Skip to main content
test
Psykologi - Sosiaali- ja terveystoimiala

Sinusta uuden lastensuojeluyksikkömme psykologi?

Haluaisitko psykologina olla mukana rakentamassa uutta perustettavaa yksikköä ja sen toimintamalleja? Olemme perustamassa yli 30 ammattilaisen uutta erityisen huolenpidon yksikköä Nordenskiöldinkadulla sijaitsevalle Auroran sairaala-alueelle.

Haluaisimme sinut mukaan tekemään tätä tärkeää työtä yksikkömme psykologina. Arvostettuna osaajana näkemyksillesi on sijaa moniammatillisen ryhmämme toiminnan kehittämisessä sekä arjen pyörittämisessä. Toimenkuvaasi pääset myös itse määrittämään.

Tule työskentelemään kanssamme ja autetaan lapsiamme yhdessä!

PERUSTETTAVA YKSIKKÖ - MISTÄ ON KYSE?

Avaamme kesäkuussa 2022 erityisen huolenpidon yksikön. Yksikkö muodostuu kahdesta viisipaikkaisesta osastosta, jotka tarjoavat erityistä huolenpitoa huostaanotetuille 12-17-vuotiaille helsinkiläisille lapsille. Yksikköömme sijoitetaan vakavassa päihde-, rikos- tai itsetuhoisuuskierteessä olevia lapsia.

Tavoitteenamme on saada yhteen loistava joukko eri osaamisalueiden ammattilaisia. Molemmilla erityisen huolenpidon osastoilla työskentelee oma moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lähiesihenkilönä toimiva johtava ohjaaja, viisi sairaanhoitajaa, kuusi sosiaaliohjaajaa sekä molempien osastojen hoitotyöhön osallistuvat toimintaterapeutti sekä erityistyöntekijöinä toimivat psykoterapeutti, psykologi, seniorisosiaalityöntekijä ja konsultoiva erikoislääkäri.

Haluamme rakentaa kulttuuriltaan avoimen, innostuneen sekä turvallisen työyhteisön, jossa me kuuntelemme ja arvostamme toisiamme sekä teemme asioita suunnitelmallisesti yhdessä. Ilot ja surut jaamme ja onnistumisista iloitsemme.

Onnistumisen avaimet ovat meillä pitkälti omissa käsissämme. Voimme itse vaikuttaa paljon siihen, kuinka työskentelemme ja toimintaamme kehitämme. Kuten sanottu - ideoillesi on sijaa ja osaamisesi arvostettua.

ERITYINEN HUOLENPITO NAULAKALLION LASTENKODISSA

Asiat lapsen elämässä voivat mennä monin tavoin solmuun ja ongelmat kasaantua. Meidän tehtävämme on rohkaista lasta luottamaan häntä auttaviin aikuisiin, jotta solmut saadaan avattua yhdessä.

Kuinka sen teemme?

Hoitomme on kokonaisvaltaista lapsen yksilöllisiin tarpeisiin vastaavaa hoitoa ja huolenpitoa. Se on intensiivistä, tavoitteellista ja lyhytaikaista (max 3 kk). Hoidon tarkoituksena on pysäyttää lapsen itseään vahingoittava käyttäytyminen turvallisesti.

Opetuksen järjestämisestä samassa rakennuksessa vastaa Helsingin perusopetus. Yhteistyömme heidän sekä perheiden, lähettävän lastensuojelulaitoksen ja muiden ammattilaisten kanssa on tiivistä ja konsultoivaa.

Haluaisitko tietää lisää Naulakallion lastenkodista? Voit käydä tutustumassa toimintaamme ja arkeemme sivuillamme.

SINUN UUDENLAINEN TEHTÄVÄSI

Sinulla tulee olemaan tärkeä rooli onnistumisessamme, ja olet todella odotettu osaaja joukkoomme!

Sinun työssäsi moniammatillisessa työryhmässä painottuu vuorovaikutus lasten kanssa tukitapaamisten muodossa. Tärkeä tehtäväsi on myös tukea omaohjaajia yksilöllisesti ja osana työryhmää. Tuot hoitoon kokonaisuudessaan parhaita käytäntöjä ja omia kokemuksiasi niistä.

Osallistut myös hyvin vahvasti koko yksikkömme toiminnan kehittämiseen - olemmehan luomassa ja rakentamassa täysin uutta. Konsultoit sekä luot ja rakennat toimintamallejamme tuoden työhömme kokonaisuudessaan parhaita käytäntöjä ja omia kokemuksiasi niistä.

ENTÄ MITÄ VOIMME TARJOTA SINULLE?

