Perhetyöntekijä, Lapsiperheiden perhetyö

Hakuaika päättyy  20.6.2024 14:00

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella lapsiperheiden perhepalveluissa on avoinna perhetyöntekijän toimi 21.8.2024 alkaen.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella lapsiperheiden perhepalveluissa on avoinna perhetyöntekijän toimi 21.8.2024 alkaen.

Perhetyön yksikkö on osa lapsiperheiden sosiaalityön, lastensuojelun ja lapsiperheiden palvelujen palveluyksikköä. Perhetyön palvelumuotoja ovat sosiaalihuoltolain mukaiset lapsiperheiden kotipalvelu, varhaisen tuen perhetyö ja perhetyö sekä lastensuojelulain mukainen tehostettu perhetyö. Avoimena olevassa perhetyöntekijän toimessa työtehtävät koostuvat ensisijaisesti lapsiperheiden kotipalvelusta ja varhaisen tuen perhetyöstä.

Kotikäyntityön ohella monitoimijainen yhteistyö perheen verkostojen sekä eri yhteistyötahojen kanssa kuuluvat perhetyöntekijän työnkuvaan. Perhetyöntekijän työssä korostuu perheen omien voimavarojen tukeminen lapsiperhearkeen annettavalla konkreettisella avulla. Myös ohjauksellinen työote; mallintaminen, yhdessä tekeminen, puheeksi ottaminen sekä keskustelut ovat arkipäivää. Perhetyön palveluissa painotetaan läpinäkyvyyttä ja vahvaa asiakasosallisuutta, tavoitteet työskentelylle asetetaan yhdessä perheen ja verkoston kanssa.

Perhetyöntekijät ja perheohjaajat toimivat toisilleen kollegiaalisena tukena, lähiesihenkilönä toimii vastaava perheohjaaja. Kehitämme toimintaa perhekeskustoimintamallin ja systeemisen toimintamallin mukaisesti, joten tukenasi on myös moniammatillinen, ammattitaitoinen ja kehittämismyönteinen joukko osaajia perhesosiaalityöstä, lastensuojelusta sekä muista perhekeskustoimijoista. Säännöllinen työnohjaus on järjestetty.

Toimen sijoituspaikka on työsuhteen alkaessa Alajärvi. Työ toteutuu pääsääntöisesti arkipäivisin klo 7-18, mutta perheen tarpeet huomioiden teemme tarvittaessa myös ilta- ja viikonlopputyötä. Työn liikkuvuuden vuoksi oman auton käyttö on välttämätöntä.

Arvostamme aikaisempaa kokemusta perhetyön palveluista tai muista lapsiperhepalveluista sekä täydennyskoulutuksilla hankittua alan erityisosaamista. Työssäsi tarvitset hyviä kohtaamis- yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, oman työn organisointitaitoja, kehittävää työotetta sekä kykyä työskennellä itsenäisesti ja moniammatillisesti.

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) mukaisesti lähihoitajan tehtäviin soveltuva sosiaali- tai terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto.

Palvelussuhteen ehdot ja palkkaus määräytyvät SOTE-sopimuksen mukaisesti. Palvelussuhteen täytössä noudatetaan koeaikaa. Hyväksyttävä todistus terveydentilasta sekä lain (504/2002) mukainen rikostaustaote on esitettävä ennen toimen vastaanottamista. HYVAEP on savuton työpaikka.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Yhteystiedot

Vastaava perheohjaaja Riikka Salli

Puh. 040 142 7717

Ajalla 14-20.6.2024

Vastaava perheohjaaja Sanna Katajamäki

Puh. 044 438 4032

Sähköpostit ovat muodossa etunimi.sukunimi@hyvaep.fi

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on Etelä-Pohjanmaan maakunnan kattava hyvinvointialue. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on yhdistänyt yksitoista sote-organisaatiota ja pelastuslaitoksen. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue palvelee 192 150 asukasta. Työntekijöitä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on noin 10 000. Tutustu työnantajaan