Kukkumäen nuorisokoti, puh. 0401598522
Vesa Lankinen, Lotilan nuorisokoti, puh. 0505928722
Olli Vallipuro, Myllyjärven nuorisokoti, puh. 0405586849
Petka Hietanen, Palokan nuorisokoti, puh. 0505978946
Reetta Hänninen, Mattilan perhetukikoti, puh. 0503370137
Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi

Lisätietoja

Nuorisopalvelut

Jyväskylän kaupungissa on avoin ja keskusteleva työkulttuuri. Meitä on yli 9000 työntekijää. Peruspilareitamme ovat yhteistyökyky ja rohkeus sekä sivistys ja suvaitsevaisuus. Haluamme olla jatkuvassa liikkeessä, jalat vahvasti maassa ja katse rohkeasti maailmalla. Jyväskylä on älyn ja sydämen sivistyksen keskus. Toimimme tavoitteellisesti ja tartumme asioihin - hyväntuulisesti ja innostavasti.


Osoite: 40100 Jyväskylä
Jyväskylän kaupunki - Savuton työpaikka

Sinulle suositellut työpaikat