Socialarbetare, bedömningsteam, Lojo-Vichtis-Högfors

Hakuaika päättyy  1.7.2024 15:45

Välkommen att arbeta med barn, unga och familjer inom familjesocialarbetet i Västra Nylands välfärdsområde!

Vi söker nu en socialarbetare till en ordinarie tjänst i vårt kompetenta bedömningsteam.

Som socialarbetare i bedömningsteamet får du arbeta med att bedöma barns och familjers servicebehov utifrån kontakter och barnskyddsanmälningar. Som socialarbetare ansvarar du för arbetet med klienterna i samband med bedömningen av servicebehovet i ärenden som gäller barn med särskilt stöd. Du ansvarar också för att utredningsprocessen framskrider. En väsentlig del av ditt arbete är att handleda och ge råd samt att erbjuda kortvarigt stöd under bedömningen. Du arbetar både självständigt, i par och genom nätverkssamarbete.

Uppgifterna som socialarbetare förutsätter ett systematiskt arbetssätt. Arbetet är mycket mångsidigt och du arbetar med familjer med olika bakgrund. Målet är att stödja familjens, barnets/den ungas funktionsförmåga och färdigheter att klara sig i vardagen.

I Lojo-Vichtis-Högfors regionala bedömningsteam arbetar fyra socialarbetare och fyra socialhandledare. Den regionala processen för bedömning av servicebehovet och teamstrukturen, särskilt i Lojo-Högfors-Vichtis, håller som bäst på att utvecklas. Teamet samarbetar intensivt med jourteamet och andra aktörer inom enheten.

Vi erbjuder dig ett mångsidigt, yrkesmässigt utmanande arbete där du kan utnyttja ditt kunnande på ett övergripande sätt.

Det är möjligt att systematiskt och regelbundet arbeta på distans. Arbetstagarnas välbefinnande är viktigt för oss och vi vill erbjuda våra anställda mångsidiga förmåner. Vi erbjuder företagshälsovård och dessutom får du 200 € per år som du kan använda enligt dina önskemål för kultur-, välbefinnande-, motions- eller biljettförmåner.

Arbetstid: 37h 45min. Flexibel arbetstid kl. 07.00-09.00 och på eftermiddagar kl. 14.00-18.00.
Uppgiften som nu är lediganslagen är ett tjänsteförhållande.
Det är en fast anställning.
Arbetsplatsens namn och adress: Västra Nylands välfärdsområde. Verksamhetsstället i Vichtis, Stationsvägen 30, 03100 Nummela eller Lojo, Larsgatan 50, 08100.

Behörighetskrav: Behörighet enligt 7 § i lagen om yrkesutbildade personer inom socialvården (817/2015). Om det inte finns sökande som uppfyller behörighetskraven är det möjligt att för viss tid anställa en studerande i slutskedet av studierna i socialt arbete som har avlagt/slutfört studier enligt 12 § i lagen om yrkesutbildade personer (817/2015).

Uppgiften förutsätter omfattande kännedom om socialservice och lagstiftning. Tidigare erfarenhet av att arbeta som socialarbetare räknas som merit. Arbetets karaktär kräver att du reser, så du bör ha körkort.

Vi värdesätter utmärkta interaktionsfärdigheter, förmåga att arbeta i par och i team samt förmåga att sköta omfattande myndighetssamarbete. Vi önskar att du förhåller dig positivt till utveckling och har goda dokumenterings- och organisationsfärdigheter. Som merit räknas även muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Yhteystiedot

Ytterligare uppgifter ger under tiden 27.- 31.5 och 3.6 -1.7.2024 (kl 8-16) ledande socialarbetare Eija Säisänen, eija.saisanen@luvn.fi, tel: 044 7843318.

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Kom och skapa Finlands bästa välfärdsområde! Vårt mål är att varje västnylänning ska ha möjlighet till ett lyckligt och gott liv, från det första besöket på barnrådgivningen till de sista levnadsdagarna. Vi utvecklar tjänsterna tillsammans med personalen och invånarna. Då hittar vi lösningar som lämpar sig just för oss. När vi förenar allas starka sidor och kompetens har vi fina förutsättningar att lyckas med vårt mål.  Vi betjänar 475 000 invånare i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis. Välfärdsområdet har nästan 10 000 anställda. Vårt mål är en kompetent och mångfaldig personal som återspeglar hela västra Nylands befolkningsstruktur. Vid rekrytering främjar vi jämlikhet och jämställdhet. Tvåspråkighet är en rikedom och vi värdesätter kunskaper i de båda inhemska språken. Västra Nylands välfärdsområde – För att västnylänningarna ska må bra Tutustu työnantajaan