Skip to main content
test
OMA-valmentaja (2) / Työllisyys- ja kasvupalvelut - Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut ovat osa elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualuetta. Tuotamme tavoitteellisia, yksilöllisiä ja työelämälähtöisiä kumppanuuteen perustuvia palveluita työnhakija- ja yritysasiakkaille. Tavoitteenamme on kehittää työnhakijoiden osaamista ja työelämätaitoja sekä edistää työnantajien osaavan työvoiman saatavuutta Tampereella ja Pirkanmaalla. Lisäksi koordinoimme Tampereen kaupungin maahanmuuttotyötä sekä kansainvälisten osaajien houkutteluun liittyviä yrityspalveluita. Kasvupalvelukokonaisuuteen kuuluu myös Tampereen kaupungin yritys- ja työnantajapalvelujen järjestäminen ja kehittäminen.

Olemme muutoksen edelläkävijä ja tulevaisuuden rakentaja. Parhaillaan käynnissä olevaa työllisyyden kuntakokeilua jatketaan 31.12.2024 saakka, ja valmistaudumme sen avulla samalla hallitusohjelman mukaiseen TE-palvelut 2024 -uudistukseen.

Haemme kahta (2) OMA-valmentajaa Työllistymisen ja jatkuvan oppimisen palveluihin määräaikaisiin virkasuhteisiin 30.11.2024 saakka. Tehtävissä aloitus on sopimuksen mukaan.

OMA-valmentajan tehtävänä on edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista. Palveluprosessi sisältää palvelutarpeen arvioimisen, työllistymissuunnitelman laatimisen, kokeilulain mukaisten palvelujen toteuttamisen ja ohjaamisen palveluihin, joilla edesautetaan asiakkaiden työllistymistä sekä työllistymissuunnitelman toteutumisen seurannan. Tehtävä sisältää laaja-alaista julkisen vallan käyttöä asiakkaan koko palveluprosessissa. Työssä onnistuminen edellyttää kykyä hallita ja osata soveltaa työtä ohjaavaa lainsäädäntöä.

Työllistymisen ja jatkuvan oppimisen palveluissa OMA-valmentajan asiakkaat ovat pääasiassa työllistymisen vaiheessa olevia työnhakijoita, joiden työnhakua ja työllistymistä edistetään yhdessä muiden ammattilaisten kanssa yksilöllisiä työllistymispolkuja räätälöiden. Asiakkailla voi olla myös osaamisen kehittämisen tai urasuunnittelun tarpeita ja OMA-valmentajan tehtäviin kuuluu ohjaus asiakkaan tarvitsemiin palveluihin.

Työhön kuuluu sekä työllisyyspalvelujen sisäinen yhteistyö että verkostoyhteistyö työnantajien, oppilaitosten, kuntoutuslaitosten ja Kelan ym. viranomaisten kanssa asiakastilanteisiin liittyen. Yhteistyön muotoina ovat tiedottaminen, neuvonta, neuvottelu ja konsultaatio.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvä suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito.

Eduksi katsotaan kokemus työllisyys- ja yrityspalveluista sekä kokemus asiakaspalvelutyöstä. Eduksi katsotaan lisäksi Tampereen kaupunkiseudun työmarkkinoiden ja elinkeinoelämän tuntemus sekä englannin kieli. Tehtävässä onnistuminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, palveluhenkisyyttä ja valmennuksellista työotetta.

Pyydämme, että liität kopiot kelpoisuuden osoittavista tutkintotodistuksista sähköiseen hakemukseen Kuntarekryyn. Käytämme viroissa koeaikaa, joka vuotta lyhyemmässä määräaikaisessa virkasuhteessa voi olla enintään puolet virkasuhteen kestosta.

Lisätietoja tehtävistä antavat tiimiesimies Riika-Stiina Laurokari, puh. 040 356 7427 (16.6.-23.6.2022 välisenä aikana, virka-aikaan) ja palvelupäällikkö Minna Salminen, puh. 044 431 4275 (27.6-1.7.2022 välisenä aikana, virka-aikaan), sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Hakuaika päättyy 1.7.2022.
Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, rekrytointi.pirkanmaa@monetra.fi.

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja

http://www.tampere.fi

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Lisätietoja tehtävistä antavat tiimiesimies Riika-Stiina Laurokari, puh. 040 356 7427 (16.6.-23.6.2022 välisenä aikana, virka-aikaan) ja palvelupäällikkö Minna Salminen, puh. 044 431 4275 (27.6-1.7.2022 välisenä aikana, virka-aikaan), sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Työllisyys- ja kasvupalvelut

Tampereen kaupunki on Pirkanmaan suurin työnantaja. Rakennamme yhdessä Tampereen kaupunkia noin 14 500 työntekijän voimin. Työmme on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, työtä kaupunkilaisten hyväksi.

Kaupungin tekemisessä näkyy kumppanuus- ja kehittämiskulttuuri, jossa johtaminen on mahdollistavaa, henkilöstö kehittää ja yhteisöllisyys on vahvaa. Osallistumme vuosittain Vastuullinen Kesäduuni -kampanjaan ja olemme sitoutuneet toteuttamaan sen periaatteita jokapäiväisessä työssämme ympäri vuoden. Kampanjan ja kaupungin periaatteita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus.

Menestyäkseen kaupunki tarvitsee joukkoonsa parhaat osaajat. Tule osaksi moniammatillista ja asiantuntevaa henkilöstöämme!


Osoite: PL 487, 33101 Tampere
Tampereen kaupunki - Savuton työpaikka Tampereen kaupunki - Vastuullinen kesätyönantaja Tampereen kaupunki - Vastuullinen työnantaja

Sinulle suositellut työpaikat