Ohjaaja - Tampereen kaupunki

Ohjaaja - Tampereen kaupunki

Haemme ohjaajaa Kissanmaan perhetukikeskukseen lastensuojelun Lyhytaikaisen osastohoidon palveluihin, ensisijaisesti Nuorten osaston työryhmään. Tiimin perustehtävä on monipuolinen arviointi-, ohjaus- ja hoitotyö kiireellisesti sijoitettujen lasten ja heidän perheidensä kanssa.

Ohjaajan tehtäviin kuuluu nuoren ja perheen kokonaistilanteen arviointi, ohjaus ja neuvonta. Tehtäviin kuuluu tehdä laaja-alaista yhteistyötä nuoren verkostojen kanssa.

Tarjoamme monipuolisen, vastuullisen ja haasteellisen työn ammattitaitoisessa ja moniammatillisessa työyhteisössä.

Kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu sosionomi. Tehtävä edellyttää voimassa olevaa B-ajokorttia ja hygieniapassia.

Eduksi katsomme työkokemuksen lastensuojelusta, mielenterveys-ja päihdetyöstä sekä perhetyöstä, joustavan asenteen, kyvyn ja intoa kehittää työtä sekä paineensietokyvyn. Eduksi on myös voimassa oleva lääkehoidon perusteet (LoveLOP).

Tehtävään valittujen on ennen toimen vastaanottamista esitettävä nähtäväksi lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain 504/2002 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote.

Lisätietoja tehtävästä antaa vastaava ohjaaja Heli Aunoila, puh. 040 639 7161 ja perhetukikeskuksen johtaja Kaisa Kukkohovi, puh. 040 800 7665, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Hakuaika päättyy 21.11.2019.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.
Lisätietoa hakemisesta saat TampereRekrystä puh. 040 806 3184.

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja

http://www.tampere.fi

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja tehtävästä antaa vastaava ohjaaja Heli Aunoila, puh. 040 639 7161 ja perhetukikeskuksen johtaja Kaisa Kukkohovi, puh. 040 800 7665, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Lasten,nuorten ja perheiden palvelulinja/Kissanmaan perhetukikeskus

Tampereen kaupunki on Pirkanmaan suurin työnantaja. Rakennamme yhdessä Tampereen kaupunkia noin 14 500 työntekijän voimin. Työmme on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, työtä kaupunkilaisten hyväksi.

Kaupungin tekemisessä näkyy kumppanuus- ja kehittämiskulttuuri, jossa johtaminen on mahdollistavaa, henkilöstö kehittää ja yhteisöllisyys on vahvaa. Osallistumme vuosittain Vastuullinen Kesäduuni -kampanjaan ja olemme sitoutuneet toteuttamaan sen periaatteita jokapäiväisessä työssämme ympäri vuoden. Kampanjan ja kaupungin periaatteita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus.

Menestyäkseen kaupunki tarvitsee joukkoonsa parhaat osaajat. Tule osaksi moniammatillista ja asiantuntevaa henkilöstöämme!