Skolpsykolog 100% - Mustasaaren kunta

Skolpsykolog 100% - Mustasaaren kunta

Korsholms kommun söker en skolpsykolog inom elevhälsan.

Vi erbjuder dig ett arbete där du kan bygga upp skolpsykologverksamheten från grunden där din initiativrikedom och kreativa förmåga får komma till användning.

Du bidrar med kunskap om barn och ungas utveckling och blir en del av ett dynamiskt och mångprofessionellt team inom kommunens elevhälsa.
Du arbetar både självständigt och i team med handledning och utredning av barn och unga, konsultativt gentemot övriga inom förskole- och skolvärlden. För att du skall trivas hos oss är det viktigt att du både har lätt för att samarbeta och att jobba självständigt. Vi uppskattar en god förmåga att planera och strukturera det egna arbetet. Men även att du kan sätta gränser.

Eftersom förskolan, skolan och elevhälsan är i ständig förändring bör du ha intresse för att vara med och driva verksamheten framåt tillsammans med kollegor och andra inom elevhälsan. På köpet får du engagerade och kunniga kollegor, kuratorer och skolcoacher.
Vi värdesätter högt att du kan möta eleverna och deras familjer utifrån deras individuella behov och förutsättningar. Vi uppskattar om du har specialområden inom skolpsykologens arbetsfält och du erbjuds möjlighet att vidareutveckla dessa. Att arbeta målmedvetet för att utveckla det hälsofrämjande och förebyggande i skolan är viktigt. Vi vet att det finns mycket att göra och utveckla inom skolan som psykolog. Kommunen strävar till att utveckla lågaffektivt bemötande inom bildningen. Att bidra till elevers lärande och hälsa är något av det viktigaste man kan göra som psykolog och den pedagogiska psykologin är ett spännande och växande arbetsfält.

Som skolpsykolog är du anställd av bildningsavdelningen, med arbetsrum i anslutning till övriga skolpsykologer. Du jobbar även elevnära ute på kommunens skolor och behöver därför tillgång till egen bil. Du har möjlighet till handledning och nätverksträffar inom elevhälsan och med kommunens övriga psykologer.
Ansökan där behörighet framgår lämnas in via Kuntarekry, nyckel 239351, senast 1.8.2019 kl 16:00

Den som väljs till tjänsten bör före anställningens början uppvisa godtagbart hälsointyg och ett straffregisterutdrag enligt lag 504/2002.
Prövotiden är 6 månader.

Denice Vesterback Bildningsdirektör (denice.vesterback@korsholm.fi)
Anna Sjölund Ansvarig kurator (anna.sjolund@korsholm.fi)

Korsholms kommun, Bildningstjänster
Adress: Centrumvägen 4, 65610 Mustasaari

Korsholms kommun är en tvåspråkig landsbygds- och skärgårdskommun i Vasaregionen med 19 400 invånare. Vårt strategiska mål är att vara växande och viljestark.
I Korsholm är invånarna i centrum. Vår välfärd bygger på delaktiga och engagerade Korsholmare. Korsholms kommun erbjuder service av hög kvalitet, mångsidiga och unika boendemiljöer, ett rikt socialt kapital, välmående företag och en sund ekonomi. I Korsholm är det nära överallt: till naturen, till servicen, till arbetsplatsen och ut i världen. Korsholms kommun har ca 1600 anställda inom olika sektorer. Välkommen med din ansökan till oss!

Mer om arbetsgivaren