Puheterapeutti, kommunikaatiokeskus - Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri

Haluatko auttaa asiakkaitasi kommunikoinnin maailmaan? Tule mukaan uuteen maakunnalliseen apuvälinetoimintaan!

Haemme alueellisen apuvälinekeskuksen kommunikaatiokeskukseen vakituiseen työsuhteeseen

PUHETERAPEUTTIA

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työtehtävän, jossa työskentelet puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiokeinojen sekä apuvälineratkaisujen asiantuntijana.
Puheterapeutin työssäsi tuet eri-ikäisten asiakkaiden kuntoutusta liittyen kommunikointivaikeuksiin ja apuvälineratkaisuihin. Yksikköömme tulevat kommunikoinnin apuvälineitä tarvitsevat potilaat (mm. vaikeavammaiset lapset, ALS - sekä aivohalvauspotilaat). Toimit alasi erityisasiantuntijana moniammatillisessa työryhmässä. Tehtäviisi kuuluu myös kommunikointiin liittyvien alueellisten koulutusten järjestäminen ja kouluttaminen niin itsenäisesti kuin yhdessä muun työryhmän kanssa. Teet työtä asiakkaan, hänen lähipiirinsä ja -verkostojen kanssa (mm. kuntouttavat terapeutit).

Työssäsi vaikutat valtakunnallisessa Tikoteekki -verkostossa. Kuulumme Tikoteekki-verkostoon, jonka yksiköitä on tällä hetkellä kaikissa yliopistosairaaloissa ja valtaosin myös kaikissa keskussairaaloissa (yhteensä 14 kaupungissa). Työskentely ulottuu myös yli sairaanhoitopiirirajojen (Tays- ja Kys-erva-alueet).

Toivomme sinulta perehtyneisyyttä erilaisiin puhetta tukeviin ja korvaaviin menetelmiin, innostunutta ja kehittävää asennetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Tehtävässäsi tarvitset tietoa vuorovaikutuksen, puheen ja kielen normaalista kehityksestä ja ymmärrystä kuinka eri sairaudet/vammat vaikuttavat asiakkaan kielelliseen ja kommunikointiin liittyvään toimintakykyyn.

Ennen töiden aloittamista kartoitamme kanssasi työhön liittyviä toiveitasi ja osaamistasi. Niiden pohjalta työtehtäväsi muodostuu omat vahvuutesi huomioiden. Työskentely alkaa perehdytyksellä, jonka aikana valmistelemme sujuvasti potilastyöskentelyyn siirtymistä. Halutessasi voit myös syventää osaamistasi mm. lisäkoulutuksilla.

Edellytämme tehtävässä ylempää korkeakoulututkintoa ja laillistetun puheterapeutin pätevyyttä (laki terveydenhuollon ammattihenkilöstä 559/1994). Aiempi kokemus kommunikaation apuvälinepalveluprosesseista on tehtävässä hyödyksi, mutta se ei ole kuitenkaan välttämätön. Valitun on toimitettava lain (504/2002 3 §) edellyttämä rikosrekisteriote. Tehtävässä vaaditaan tartuntatautilain 48 §:n edellyttämää rokotussuojaa. Puheterapeutin työsuhteessa noudatetaan koeaikaa.

Sinulla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa omaan työnkuvaasi sekä osallistua koko yksikön toiminnan kehittämiseen. Uusi sairaalamme valmistuu vuonna 2020. Työryhmämme pienuus on vahvuutemme ja kollegoiden tuki on lähelläsi. Työyhteisöömme on helppo tulla niin uransa alkumetreillä kuin jo kokemusta omaavana ammattilaisena. Annan mielellämme lisätietoja tehtävästä.

Tervetuloa meille töihin!

Lisätietoja

http://www.ksshp.fi

Tutustu työnantajaan

Apuvälinepalvelupäällikkö Ilkka Raatikainen
puh. 014 269 3430
ilkka.raatikainen@ksshp.fi
Hae paikkaa sähköisesti Kuntarekry - järjestelmän kautta.

Alueellinen apuvälinekeskus, Kommunikaatiokeskus, Tikoteekki
Osoite: Keskussairaalantie 19, 40620 Jyväskylä

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on edelläkävijä sairaalatoiminnan modernisoinnissa. Vuonna 2020 valmistuva maakunnan yhteinen uusi sairaalamme, Sairaala Nova, mahdollistaa potilaan tarpeista lähtevät, täysin uudenlaiset hoitoprosessit. Suomen suurimpana keskussairaalana tarjoamme lähes kaikkien lääketieteen erikoisalojen palveluita. Meillä on 3700 työntekijää. Sairaanhoitopiirimme keskus sijaitsee vetovoimaisessa Jyväskylässä.

Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri - Savuton työpaikka