perheohjaaja - Perusturvaliikelaitos Saarikka

Perheohjaajan toimen hakuaikaa jatketaan. Aiemmin tulleet hakemukset otetaan huomioon.

Tervetuloa töihin iloiseen ja aktiiviseen perheohjaajien porukkaan Saarikkaan pitkäaikaisen työntekijämme siirtyessä ansaitulle vapaalle!

Pääset mukaan innovatiiviseen porukkaamme rakentamaan keskisuomalaista lapsiperhepalvelujen mallia jo olemassa olevaan sote-liikelaitokseen. Olemme tehneet töitä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisessä liikelaitoksessa jo vuodesta 2009 alkaen ja sen vuoksi pystymme nyt kehittämään sote-palveluja aivan eri vaiheessa kuin muualla maakunnassa.

Saarikan perheohjaajana kuulut Perhe- ja sosiaalityön vastuualueelle, Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen tiimiin. Tiimiin kuuluvat myös sosiaalityöntekijät, perhetyöntekijät sekä lastenvalvoja. Perheohjaajana teet sekä sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä että lastensuojelun tehostettua perhetyötä. Saarikassa toteutetaan tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan myös perheen kotiin järjestettävää perhekuntoutusta.

Perhetyö on suunnitelmallista muutostyötä kuntouttavalla työotteella pääasiassa perheen kotona ja perheen arkiympäristöissä perheen omia voimavaroja vahvistaen (myös koululla ja päivähoidossa sekä yhteistyössä neuvolan kanssa). Perheohjaaja vastaa asiakasperheidensä perhetyön prosessista perheen ja sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan kanssa laaditun asiakassuunnitelman mukaisesti. Saarikan perhetyössä tehdään tiivistä yhteistyötä muiden perheen verkostoon kuuluvien työntekijöiden kanssa. Saarikan alueella on käytössä Lapset Puheeksi toimintamalli. Saarikan lastensuojelussa on käytössä Systeemisen lastensuojelun toimintamalli, jota ollaan levittämässä myös perhesosiaalityöhön ja aikuisten palveluihin. Sinulla on mahdollisuus tarvittaessa saada koulutus Lapset puheeksi -toimintamalliin ja perehdytys systeemiseen toimintamalliin.

Lape-hankkeen pilottien aikana eri ammattiryhmien yhteinen monitoimijainen työskentely lisääntyi ja laajentui eri toimijoiden yhteiseksi tavoitteeksi. Yhteisen monitoimijaisen työn lisäksi myös asiakasosallisuus on meille tärkeä kehitettävänä oleva asia. Saarikassa lapsiperhepalvelujen perheohjaaja tekee yhdessä neuvolan terveydenhoitajan kanssa kotikäynnin ensisynnyttäjien luokse. Perheohjaaja voi saada tarvittaessa yhteiselle kotikäynnille omaan asiakasperheeseensä mukaan esimerkiksi perheneuvolan psykologin, mielenterveyskeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan tai päihdetiimin sosiaalityöntekijän. Saarikan aikuisten sosiaalipalveluissa toimii jo kehittäjäasiakasryhmä ja kokemusasiantuntijoita. Tavoitteena on levittää toimintaa myös lapsiperhepalveluihin.

Kelpoisuusehtona tehtävään on Laki sosiaalihuollon henkilöstöstä mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto sekä lain nojalla saatu ammatinharjoittamisoikeus (laillistaminen).

Ennen toimen vastaanottamista sinun on esitettävä lääkärintodistus terveydentilastasi, rikosrekisteriote sekä todistus huumausainetestistä.

Koeaika on 4kk.

Sinulla tulee olla mahdollisuus käyttää omaa autoa, tulet liikkumaan koko Saarikan alueella. Toimipisteesi on Saarijärvellä.

Hakuaika päättyy ke 8.4.2020 klo 15.00


Lisätietoja

http://www.saarikka.fi

Tutustu työnantajaan

Palvelujohtaja Heli Vertanen, p. 044 4597840, heli.vertanen@saarikka.fi
Palveluvastaava Tiina Mankonen, p. 044 4598327
tiina.mankonen@saarikka.fi

Perusturvaliikelaitos Saarikka, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelut, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Osoite: Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi

Perusturvaliikelaitos Saarikka järjestää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut alueellaan (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi).