Skip to main content
test
Sosiaaliohjaaja, Päihdekuntoutus Luoto - Sosiaali- ja terveystoimiala

Haluaisitko työskennellä kuntouttavan päihdetyön parissa? Haemme sosiaaliohjaajaa päihdepalveluihin Päihdekuntoutus Luodon 12- paikkaiseen Maininki-yhteisöön vakituiseen tehtävään 1.1.2024 alkaen.

Haluaisitko työskennellä kuntouttavan päihdetyön parissa? Haemme sosiaaliohjaajaa päihdepalveluihin Päihdekuntoutus Luodon 12- paikkaiseen Maininki-yhteisöön vakituiseen tehtävään 1.1.2024 alkaen.

Sosiaaliohjaaja työskentelee Mainingissa neljän työntekijän työryhmässä, johon kuuluu toinen sosiaaliohjaaja sekä kaksi terveydenhuollon ammattilaista. Työryhmä vastaa yhdessä yhteisön arjen sujumisesta. Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluu mm. ryhmäkeskustelujen ja toiminnallisten ryhmien ohjaaminen, yksilötyö sekä verkostotyö moniammatillisissa verkostoissa.

Työskentely on suunnitelmallista ja siinä huomioidaan haavoittuvassa asemassa olevien asiakkaiden elämäntilanteiden erityispiirteet, kuten väkivalta- ja traumakokemukset ja tunnetyöskentely. Yhteisössä toteutettavaan kuntoutukseen osallistuvat myös talon psykologi ja toimintaterapeutti.

Päihdekuntoutus Luodossa toteutetaan intensiivistä ryhmämuotoista ympärivuorokautista yhteisökuntoutusta. Luodossa on kolme kuntoutusyhteisöä, joista yksi on suunnattu miehille, yksi on naistenyhteisö ja yksi on sekayhteisö Maininki, jossa on 12 paikkaa.

Päihdekuntoutus Luoto on osa Helsingin kaupungin päihdepalvelujen Toipumiskampuksen kokonaisuutta. Päihdekuntoutus Luodon lisäksi Toipumiskampuksen kokonaisuuteen kuuluu avokuntoutus- ja jälkikuntoutustoimintaa sekä avointa kohtaamispaikkatoimintaa.

Perustehtävämme on edistää päihderiippuvuudesta toipumista ja toipumiskulttuuria sekä tarjota monipuolista päihdekuntoutusta päihderiippuvaisille ja tukea heidän läheisilleen. Toiminta perustuu toipumisorientoituneeseen viitekehykseen, vertaisuuteen, yhteisöllisyyteen ja voimavarakeskeisyyteen. Tällä hetkellä Toipumiskampuksella on meneillään pitkä yhteisökuntoutuksen koulutusprosessi, johon osallistuvat kaikki kampuksen työntekijät ja vertaistyöntekijät.

Vertaistuki on oleellinen osa asiakkaidemme kuntoutuksessa. Teemme yhteistyötä monin eri tavoin vertaistyöntekijöiden ja vertaisjärjestöjen kanssa. Päihdekuntoutus Luodossa vertaistyöntekijät toimivat yhteisöissä asiakkaiden tukena ja osana työryhmiä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Sinulla on myös mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Voit käydä tutustumassa Helsingin kaupungin työsuhdeasuntoihin osoitteessa asunnonhaku.hel.fi.

Kelpoisuusehdot:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytetään:

Kokemusta päihdetyöstä. Innostusta ja kiinnostusta kuntouttavaan päihdetyöhön sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Valmiutta tiiviiseen yhteistyöhön vertaistoimijoiden kanssa.

Luemme eduksi kokemuksen ryhmien ohjaamisesta sekä yhteisöjen kanssa toimimisesta. Yhteistyön vertaistoimijoiden kanssa.

Lisätietoja

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Tutustu työnantajaan
  • Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Psykiatria- ja päihdepalvelut, Päihdekuntoutus Luoto
  • TyöpaikkaVakinainen
  • SOTEPE-02-483-23
  • 1.1.2024
  • 2678,92 e/kk
  • 15.11.2023 - 1.12.2023 16:00
  • Sosiaalialan muut tehtävätUusimaaHelsinkiKunta

Yhteystietomme

Johtava sosiaalityöntekijä Maarit Suihkonen p. 040 334 0309

Lisätietoja

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Psykiatria- ja päihdepalvelut, Päihdekuntoutus Luoto

Tuotamme hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille vahvalla osaamisella ja yhteistyöllä. Olemme yksi Suomen suurimmista sote- ja pelastuspalveluiden tuottajista, ja meillä työskentelee yli 15 000 aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaista. Rakennamme yhdessä parempaa kaupunkia, jossa jokainen voi elää hyvää elämää.

Me sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset haluamme olla helsinkiläisten apuna ja tukena eri elämänvaiheissa: olemme kanssakulkijoina niin neuvolaikäisille, lapsille, nuorille, aikuisille, perheille kuin ikääntyneillekin. Teemme merkityksellistä työtä tarjoamalla yhdenvertaiset ja laadukkaat hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat monipuoliset työtehtävät, hyvä työilmapiiri ja mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen sekä oman työn kehittämiseen. Esihenkilötyötä tukemalla edistämme jokaisen työntekijämme menestymistä työssään.

Seuraa meitä somessa @stadinsoterekry ja @stadinbrankkari.


Osoite: Nordenskiöldinkatu 20, rakennus 5., 00250 Helsinki

Sinulle suositellut työpaikat