Kahden erityisen huolenpidon osaston perustaminen on kaupunkimme lastenkotitoiminnan kärkihanke. Mikäli sinua kiinnostaa hoitotyössä mahdollisuus myös oman osaamisesi jatkuvaan kehittämiseen, on meillä tarjota sinulle työssäoppimisen jatkokorkeakoulu, kun työssäsi on hyvin vähän mitään kiveen jo hakattua.

• Sinulla tulee olemaan hyvät edellytykset onnistua työssäsi. Saat tarvitsemasi ammatillisen tuen ja työnohjauksen sekä kattavan perehdytyksen työhösi. Me haluamme, että sinä onnistut työssäsi!
• Sinulla tulee olemaan lastenkotipsykologikollegoiden tukiverkosto. Meitä on 8 psykologia tukemassa sinua.
• Kanssamme rakennat uutta, kun yhdessä kehitämme toimintamallejamme ja hiomme työtapojamme.
• Uskallamme luvata, että kanssamme opit uutta ja kehität osaamistasi, kun tuomme työhömme asioita myös sieltä laatikon ulkopuolelta.
• Tulet tekemään monella tapaa hyvin palkitsevaa työtä. Kun näet muutoksia lapsen toiminnassa tai ajattelussa ja perheen tilanteessa, tiedät onnistuneesi työssäsi.
• Kanssamme teet vaikuttavaa yhteistyötä terveydenhuollon sekä psykiatrian hoitoverkostojen ja -kontaktien kanssa tuoden osaamisesi moniammatilliseen hoitotiimiimme.
• Sinulla on mahdollisuus soveltaa työssäsi kaikkea oppimaasi ja kokemaasi uudessa ympäristössä.

Meillä Helsingin kaupungilla on pitkä kokemus ja nimenomaista osaamista lasten erityisestä huolenpidosta - sen kehittämisestä, toteuttamisesta ja johtamisesta. Lasten erityinen huolenpito on usein hyvin tuloksekasta. Tämän tiedämme jo kokemuksesta, ja tulevia kokemuksia olisi hienoa kerryttää juuri sinun kanssasi.

SINUSTA TYÖKAVERIMME?

Psykologilta edellytämme ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi hoito- ja kasvatustyön käytäntöjen erityispiirteiden tuntemus.

Sinulla on myös taito hyödyntää alan tutkimusperusteista tietoa. Taidat myös menetelmällisen vuorovaikutustyön haastavissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden kanssa. Vuorovaikutuksellinen työskentelyotteesi ja valmiutesi auttaa rinnallasi työskenteleviä eivät ole jääneet huomaamatta. Olet innostava työkaveri ja näet eri tilanteissa mahdollisuuksia pelkkien uhkien sijaan.

Mielellämme näkisimme, että olet myös laillamme innostunut oppimaan, kokeilemaan ja kehittämään uutta. Innostus ja ratkaisukeskeisyys näkyvät tällöin arjen toimissasi.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Sinulla on myös mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Voit käydä tutustumassa Helsingin kaupungin työsuhdeasuntoihin osoitteessa asunnonhaku.hel.fi.

MILTÄ VAIKUTTI - HALUATKO TARTTUA TÄHÄN TILAISUUTEEN?

Siinä tapauksessa olisi hienoa kuulla sinusta lisää ja saada tilaisuus tutustua puolin ja toisin. Tähän tehtävään voit hakea Hae paikkaa -painikkeesta 16.5.2022 mennessä. Koska käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, älä suotta odottele viime hetkeen asti.

Lapsemme ansaitsevat parhaimman hoidon. Olisi hienoa saada sinut ja osaamisesi mukaan tekemään tätä tärkeää työtämme. Olethan siis yhteydessä!

LISÄTIETOJA TEHTÄVÄSTÄ ANTAA

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen, johtava psykologi Ari Schauman keskustelee mielellään kanssasi. Hänet tavoitat numerosta 040 658 7104 tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse ari.schauman@hel.fi.


Kelpoisuusehto:

Psykologian maisteri (ylempi korkeakoulututkinto) ja laillistus Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa sekä 48a §:n mukaista koronarokotussuojaa.

Lisätietoja

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja

Lastensuojelu/Lastenkodit/Psykologityö

Stadin sote on Suomen suurin ja alan johtava toimija ja uudistaja. Rakennamme yhdessä sote-palveluja, jotka kansalaiset haluavat valita jatkossakin. Palvelujemme saatavuus ja asiakaskokemus, vaikuttavuus, tuottavuus sekä henkilöstökokemus paranevat vauhdilla. Kiinnitämme erityistä huomiota kaikkein haavoittuvimpien ihmisryhmien tarpeisiin ja palveluihin.


Osoite: Nordenskiöldinkatu 20 Rakennus 22, 00250 Helsinki

Sinulle suositellut työpaikat