Opetustoimenjohtajan virka - Kotkan kaupunki

Opetustoimenjohtajan virka - Kotkan kaupunki

Haemme opetustoimenjohtajan virkaan vahvaa osaajaa, joka pystyy kohtaamaan opetustoimen kehittämisen haasteet ja löytämään ratkaisuvaihtoehtoja. Meille opetustoimi on tärkeä osa kaupungin asukkaiden hyvinvoinnin ja koko kaupungin elinvoiman kehittämistä.

Kotkan yleissivistävään koulutukseen kuuluu 17 peruskoulua, joissa on 4 700 oppilasta, kaksi lukiota, joissa 900 opiskelijaa, aikuislukio sekä Kotkan opisto.

Opetustoimenjohtaja toimii opetustoimen vastuualueen johtajana, joka kuuluu hyvinvointilautakunnan alaisuuteen. Opetustoimi koordinoi perusopetuksen, lukiokoulutuksen, opiskeluhuollon ja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämistä ja kehittämistä. Opetustoimen alaisuuteen kuuluu myös Kotkan opiston toiminta.

Olemme mukana valtakunnallisessa kehitystyössä niin kaksikielisen opetuksen (englanti-suomi) kuin joustavan perusopetuksen saralla. Valtakunnallisesti verkostoidumme yrittäjyysopinnoissa, joita tarjotaan Karhulan lukiossa. Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemia toimii Kotkassa toisen asteen oppilaitoksissa.

Juuri laaditun varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksen pohjalta linjataan tulevan 2020-luvun koulurakentamistarpeet. Vuoden sisällä valmistuvat Langinkosken yhtenäiskoulu ja Korkeakosken alakoulu.

Tulet mukaan reiluun porukkaan, joka tekee töitä lasten ja nuorten oppimisen edistämiseksi. Kotkan kaupungissa panostetaan monipuolisesti henkilöstön ja esimiesten perehdyttämiseen, hyvinvointiin, työkyvyn ylläpitoon sekä koulutukseen. Tarjoamme monipuolisesti henkilöstöetuja, mm. kulttuuriin ja liikuntaan liittyen. Meillä tehdään kaupunkistrategian hengessä rohkeita tekoja, huolehditaan toisistamme ja kaupungistamme reilusti ja rakkaudella.

Opetustoimenjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja peruskoulun tai lukion opettajan kelpoisuus, perehtyneisyys lukiokoulutukseen, käytännön kokemus opetustyöstä, johtamiskokemus rehtorina toimimisesta sekä kokemus kunnallishallinnosta.

Eduksi katsomme johtamisessa suoritetut korkeakouluopinnot, talousosaamisen sekä kansalaisopistotoiminnan hallinnoinnin tuntemuksen. Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Valinnassa käytetään tarvittaessa apuna soveltuvuustestejä. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Vakinaisen viran hoito alkaa 1.11.2019. Sovittaessa virkaan valittu voi aloittaa opetustoimenjohtajan viransijaisena jo aiemmin.

Tehtäväkohtainen palkka on 6040,99 € kuukaudessa.

Virkavaalin suorittaa Kotkan kaupunginhallitus. Kelpoisuuden osoittavat todistukset esitetään haastattelun yhteydessä. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Tehtävään haetaan ensisijaisesti kirjautumalla rekrytointijärjestelmäämme. Apua hakemuksen jättämiseen saat numerosta 020 610 9527 (ma - pe klo 7 - 15). Paperihakemus ja CV on mahdollista lähettää osoitteeseen Kotkan kaupunki, kirjaamo, PL 205, 48101 KOTKA.

Lisätietoja

http://www.linkedin.com/company/kotkan-kaupunki/
http://www.facebook.com/kotkankaupunki

Lisätietoja virasta antaa kansliapäällikkö Marianna Ruonala puh. 044 702 4222 ja opetustoimenjohtaja Juha Henriksson puh. 0400 371 396.

Kotkan kaupunki, Opetustoimi
Osoite: Kotka

Kotka on eloisa kaupunki meren äärellä, vain reilun tunnin matkan päästä pääkaupunkiseudulta. Kotkan kaupunki pitää reilusti huolta työntekijöistään ja tarjoaa jatkuvasti koulutusta ja monipuolista virkistys- ja työhyvinvointitoimintaa. Kotkassa on komea merellinen asuinympäristö, jonka palkitut puistot tarjoavat paljon harrastusmahdollisuuksia. Kotkassa asut aina lähellä palveluita ja Suomenlahden tai Kymijoen rantaa, kohtuuhinnalla.
Kotkalaiset ovat ystävällisiä ja lähestyttäviä - ja ylpeitä rakkaasta kotikaupungistaan. Liity rohkeasti joukkoomme! Katso lisätietoja www.kotka.fi.

Tutustu työnantajaan